Срещу вербалната агресия: Да спрем псуването на майка!

Агресията и нетолерантността са станали част от живота ни, смята доц. Гого Лозанов
6 фев 2018 17:00,
84

Истанбулската конвенция предизвика разгорещени дебати и спорове в цялото българско общество. Сред всички обсъждания обаче експертът по медии и журналистика доц. Георги Лозанов предложи един по-различен поглед - а именно към конвенцията да се приложи допълнение за забрана на псуването на майка.

Още по темата

Според журналиста Истанбулската конвенция трябва да ограничи не само физическото насилие, а и вербалното такова зад стените на всеки български дом.

"Псуването на майка вече е нещо нормално и е влязло в ежедневната ни реч. Нали все пак физическото насилие започва с псувни и закани. Късно е обаче на старите поколения да се обясни това. Тази идея трябва да се вкара в главите на по-младите", сподели Лозанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му агресията и нетолерантността са станали част от живота ни.

"Не може нецензурните думи да бъдат забранени със закон. Промяната трябва да почне с мисленето. Защо, когато говорим в някоя медия не псуваме, а като излезем след това навън и започваме да превръщаме частната ни комуникация в някакво бунище", коментира журналистът.

Актьорът Сашо Дойнов е на мнение, че вече, когато псуваш някого на майка е доста опасно в днешно време, защото не знаеш тя какъв точно пол е.

"С новите полове за това предложение за спиране на псуването е късно. Освен това, на какво да се научат децата, като нито ходят на училище, нито учат. Изгуби се основата на възпитание и колкото повече глупости се измислят, толкова повече губим новото поколение", обясни Дойнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.