8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници

7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си
8 фев 2018 08:40,
106
8 жени на ден ядат бой! МВР пази 10 000 жертви на насилници
Снимка: flckr

МВР отговаря за спазването на близо 10 хил. ограничителни заповеди, издадени срещу насилници, които тормозят близките си, основно жени.

Само за последната 2017 година районните съдилища в страната са постановили близо 3000 такива, показва проверка на "Монитор", което прави по над 8 жени на ден.

Общият им брой през годините обаче е четири пъти повече, като част от тях изтичат периодично – около 2 хил., и се налага подновяването им, тъй като са издадени за определен срок или се обжалват.

Така полицаите от районните управления трябва да отговарят постоянно за спазването на около 10 хил. ограничения.

Основната част от тях са срещу мъже, които тормозят жените си. Това най-често се изразява в побой и в заплашване на физическото им здраве и оцеляване.

Според статистиките 7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Ами намери си някой друг,не българин и бъди щастлива...
79
0
 
3
 
! Отговори
1 милион преди 6 години
Нали трябваше всяка трета или поне около 1 милион.
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНякой от тия будни и мислещи дали е седнал да я прочете?
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето от българските мъже са груби, невъзпитани, вулгарни и се мислят за велики във всяко отношение, разбира се - неоснователно. Дъщо така са алчни, зли и егоисти :) Неспособни, комплексари, с първобитно мислене за правото на по-силния. Кога ли ще слязат от клона? :)
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои хора смятат ,че тук живеещите са една тълпа и смятат ,че с такива статии ще променят нагласата на хората за прекарването на истамбулската конвенция....,не става ...,тук наистина има и много будни и мислещи хора....
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная каква е идеята от тази статия,може би е платена за истанбулската конвенция....нямат връзка просто...жалки издания и ***
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съседната новина на тази е:"Майка убива новороденото си на студа! Съдът: 2 г. условно!"Нещо за насилието на майки над децата им ще кажете ли? Защото над 80% от насилниците над малки децата бяха жени доколкото помня статистиката (може и 90% да е било).За онази мед сестра дето преби новороденото с бутилка и други такива примери питам.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70Съгласна съм че има и такива, но всички чухме за Виола, системно пребивана от приятеля си и накрая заклана. После се оказа, че и предишната му жена на въпросния хубостник е бита и тормозена, но поне е успяла да се измъкне навреме и е жива.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това като реклама за приемане на една конфекция ли е??Много прозрачна!!
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо по презумпция се опитват да вменят вина в мъжа.Не трябва ли да има доказателства, мотиви и всичко както си следва за да се вземат мерки.Това което правят сега е нарушаване на правата на мъжете. Защо мълчат от БХК сега. Или те скачат само ако има някакъв закон срещу роми и жени.Или и те са ни приели мъжете за зверове безчовечни, които трябва да умрем.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва мъжа да доказва с времето, че жена му е подала фалшив сигнал за насилие? Когато лежиш в клетката, комшиите те разнасят като престъпник от уста на уста, загубил си делото за развода, имуществото и децата си, голяма работа, че след 5 години ходене по мъките доказваш че не е било така като казва жена ти.И какво става тогава... нищо.Нищо понеже е жена, майка и уж нежна и беззащитна. Битият бит е........ .знаете на татака.
69
0
 
7
 
! Отговори
порочен кръг преди 6 години
8 жени на ден подлагани на насилие тръбят медиите!Колко хора на ден биват жертви на престъпления- побои, обири, заплахи, вербални ало измамници, задържани или неплатени заплати и т.н.?!За пример насилието в училищата:Постоянно реформи на НПО-тата в МОН в училищата и сред децата!След тези реформи на НПО-та в МОН, същите НПО-тата и определени медии ореваваът орталъка, че насилието се увеличавало сред децата?!Порочен НПО кръг или желание за постоянно финансиране НПО реформи и доходи за НПО
68
0
 
13
 
! Отговори
превенция по ИК ли? преди 6 години
Един случай от това лято- шведски гражданин превенциран срешу насилието над жените по ИК в Швеция, брутално преби жена в хотел!Но Швеция, която е приела ИК, осъществила е мерки по превенция срещу насилието с нестереотипна *** пропаганда в шведското общество и сред децата, НЕ ПРОЯВИ НИКАКЪВ ИНТЕРС срещу насилието над жена в чужбина от шведски гражданин, не поиска възобновяване или трансфер на делото! Каква е тази ИК превенция, щом насилието скрито продължава на друго географско място!!!
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се направи едно изследване....Колко много от таканаречените "насилвани жени",всъщност нарочно предизвикват мъжете си да ги ударят(плюейки ги в лицето например,удряйки ги или дерейки ги с нокти по лицето),особено във времето преди развод...за да си го направят по-лесен...Това съм го виждал с очите си...и като не издържи мъжа и и зашие един,два шамара да се укроти...излиза,че той е насилника.А колко от тези мили и беззащитни женици правят мъжете си на ***,слагайки им рога през ден?!
66
3
 
3
 
! Отговори
Гост - до 59 преди 6 години
Какво може да направи полицията, освед на прибере мъжа? Че как какво, може да го затвори, боят си е бой - независимо, дали е между агитки, или е на мъж върху собствената му съпруга, приятелка или майка?! Жените подавали фалшиви жалби и това било проблем? Ами като се криминализира, нали това ще трябва да прави полицията - да разследва жалбите, тогава жената носи наказателна отговорност, ако е подала фалшива жалба?! Лицемерието ни е голямо, лицемерието, и желанието сами да се "оправяме".
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, добре, но въпреки усилената ви пропаганда, няма да признаем конвенцията.
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мой познат като се развеждаше, по време на делата и то винаги преди тях жената по съвет на адвоката звънеше на 112 и се оплакваше че мъжът и с който са в развод и звънни на звънеца и после по телефона и я заплашва постоянно. А мъжа и си спи в тях и даже не знае какво се случа, докато не дойдат натягащите се полицаи да го уведомят,че заплашва жена си. Сега същото нещо го прави и когато ходи да си вижда детето в определеното време от съда. Направо му разсипа здравето на човека, а той е кротък.
63
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манталитета на мнозинството бг мъже е че ако не бият жена си , изпитват комплекси. Така доказват колко са умни и велики. Типични азиатски варвари. И затова истанбулската конженция им бърка в (те си знаят къде) :)Всеки един бежанец е по-читав от местната ***!
62
4
 
11
 
! Отговори
не е така преди 6 години
"Според статистиките 7% от българските мъже смятат за нормално да бият жените си."--------------------------Защо се подвеждат хората ???7 % от анкетираните е правилно да се каже При всичките ми познати / 30 -ина семейства / , няма случай мъж да бие жена си . Или си мрънкат само , или взимно чупят каквото им падне , или жената мърмори , а на мъжът му е все тая , или си живеят в разбирателство
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ще изнесе ли данни колко мъже на ден търпят тормоз от жени?Тези които ядат бой без причина ли ги"сурвакат",просто ей така решил мъжът"Х"за набие жена си за разнообразие?Спрете се бе,преди да пишете за боя,напишете причините за него!Имало било"Истамбулска конвенция,а защо е Истамбулска,защо не е Виенска ? Защото в мюсюлманският свят жените ги третират като животни,те там са едно нищо,само за да поддържат разплода на животните,а при нас и в Европа жените са равни с мъжете какво искате още ?