Плевнелиев в SMS до Московски: Останете силни, детето ви не умира!

"Тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем"
6 фев 2018 11:45,
141
 Плевнелиев в SMS до Московски: Останете силни, детето ви не умира!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев (2012 – 2017 г.) обяви, че след трагедията, сполетяла семейството на министър Ивайло Московки, му е пуснал SMS, за да се опита да бъде съпричастен с ужаса, изпитан и от него самия, изгубил преди близо три години 14-годишния си син Филип.

Още по темата

"Това е най-жестоката трагедия, която някой може да изпита... Позволих си да изпратя SMS на Ивайло Московски, когото обичам и уважавам. Написах му, че ако има някой, който може да ги разбере, това съм аз, защото минах през същата трагедия", казва той пред "24 часа".

По думите му сега е важно да останат силни, да останат заедно и да повярват, че детето им не умира, то просто отива в друго измерение.

"Важно е да повярват, че то остава техният ангел пазител. То е с тях и продължава да бъде с тях. И е важно да си дадат сметка, че тази възможно най-голяма болка трябва да ни научи как да живеем. Както направих аз, позовавайки се на детската мъдрост, написана на подаръка сърце, който получих от тежко болно дете, преди да загубя своето.

И оттук нататък родителите Московски трябва да се научат да живеят - и с болката, но и с доброто, и с приятелите си, и с другото си прекрасно дете. Да бъдат силни, да бъдат заедно и да покажат, че и най-голямата трагедия няма да ни сломи и че смисълът остава. А и детенцето, в което и измерение да е, продължава да бъде част от този смисъл", завърши екс президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Чеши,чеши! Когато някой е ***,това няма как да му бъде обяснено.
29
21
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
А ти попълваш ли твоята ,,тролска книжка",анонимнико.Анонимен,страхлив и завистлив-такива сте другарю.
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да си почешем езиците за "българина" Гришу.
27
44
 
7
 
! Отговори
1948 преди 6 години
Браво! Достойна постъпка,на достоен човекА на примитивните озлобени ***,господ рано или късно ще им прати,,награда" Няма ненаказано зло.
26
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** пак се изказа неподготвен
25
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще ни занимавате с комплексите за малоценност на онзи БИВШ президент? Хубаво, писал SMS, но веднага побързал да го "обяви", за да научи половината България! Иначе - за какво да го пише, нали?
24
65
 
9
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
Браво Плевнелиев. Умен човек. Велик президент.
23
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роско, ако искаше да изкажеш съчувствие, а не да се възползваш от случая за да си пак под прожекторите, можеше да замълчиш! Много е грозно, но ти няма как да го разбереш.
22
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете да ни занимавате с помака, назначен за президент от приятелката си от ГЕРБ Бойко Методиев Борисов! Когато продаваха България, изобщо не мислеха за децата си. А сега решили да проявяват съчуствия и милосърдие. Намерете си членските книжки за БКП, или тези на родителите си, ако ви е по-лесно.
21
3
 
6
 
! Отговори
10 преди 6 години
- Даниил 12:2"И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение."Амин!Алелуя!
20
9
 
23
 
! Отговори
Синоптичката преди 6 години
Аз съм много красива.
19
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес нещо ново покрай Гришу има ли?
18
4
 
11
 
! Отговори
Бог е милостив преди 6 години
Господ е в измерение над вселената ако незнаете един ден всички при Него иначе в ада това е
17
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си е бил на работното място в работно време....
16
12
 
21
 
! Отговори
аз преди 6 години
До .Сигурен ли си, че точно там е забранено? Защото си говориш ей така. Точно там е разрешено и можеш да вземеш шейна под наем. Ама нали много знаем. Това, че е качил детето си е глупост, съмнение няма, но не е нарушил закон. Не е лесно да убиеш без да искаш собственото си дете и не му е леко на човека. Същото може да ви се случи и на вас докато карате децата си в колите на предните седалки и други подобни глупости, които виждам по пътищата. Имайте малко смирение!
15
9
 
12
 
! Отговори
нямам думи преди 6 години
*** ами ако бяха вашите деца ще опищите медиите не ви е срам не ви е срам какви хора сте бе какви какви това са невинни деца ало невинни квото и да е те са деца и никой няма права да говори лошо за деца или да ги тормози това не го разбират некои за затвор
14
45
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете на БСП се спукват да леят помия по двама мъже загубили синовете си, но Господ гледа!*** не вярват в Бог, но ще повярват когато дойде момента.
13
5
 
52
 
! Отговори
Боби от Бобовдол преди 6 години
Не знам защо някои виждат пръст на съдбата и житейска справедливост в такива трагедии. Може да се случи с дете във всякакво семейство. Явно има крещящ дефицит на справедливост в живота, щом хората я намират в смъртта на дете.
12
25
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лелееееее, грях нямате с тъпите си коментари. хората са изгубили децата си,бе, по какъвто и да е начин,не е нарочно. пожалете ги ! ха, поспрете.
11
6
 
52
 
! Отговори
. преди 6 години
Тази болка трябва да ни научи как да живеем! И един от уроците е, че в Националния парк карането на моторни шейни е ЗАБРАНЕНО! Без значение дали си обикновен човек или министър! Това важи за всички! Най-важният урок е, че като си облечен във власт не трябва да се самозабравяш! Е в случая Планината ти показва, че макар и министър, пак си обикновен... човек! Светла памет на невинната душичка!