Нагли кражби: Краде ли Емилиян или "обсебва"... телевизор?

Младежите, обрали апартамента, приемат живота на игра
6 фев 2018 11:00,
85

Преди няколко дни известност придоби историята за група младежи, извършвали нагли обири на апартаменти, предлагани под наем за краткосрочно настаняване.

Информацията стана известна след пост в социалните мрежи, в който се упоменава името на един от извършителите - Емилиян Йорданов.

По-късно извършителите застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR и признаха в ефир своето деяние. Младежите обясниха, че до кражбата на чужда собственост се е стигнало заради това, че взели заем от лихвар на стойност 5 000 лв. и трябвало спешно да върнат парите.

Още по темата

Според адвоката Емил Георгиев е крайно време да се погледнат по-сериозно подобни случаи, защото става дума за много нагло посегателство над чужда частна собственост.

"Според правораздавателните органи става дума за "обсебване" на телевизора, който са взели младежите и по-късно продали, а не за кражба. Обществото трябва да се започне да се отнася със нетърпимост към подобни случаи, защото това е поредният", коментира още Георгиев.

По думите му момчетата ги грозят от 1 до 6 години условна присъда, но ако възстановят в рамките на съдебното производство щетите, които са нанесли - е възможно и смекчаване на наказанието до 3 години или само парична глоба.

Мнението на психолога Елена Карпачева е, че това деяние говори за незрялост и несоциализираност на младежите в обществото.

"Трябва да се разбере защо тези младежи действат по този начин. Дали проблемът идва от семейството, приятелите или от обществото. Като цяло тези момчета възприемат живота като игра", категорична е Карпачева пред Bulgaria ON AIR.

Психологът смята, че е крайно време ценностите на българина да си дойдат на място и да станат такива, каквито всъщност трябва да бъдат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари