8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници

7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си
8 фев 2018 08:40,
106
8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници
Снимка: flckr

МВР отговаря за спазването на близо 10 хил. ограничителни заповеди, издадени срещу насилници, които тормозят близките си, основно жени.

Само за последната 2017 година районните съдилища в страната са постановили близо 3000 такива, показва проверка на "Монитор", което прави по над 8 жени на ден.

Общият им брой през годините обаче е четири пъти повече, като част от тях изтичат периодично – около 2 хил., и се налага подновяването им, тъй като са издадени за определен срок или се обжалват.

Така полицаите от районните управления трябва да отговарят постоянно за спазването на около 10 хил. ограничения.

Основната част от тях са срещу мъже, които тормозят жените си. Това най-често се изразява в побой и в заплашване на физическото им здраве и оцеляване.

Според статистиките 7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
15
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Ами такъв ни е манталитета. *** смята, че жената му е вещ и няма никакво право на личен и собствен живот, камо ли да го напусне. Бой или смърт, това е положението. И никакви Истанбулски конвенции няма да му променят мисленето, защото това се възпитава още в първите години в самото семейство, където нерядко се вижда как жената е слуга и робиня на мъжа си.
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 жени на ден? От 3 милиона?!? 0.00002%?Значи 99.99998% са си наред! И ние ще приемаме конвенция за това?!? А че 60% от българите живеят в мизерия няма ли да приемем някаква конвенция? Струва ми се по-належащо!
18
10
 
5
 
! Отговори
джендер преди 6 години
Веднага да подписваме Истамбулската конвенция
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 8 ли? Само 8 са в нашия вход бре!!!
16
1
 
26
 
! Отговори
ци ган и стан преди 6 години
Каква конвенция, какви 5 лева, ромовете и деградиралите пияници като я прочетат и веднага спират да бият жените си. То като имаме закон за защита на служебните лица и какво, всеки ден *** бият по няколко полицая или лекари или др.
15
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БПЦ подкрепя насилието над жени, така, че проблеми няма. Все пак България е християнска държава.
14
7
 
35
 
! Отговори
бито мъжко куче преди 6 години
А мен жена ми като ме бие ,къде съм 60 кила, а тя 85, на кого да се оплача, по-силна е от мен тая одушевена каца, не мога я надвия, кой ще.ме защити мен?!?
13
14
 
20
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Ми нека ядат бой. Сигурно има защо. Бой без причина няма. Последните години жените станаха ужасни и са основна причина да се разбиват и разделят семейства и деца да растат без един родител. Едно време имаше семейни ценности и жената бе в основата семейството да бъде над всичко. А сега какво е? Фейсбук, първият напомпан батка-ерген с големи обещания.... и т.н, и т.н, примери много.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9И защо трябва да се ратифицира истанбулската :конфекция", а не да се спазват законите, които третират подобни деяния? Щото закони има, ама...
11
11
 
26
 
! Отговори
До факт преди 6 години
Много си прав, 90% са виновни жените. Ти им казваш, стига, каза ги вече поне 5 пъти, то придължава да мели. Някои не издържат и и лепват пи един шамар. И после, помооооощ, бия те. Техният тормоз как да го изчислим, той убива мъжете. За тях няма нищо, мъжете виновни. Сами ди убиват мъжете, после ходят по гробищата да ги оплакват. Насилието е от жените върху мъжете, но тази тенденция да се обвиняват мъжете ще свърши. Крайно несправедливо е!
10
14
 
19
 
! Отговори
Смел Бияч на Жени преди 6 години
Щом ги бият, значи има причина - изневери, психически тормоз над мъжете. Боят калява, боят изгражда. Има жени, които са толко нагли, че налитат на бой, а като изядат плесница мъжка, вдигат вой до небесата и се правят на жертви! Огромен процент от тези жени си го заслужават, другите просто искат да са бити, някакъв м азохистичен начин да са в хармония със себе си когато са обект на физическо насилие.
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, продажни медии...на всичко сте готови, стига някой да ви плати...и вие ли сте джендърчета, а?За какво ни е конвенция-да не би да защити някой? И сега има закони, но никой не ги спазва, защото сме в страната на корупцията-стига някой да познава друг, или да има някой лев в джоба, не конвенция, и конституцията не важи за него.А това че полицията пазила някой-да, некъдрниьите в парламента от хорската любов. Това само пазят. Всичко друга е статистика.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Майтапчияе, това беше голям майтап. а...дъщеря имаш ли ? с нея така ли се майтапят ?!
7
7
 
23
 
! Отговори
половината истина преди 6 години
Пишете половината истина! Цялата истина е, колкото жени има малтретирани от мъже, толкова и мъже има, бити, унижавани и малтретирани от жени.
6
14
 
22
 
! Отговори
13 преди 6 години
МНОГО ПОВЕЧЕ СА - ОТ 8 НА ДЕН!!!И ПРОЦЕНТА НА МЪЖЕТЕ, КОИТО СМЯТАТ , ЧЕ Е НОРМАЛНО ДА БИЯТ ЖЕНИТЕ СИ Е ОКОЛО 50, А НЕ- 7! ИМА ЗАКОНИ, НО ТЕ- НЕ СЕ СПАЗВАТ В БЪЛГАРИЯ, казвам го, защото и аз съм тормозена и бита, но...не съм усещала,че МВР - МЕ ПАЗИ!Едва жива се разведох, със 10 мед. свидетелства, 4 от тях- за средна телесна повреда!ЛЕСНО Е ДА СЕ КОМЕНТИРА, ТРУДНО Е - ДА ЗАБРАВИШ ПРЕЖИВЯНОТО!!!
5
17
 
7
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
А в Саудитска Арабия-Меката на демокрацията,има разписани ясни правила как трябва да се бият жените!Нека следваме техния светъл пример!
4
1
 
35
 
! Отговори
Верно преди 6 години
До Radio erevanТочно за пропаганда на въпросната конвенция става въпрос!Ако се приеме,едва ли властта ще се юрне да брани жените,а ще насочи към третополовите,да им осигури извънредни права!Ама това няма да е някаква новост!Виждаме как гражданите са оставени на произвол и им се казва че полиция няма достатъчно.Обаче ако гражданите понечат да се защитят сами,отнякъде изскачат хиляди тежковъоръжени!Същото е и когато властта е застрашена.Има кой да пази Търтеите,ама за пчеличките-не!
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7% бият жените , защото го виждат за нормално, а останалите ги бият без да гледат дали е нормално.
2
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според статистиките 7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си. А 97% от жените смятат за нормално да вдигат изтерични скандали на мъжете си.
1
2
 
29
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Просто ни трябват законите на Крум.