Борисов към министрите: Не мислете, че е-управлението ще ви се размине!

Премиерът смята, че то е най-практическата мярка срещу корупцията
70
Борисов към министрите: Не мислете, че е-управлението ще ви се размине!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично и по-активно с въвеждането на електронното управление.

Повод за това беше коментар на вицепремиера Томислав Дончев за липса на мобилизация за въвеждане на електронния обмен на документи между администрациите, става ясно от стенограмата от заседанието на правителството.

Според Дончев съществува риск за неспазване на крайния срок – месец ноември.

"Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че не пилейте времето", призовава ги премиерът Бойко Борисов.

Дончев пък коментира пред колегите си, че мобилизацията е крайно недостатъчна и личното участие на министрите е наложително.

"В крайна сметка имате не много – осем-девет месеца това да се превърне в реалност. И няма каквато и да било нагласа срокът да се удължава. Така че пълна мобилизация", съветва ги настойчиво вицепремиерът.

По думите му от министерствата около една трета в момента участват в електронния документооборот, териториални администрации – една, от областните администрации – под половината, от общините – под половината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На герберунгелите не им пука за тези неуспехи, важното е баце да им говори глупости от телевизора, толкова. И д аим обещава асфалт с парите на другите !
10
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само четейки заглавието, около 80% от народонаселението обитаващо територията получава оргазъм от мъжествеността и непоколебаемостта на техния пермиер да се бори с лошите и мързеливите.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бибиткови му работи.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая работа прилича на алкохолиците от селската кръчма да основат въздържателен клуб.....ГЕРБ усвояват милиарди, чрез умишленото спъване и бавене на въвеждането на електронното управление.Те от това живеят - от корупцията на държавно ниво.в
7
1
 
33
 
! Отговори
Sic semper tyrannis преди 6 години
Бойко да не си мисли, че ще му се размине? Виждам те, тиранин! Аз съм твоят кошмар!
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
годината е 2009-та. Борисов управлева, а Естония искаше да ни ПОДАРИ електронно управление кат техното. БЕЗПЛАТНО, ЗА ДА СЕ ДОБЛИЖИМ И КАТО ЖЕСТ НА ДОБРА ВОЛЯ.Тогава ни се размина, ше ни се размине и сега.Борисов, говори си, кой ли пък те отразева.......вече.
5
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евтин ПР за пред оредяващите и оскотели привърженици. Да си припомним малко от обещаното (заканите) досега:1. Отмяна на заменките. Резултат = ? 2. Доган в затвора. Резултат = ? 3. Станишев в затвора. Резултат = ? 4. Отнемане лиценза на ЧЕЗ. Резултат = ? 5. Съдебна реформа. Резултат = ? 6. Премахване на Боянските сараи. Резултат = ? 7. Реформа в МВР. Резултат = ? 8. Борба с организираната престъпност. Резултат = ? 9. Борба с битовата престъпност. Резултат = ? 10. Средноевропейски доходи. Резултат = ? 11. Полицай във всяко село. Резултат = ? 12. Шенген. Резултат = ?13.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Московски бил ли е на заседанието? Или вече е в ареста?
3
33
 
7
 
! Отговори
Сия преди 6 години
Браво Бойко! Ти си голям държавник.
2
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след още 2-3 млрд лв ще сме на 10% работещо е-управление, важното е да се отклоняват средства към лични и офшорни сметки...
1
2
 
36
 
! Отговори
Куртово Конаре преди 6 години
Колко народни пари са потънали за това е-управление ?