Терез и Масуд щастливи в холандския център

Центърът за големи котки "Фелида" настани лъвчетата
28
Терез и Масуд щастливи в холандския център
Снимка: Bulfoto, архив

След като пропътуваха повече от 2 хиляди километра, Терез и Масуд пристигнаха в добро състояние рано тази сутрин в Холандия.

Лъвчетата, които бяха спасени от зоокъта в Разград, са настанени в спасителния център за големи котки "Фелида" в Холандия, съобщи bTV.

На двете животни са осигурени специално помещение за адаптация, което те бързо харесали, разказа Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Новият дом на бозайниците е с контролирана температура и среда, както и оптимално натоварване, за да растат и да се развиват правилно. Лъвчетата пропътуваха дългия път до Холандия под медицински контрол в специализиран транспорт за големи животни.

В следващите седмици те ще са под постоянно наблюдение заради здравословното им състояние. След това предстоят нови изследвания, за да се прецени как са и дали е необходима по-нататъшна медицинска намеса.
 


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
1234 преди 11 месеца
Много хора активно се включиха в спасяването на двете лъвчета и позицията им е за голяма похвала, защото така постъпват цивилизованите хора. Малките са родени в бетон, студ, глад и мизерия. А сега имат чудесни условия за живот! Отношението към животните показва доколко е цивилизована една нация!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щастието е измамно усещане в резултат от изменението на нивата на някои хормони. Ще видим след няколко месеца.
22
7
 
4
 
! Отговори
Ina преди 11 месеца
На бас, че тези животни никога няма да видят живот в естествена среда, ще бъдат продадени от холандския център за стотици хиляди евро, много вероятно и на частен зоопарк, но ние никога няма да научим за истинската им съдба
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
най-накрая,най-накрая,дано да млъкнат вече ...
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пореден ден с поредната новина за "най-важното събитие в държавата."
19
6
 
9
 
! Отговори
Аватар преди 11 месеца
Бактън от тези лъвчета
18
8
 
3
 
! Отговори
ДО Додо преди 11 месеца
Ами ,Додо,явно още си невръстен и не си чувал за ЗАСТРАХОВКА.Петдесетина лева на година е,но ,,умните" като теб разчитат на държавата.По цял свят всички нормални хора си застраховат домовете и имуществото и всичко си идва на мястото.Ама такива мушмороци като теб яно не са в час.какви данъци какви пет леваи имаш ли ти и един ден трудов стаж? Ако не -кажи на мама и тате да се застраховате,а не да плещиш небивалици....Тойне мисли-държавата му виновна.
17
6
 
14
 
! Отговори
Додо преди 11 месеца
Браво, ама в кавички! Ако правителството на Бойко се грижеше за пенсионерите си така, както за тези две мачета с Ислямо-Арабски имена -цена нямаше да има! Обаче не - възрастното семейство болни пенсионери от Враца например с бутнатата от урагана къща, трябваше да проси и да се моли за милостиня, защото за тах и такива като тях пари нЕма -правителството на Бойко харчи данъците за къде-къде по-важни неща, като например тези две котки!
16
4
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 11 месеца
Поне да им бяха сложили български имена !
15
1
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 11 месеца
До 13,

Сократис иска да ни убеди, не само да не ги пращаме в условия в които ще оцелеят, ами дори да ги пуснем на свобода у нас, само защото у нас "имало" лъвове!! Представяте ли си какво би станало с тези лъвчета!?
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То в Разград бъка от българи...
13
9
 
17
 
! Отговори
Ro преди 11 месеца
Животните бяха спасени от бетонен под, студ, глад, мизерия и рет@рди като тоя по-долу с глупостите за лъва, като символ на България. След като поотраснат, ще отидат в резерват в Африка при условия, максимално близки до естествените за тях. Много са болни и няма как да се пуснат на свобода. Имаше и трети "символ" на величествената ни държава, но беше стъпкан от родителите си, докато в близост горди българи си клатеха телесата на ориенталски ритми. Толко по въпроса за естествената им среда...
12
1
 
14
 
! Отговори
Глад! преди 11 месеца
Ами по селата не останаха магарета и.......!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Репортерката на БТВ, която следваше композицията с репортажи, стигна ли жива до там или се жертва да не стигнат гладни то центъра ,,Фелида''? Само питам!
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Споко, плебс! Това е поредната хитра комбинация на бат Ви ББ! Нали ще се среща с холандския премиер да го умилостиви за Шенген! Ето, доверяваме се! Пратихме ви котките! Защо не ни искате при вас!?
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето защо България няма да се оправи. Защото вместо да построим подобен център в България, ние с лекота ги пращаме на 2 000 км. Само не казвайте, че в тази ш *** на държава няма пари.
8
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Господи Боже мой! Тази държава за две лъвчета не може да се погрижи, а ние очакваме да се погрижи за 8 милиона......Боже, Боже....само ти ни оставаш като надежда!!!
7
13
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 11 месеца
От какво са били спасени тези животни и дали те са имали претенции към грижите които са получавали тук?! Защо тези организации си мислят, че те трябва да решават съдбите на животните?! Животните трябва да са в естествената си среда и да живеят и оцеляват според природните закони.Това,да преместиш животно от един зоопарк в друг, та ако ще и във Холандия, с нищо не им прави живота по-щастлив.Родината на лъвовете не е Холандия, докато в България са живели лъвове в естествена среда-и на Герба го има
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Направо се разревах от радост! Една седмица не съм спал от вълнение дали ще стигнат до Холандия... проблемът на държавата!
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никак не са щастливи защото на свободните лъвове никой не контролира температурата и средата, също и не ги затварят в изкуствен дом и не обичат да им правят изследвания и да им бият инжекции. Тези лъвчета са нещастни затворници.