Борисов към министрите: Не мислете, че е-управлението ще ви се размине!

Премиерът смята, че то е най-практическата мярка срещу корупцията
70
Борисов към министрите: Не мислете, че е-управлението ще ви се размине!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично и по-активно с въвеждането на електронното управление.

Повод за това беше коментар на вицепремиера Томислав Дончев за липса на мобилизация за въвеждане на електронния обмен на документи между администрациите, става ясно от стенограмата от заседанието на правителството.

Според Дончев съществува риск за неспазване на крайния срок – месец ноември.

"Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че не пилейте времето", призовава ги премиерът Бойко Борисов.

Дончев пък коментира пред колегите си, че мобилизацията е крайно недостатъчна и личното участие на министрите е наложително.

"В крайна сметка имате не много – осем-девет месеца това да се превърне в реалност. И няма каквато и да било нагласа срокът да се удължава. Така че пълна мобилизация", съветва ги настойчиво вицепремиерът.

По думите му от министерствата около една трета в момента участват в електронния документооборот, териториални администрации – една, от областните администрации – под половината, от общините – под половината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
43
 
! Отговори
с Кеш се разминава преди 6 години
Дъщерята на Бойко Борисов брака му със Стела Костова Венета е била арестувана в САЩ за шофиране на суперавтомобил Бугати с бясна скорост.На 04.Февруари Венета шофирала новият си Bugatti Chiron, пътувайки от Лас Вегас към Лос Анджелис. Евентуално от желание да провери максимално развиващата скорост или за да измине по-бързо пътя от 435км, дъщерята на Борисов е била засечена от пътни полицаи да развива скорост от 253км/ч. Задържана е в 10:30 гаранцията и от $12 000 е платена и е пусната......
30
2
 
25
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Какъв лежерен стил на общуване, м? Пей сърце и пилеене на време, но и на средства! Да не мислят, *** те могат ли да мислят? Споко, не е нейзбежно въвеждането на ел.правителство! :))
29
11
 
22
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Пу да не му се види! Днес излязох до денонощния магазин за цигари и се спънах в бордюра,подозирам че Путин ме е бутнал!Само той ще да е..!
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърдия електорат на политическите партии са номади нагаждачи. Те се присламчват към всяка партия, която им осигурява паразитен живот. Състои се от семействата на облагодетелствани фирми и семействата на армията ненужни чиновници. С е-управлението ГЕРБ се лишава от чиновниците. За да останат на власт трябва да играят вабанк и да режат до кокъл за да могат да разчитат на нормалните хора. но едва ли. Пак ще направят някаква куца змия. Става интересно.
27
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това започна още преди 18 години, преди 10'тина години уж беше готово. Усвоиха се стотици милиони евро и резултат няма. Решиха всичко наново, че да има още за усвояване.
26
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А коментирахте ли срещата с Рюте вчера? Отношението на премиера на Нидерландия беше в стил "отивам за цигари, ама ела и ти за 5 минути да те видя, че да ми се махаш от главата". Крайно досадна и пренебрежително отношение. В холандските вестници - нито дума. Поне разпънете лакардията за успеха със Западните Балкани. 2025 е много далеч. Трай конче за зелена тревица :))))))))
25
2
 
10
 
! Отговори
Оттук оттам преди 6 години
Усвояване в движениеНаука в банятаПроектът на консорциум "Наследство БГ" предвижда общ център за изследване на лечебните свойства на минералните води да бъде създаден в сградата на бившата минерална баня в столичния "Овча купел", бившия ресторант "Яйцето" в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и друга сграда на университета на ул. "Гурко". Идеята е бившата минерална баня да стане една от трите бази за проучвания на лечебните свойства на минералната вода
24
30
 
17
 
! Отговори
vip преди 6 години
Какво виете псувате по Бойко, като дойдат избори гледаме на ляво жадна за власт "бедна" лелка - виден приватизатор с отбор палета, виден спец. професор по държавни фалити , погледнеш на дясно, десните те изчезнаха за ДПС да не говорим такива корифеи са по кражбите, просто няма с какво да ги сравним. Та псуваме си псуваме си, ама няма друга алтернатива....
23
36
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Обичам да слушам как проруски, азиатски *** реват от глад по форумите. Знаят, че повече никога няма да са на власт! България в Шенген и Еврозоната - чао Путин!
22
5
 
43
 
! Отговори
Mariec преди 6 години
На бойко никой не му вярва и никой никога не е.лошото е,че той сам си вярва.контингента му от привърженици е администрацията и такива,които си траят,за да не си загубят топлите иначе ялови и безсмислени длъжности.
21
4
 
25
 
! Отговори
Бръм преди 6 години
Кучето си лае, кервана си върви...
20
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ нямат интерес да въведат е-управлението, защото ще се лишат от милиардите, които постъпват сега в Черните им каси, благодарение на корупцията и контрабандата.Да попитам - защо още митниците не са вързани към НАП, след като това беше обещано лично от Борисов преди два мандата.
19
0
 
53
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Баце, докато галениците ти от МВР не почнат да издават лични документи е електронна идентификация, електронно управление няма да има. От години пиша, че сме сложили каруцата пред коня, *** кой ли да чуе...
18
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каза IT специалистът :)
17
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е патологичен лъжец и дребен селски тарикат. Лошото е че след толкова много лъжи все още се намират и някои да му вярват ...
16
4
 
53
 
! Отговори
е-Тиква преди 6 години
Дали разбира точно какво говори!?
15
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако отпадне професията "жена зад гише" ще се повиши значително броя на безработните. Нещо повече - жена работила зад гише е загубила всякаква кфалификация, трудови навици и е придобила вулгарно-маниерно поведение. Такава нормална работа не може да си намери.
14
2
 
50
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Моя коментар по всички изказвания на този човек са ОСТАВКА!
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трети мандат баце, трети мандат, даже буратиновците са същите и вас като цяло няма никаква файда! Вие се нагушихте до спукване и не знам къде и за къде продължавате да крадете. На вас ви трябват пари само за по един билет...
12
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. А кой гласува законите, по които работи правосъдната система? Парламента по предложение на правителството, доминирани от ГЕРБ с Борисов начело.2. А кой следва да промени законите по отношение на прокуратурата и МВР, за да започнат да работят и да внасят качествени обвинения? Парламента по предложение на правителството, доминирани от ГЕРБ с Борисов начело.3. А кой избира половината членове на ВСС? Парламента, доминиран от ГЕРБ с Борисов начело. 4. А кой пращаше смс-и за заседания на независимия ВСС. Борисов.5. А кой назначава ръководството на "независимите" БНБ, КФН, КЗК, КОНПИ, фонд