8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници

7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си
8 фев 2018 08:40,
106
8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници
Снимка: flckr

МВР отговаря за спазването на близо 10 хил. ограничителни заповеди, издадени срещу насилници, които тормозят близките си, основно жени.

Само за последната 2017 година районните съдилища в страната са постановили близо 3000 такива, показва проверка на "Монитор", което прави по над 8 жени на ден.

Общият им брой през годините обаче е четири пъти повече, като част от тях изтичат периодично – около 2 хил., и се налага подновяването им, тъй като са издадени за определен срок или се обжалват.

Така полицаите от районните управления трябва да отговарят постоянно за спазването на около 10 хил. ограничения.

Основната част от тях са срещу мъже, които тормозят жените си. Това най-често се изразява в побой и в заплашване на физическото им здраве и оцеляване.

Според статистиките 7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
8
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
А колко мъже са малтретирани от жени?
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси глупостта, жените имали по силни сърца. Мъжете са тези които са създадени с по силни сърца, понеже трябва да се снабдява тялото им с кръв и кислород повече, заради тежката физическа работа която вършат.Жените искат да се бутат в мъжките професии, но само в тези в които ще им се осигури канцеларийка или власт. Да сте виждали жена миньор.Да идат да кандидатсват там за работа жените, че бестуй няма че вече желаещи мъже там.
38
1
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Не питай за лудо - то само се обажда. (българска поговорка)
37
2
 
9
 
! Отговори
криси преди 6 години
До НаивенЖените живеят повече, защото имат по-силно сърце и бели дробове. Това се дължи на факта, че трябва да износят дете в тялото си. Жените като цяло живеят и по-здравословно от мъжете.
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако им спрете европейското финансиране на не правителствените организации и веднага ще изчезнат всички активни борци за права на човека, права на ромите, права на калинките и всякакви други глупости.Всички зелени ще се пребоядисат, всички жени вече ще са щастливо женени и света ще се оправи.
35
4
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Анонимник, голям философ си. От чисто дърво, с някой и друг чвор по него...
34
8
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
В България жените живеят средно със седем години повече от мъжете. Коя ли е причината? Кои са потърпевшите от домашното насилие? Защо няма анализи в тази посока? Истанбулската конвенция какво казва по въпроса? Отговор, разбира се, няма да има.
33
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако откажеш да дадеш пари на мързеливата си жена е насилие, ако си поискаш секс а тя не ти даде и пак поискаш пак е насилие, ако я напсуваш пак е насилие, ако я хванеш в изневяра и я изгониш от вкъщи пак е насилие. А ако тя ги прави тези неща с мъжа си се защитава от домашно насилие. Баси дискриминацията.И всичките тези глупости са заради едни пари, които трябва да се усвоят от стотиците неправителствени организации и кризисни частни центрове.
32
9
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Не ме учудват специфичните качества на нашенци, щом за знаме имат *** Христо Стоичков, "мамата". Има 3 неизлечими болести- рак, мерак и български ***!
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как винаги ги слагате тези снимки, едни такива изкуствени, с нарисуван грим и някакъв юмрук.
30
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бият ги защото са мързеливи. Жените освен да пушат и пият кафета друго в последно време не правят. Слава богу вече брака не е на мода и младите мъже не е нужно да влачат на гръб поредната мързелива ***
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз имам комшия, който жена му го бие и му дудне на главата по цял ден.Той е извън статистиката.А е толкова затормозен от семейното си съжителство с нея, че най му харесва да седи в мазето на тишина. Ако се оплаче този човек, дали съда ще издаде ограничителна заповед на жена му.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия жени бащи и братя нямат ли си?
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъж, жена, дете, старец...никой не заслужава да яде бой! Всички говорят само за класическия случай на жена пребита от съпруга си, но знаете ли колко деца има, които редовно са бити от родителите си? А възрастни хора тормозени от децата или внуците си? Така, че домашното насилие има много лица, но до едно са уродливи! Даже при децата и при старците е още по-страшно, че и да се оплачат не им вярват (дете е говори глупости или изкукала бабичка-съчинява си). За това трябват спешни мерки!
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ядат бой." ЩО за отношение. Звучи подигравателно и грозно
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колегата тука си е прав.Може да се вкарат законите, които касаят домашното насилие, а това с джендърите отива на ***, където му е мястото. Обаче не, *** лоби в нашия парламент е прекалено голямо!
24
4
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Заготвят ви за Конвенцията а? Не може ли каквото се има за полезно в нея да се напише в българските закони - па това за третия пол на си седи в конвенцията. ААААА не ще я приемете цялата та да не си биете жените и "жените".
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен жена ми си ме бие по веднъж седмично,ама аз съм свикнал и си ми е ок.
22
4
 
9
 
! Отговори
вергил преди 6 години
До ГошуАко твоя манталитет е такъв,това не означава,че и българите като цяло са такива.Прочети интервюта на бившите жени на холивудските звезди ,та да видиш за какви побоища и унижения е ставало въпрос.Ама на такива като теб им дай да плюят по българите.
21
3
 
17
 
! Отговори
ами преди 6 години
Да си дойдем на думата значи....реклама на пед...ер..а ската конвенция...