Терез и Масуд щастливи в холандския център

Центърът за големи котки "Фелида" настани лъвчетата
6 фев 2018 14:00,
28
Терез и Масуд щастливи в холандския център
Снимка: Bulfoto, архив

След като пропътуваха повече от 2 хиляди километра, Терез и Масуд пристигнаха в добро състояние рано тази сутрин в Холандия.

Лъвчетата, които бяха спасени от зоокъта в Разград, са настанени в спасителния център за големи котки "Фелида" в Холандия, съобщи bTV.

На двете животни са осигурени специално помещение за адаптация, което те бързо харесали, разказа Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Новият дом на бозайниците е с контролирана температура и среда, както и оптимално натоварване, за да растат и да се развиват правилно. Лъвчетата пропътуваха дългия път до Холандия под медицински контрол в специализиран транспорт за големи животни.

В следващите седмици те ще са под постоянно наблюдение заради здравословното им състояние. След това предстоят нови изследвания, за да се прецени как са и дали е необходима по-нататъшна медицинска намеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Много хора активно се включиха в спасяването на двете лъвчета и позицията им е за голяма похвала, защото така постъпват цивилизованите хора. Малките са родени в бетон, студ, глад и мизерия. А сега имат чудесни условия за живот! Отношението към животните показва доколко е цивилизована една нация!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щастието е измамно усещане в резултат от изменението на нивата на някои хормони. Ще видим след няколко месеца.
21
7
 
5
 
! Отговори
Ina преди 6 години
На бас, че тези животни никога няма да видят живот в естествена среда, ще бъдат продадени от холандския център за стотици хиляди евро, много вероятно и на частен зоопарк, но ние никога няма да научим за истинската им съдба
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-накрая,най-накрая,дано да млъкнат вече ...
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореден ден с поредната новина за "най-важното събитие в държавата."
18
6
 
10
 
! Отговори
Аватар преди 6 години
Бактън от тези лъвчета
17
8
 
4
 
! Отговори
ДО Додо преди 6 години
Ами ,Додо,явно още си невръстен и не си чувал за ЗАСТРАХОВКА.Петдесетина лева на година е,но ,,умните" като теб разчитат на държавата.По цял свят всички нормални хора си застраховат домовете и имуществото и всичко си идва на мястото.Ама такива мушмороци като теб яно не са в час.какви данъци какви пет леваи имаш ли ти и един ден трудов стаж? Ако не -кажи на мама и тате да се застраховате,а не да плещиш небивалици....Тойне мисли-държавата му виновна.
16
6
 
15
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Браво, ама в кавички! Ако правителството на Бойко се грижеше за пенсионерите си така, както за тези две мачета с Ислямо-Арабски имена -цена нямаше да има! Обаче не - възрастното семейство болни пенсионери от Враца например с бутнатата от урагана къща, трябваше да проси и да се моли за милостиня, защото за тах и такива като тях пари нЕма -правителството на Бойко харчи данъците за къде-къде по-важни неща, като например тези две котки!
15
4
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Поне да им бяха сложили български имена !
14
1
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 13,Сократис иска да ни убеди, не само да не ги пращаме в условия в които ще оцелеят, ами дори да ги пуснем на свобода у нас, само защото у нас "имало" лъвове!! Представяте ли си какво би станало с тези лъвчета!?
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в Разград бъка от българи...
12
9
 
18
 
! Отговори
Ro преди 6 години
Животните бяха спасени от бетонен под, студ, глад, мизерия и рет***рди като тоя по-долу с глупостите за лъва, като символ на България. След като поотраснат, ще отидат в резерват в Африка при условия, максимално близки до естествените за тях. Много са болни и няма как да се пуснат на свобода. Имаше и трети "символ" на величествената ни държава, но беше стъпкан от родителите си, докато в близост горди българи си клатеха телесата на ориенталски ритми. Толко по въпроса за естествената им среда...
11
1
 
15
 
! Отговори
Глад! преди 6 години
Ами по селата не останаха магарета и.......!
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Репортерката на БТВ, която следваше композицията с репортажи, стигна ли жива до там или се жертва да не стигнат гладни то центъра ,,Фелида''? Само питам!
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, ***! Това е поредната хитра комбинация на бат Ви ББ! Нали ще се среща с холандския премиер да го умилостиви за Шенген! Ето, доверяваме се! Пратихме ви котките! Защо не ни искате при вас!?
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето защо България няма да се оправи. Защото вместо да построим подобен център в България, ние с лекота ги пращаме на 2 000 км. Само не казвайте, че в тази ш *** на държава няма пари.
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи Боже мой! Тази държава за две лъвчета не може да се погрижи, а ние очакваме да се погрижи за 8 милиона......Боже, Боже....само ти ни оставаш като надежда!!!
6
13
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
От какво са били спасени тези животни и дали те са имали претенции към грижите които са получавали тук?! Защо тези организации си мислят, че те трябва да решават съдбите на животните?! Животните трябва да са в естествената си среда и да живеят и оцеляват според природните закони.Това,да преместиш животно от един зоопарк в друг, та ако ще и във Холандия, с нищо не им прави живота по-щастлив.Родината на лъвовете не е Холандия, докато в България са живели лъвове в естествена среда-и на Герба го има
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никак не са щастливи защото на свободните лъвове никой не контролира температурата и средата, също и не ги затварят в изкуствен дом и не обичат да им правят изследвания и да им бият инжекции. Тези лъвчета са нещастни затворници.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ,написали отчет, че са щастлимви !