Нагли кражби: Краде ли Емилиян или "обсебва"... телевизор?

Младежите, обрали апартамента, приемат живота на игра
6 фев 2018 11:00,
85

Преди няколко дни известност придоби историята за група младежи, извършвали нагли обири на апартаменти, предлагани под наем за краткосрочно настаняване.

Информацията стана известна след пост в социалните мрежи, в който се упоменава името на един от извършителите - Емилиян Йорданов.

По-късно извършителите застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR и признаха в ефир своето деяние. Младежите обясниха, че до кражбата на чужда собственост се е стигнало заради това, че взели заем от лихвар на стойност 5 000 лв. и трябвало спешно да върнат парите.

Още по темата

Според адвоката Емил Георгиев е крайно време да се погледнат по-сериозно подобни случаи, защото става дума за много нагло посегателство над чужда частна собственост.

"Според правораздавателните органи става дума за "обсебване" на телевизора, който са взели младежите и по-късно продали, а не за кражба. Обществото трябва да се започне да се отнася със нетърпимост към подобни случаи, защото това е поредният", коментира още Георгиев.

По думите му момчетата ги грозят от 1 до 6 години условна присъда, но ако възстановят в рамките на съдебното производство щетите, които са нанесли - е възможно и смекчаване на наказанието до 3 години или само парична глоба.

Мнението на психолога Елена Карпачева е, че това деяние говори за незрялост и несоциализираност на младежите в обществото.

"Трябва да се разбере защо тези младежи действат по този начин. Дали проблемът идва от семейството, приятелите или от обществото. Като цяло тези момчета възприемат живота като игра", категорична е Карпачева пред Bulgaria ON AIR.

Психологът смята, че е крайно време ценностите на българина да си дойдат на място и да станат такива, каквито всъщност трябва да бъдат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завършени социопати! Продукт на славния преход! На законите, на медиите, на обществото - семейството и училището... Каквото посяхме, това ще жънем!Има лечение, но на джендърите не им харесва!
18
3
 
9
 
! Отговори
(гост) преди 6 години
безработицата или неработещите млади хора всичко се свежда до пороци, т.е. безработицата ражда пороци, навремето по улиците ги намираха милиционерите и ги караха да работят, а сега ??? хващат дребните риби, за да има хляб и за останалите-милиционери, прокурори, съдиии, надзиратели и т.н. ... и т.н. ...
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА МНОГО ПО ВАЖНИ НОВИНИ ОТ ТАЗИ ГЛУПОСТ!!!!ИНАЧЕ, ЧЕ ЗАКОНИТЕ НИ СА ЗЛЕ ЗЛЕ СА!!!! И НЕ ИСКАТ ДА ГИ ПРОМЕНЯТ ЩОТО ЗАТВОРИТЕ БИЛИ ПРЕПЪЛНЕНИ!
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България кражбата е защитена от закона, да не пречим на лапетата да напредват в занаята. Както казва великия психолог Лудото Ленче, проблема е в нас, не в тях, ние трябва да сме толерантни, да сме солидарни и да им помагаме.
15
2
 
33
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Мен пък ме дразни, че при всякакви престъпни случаи, вместо да се фокусираме върху престъпление>потърпевши>наказание за извършители, медиите се фокусират върху ровенето на обстоятелства, които да оправдаят или смекчат престъплението.
14
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Характерно поведение на индивиди, възпитавани в дух на соца. Каква частна собственост ве! Буржоазни отживелици! Оня ще дава апартамент под наем, да печели, рентиерът му нeдeн! Без да се труди! А ние к'во!
13
0
 
40
 
! Отговори
хохохо преди 6 години
Пробити,скъсани наркоманчета 5000 бона били изхарчили за 3 дни по ресторанти,хаха нещо за казина и дрога да кажат!?
12
2
 
16
 
! Отговори
До Анка преди 6 години
Правилната дума е "приватизира". Момчето е последовател на т.нар. масова приватизация.
11
0
 
40
 
! Отговори
БързоКредитчеАзСъмТа преди 6 години
Правили се на тарикати,сега като трябва да се връщат едни пари на неприятни хора решиха да реват и да се крият зад полата на баба. Нагли пикльовци.
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера "геройчето" каза, че са откраднали само един телевизор, сега излиза друга версия (по-правдоподобна според мен), че са обирали доста апартаменти. Ама само да попитам, за да върнат 5 хилки с лихвите, колко апартамента са отарашили, след като са продали телевизора за 100 лв? Нещо ми се губи математиката... А сутринта един зам.министър коментираше по радиото, че затворниците в БГ били намалели...
9
0
 
23
 
! Отговори
-|- преди 6 години
И..., какво като проблемът е в обществото/семейството, те да не са малки деца - носят наказателна отговорност. Да знам, че не са единствените, които обират, мамят и т.н.И..., до кога с тези извинения ще действаме; днес са те, а утре са други, които пак са тръгнали да припознават чужда собственост като своя - и това не е прецедент.Аман от безнаказаност.
8
0
 
44
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
най-УРУДСКОТО за мене в тези двама ур...и е асболютното им неспособие да схванат за кво иде реч. Те първо че са откровено тъ,пички е ясно и за слепите. Обаче те въобще не усещат вина, не усещат че е грешно:1. дължахме пари и оня ни притискаше, ние не сме виновни.2. те други крадат повече3. ние сме деца още - "не знаем това още яде ли се , не се ли яде" /цитат/4.то ни е за пръв път тва5. а тая пък защо го публикува това гадна змия...Те не се усещат да са объркали нещо
7
0
 
29
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Кредитът за наркотици ли е бил? Нека си кажат крадците!
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Психологът смята, че е крайно време ценностите на българина да си дойдат на място и да станат такива, каквито всъщност трябва да бъдат. " ... пример за това, че можем да си говорим, без да кажем нищо!
5
0
 
33
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Къде са родителите да кажат, защо децата им теглят кредити, за какво ги харчат и пр. Когато има подобни прояви с младежи, никога не се интервюират родителите.А към редакторите имам въпрос: Не подлагате ли на тест своите работници, че допускат толкова много грешки като напр.:..."отнася със нетърпимост"
4
3
 
35
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
90% от хората в БГ на възраст 15-25 г. са ЕЙ ТОЧНО ЕЙ ТАКИВА. Или си мислите, че всички са като на физика Тео децата? Качественото бяга. Тези, кокито са с елитни гимназии и техникуми въобще и не си правят труда да кандидатстват висше в БГ. Това, което остава тука е или на възтаст 35-40+ което е закачило и го е страх от промяна или мъзгоч като тези двама юнаци. И ние ще очакваме тези да ни лекуват, плащат пенсиите, работят за нас, да ни пазят, съдят..да ни опрвят държавата !Малиииииииии...
3
1
 
37
 
! Отговори
Швед преди 6 години
Тва е същото като берачите на жИлязо..
2
0
 
38
 
! Отговори
123 преди 6 години
Много скоро няма да е игра. За тия работи дето ги говореше за лихвари и т.н. по телевизията ще съжалява, че се е родил. Да не говорим за изгорените от него. Тия двамата ги пишете бегали.
1
13
 
21
 
! Отговори
Анка преди 6 години
Правилната дума е "национализира". И ние добре, че миналата есен успяхме да национализираме няколко пити кашкавал от една мандра и една овца от овчаря. Иначе едвам щяхме да изкараме зимата в студената землянка!Само ме е яд, че командирът не даде да национализираме и една дамаджана с домашна ракия, беше я оставил един казанджия...