Любовта не познава граници: Доказаха го Стефан й Йоана!

Надеждата никога не умира, можем да им помогнем
8 фев 2018 11:20, Петя Славова
46

16287 гледания   |  Още видео

Това е разказ за една история за необятната сила на любовта... 22-годишният Стефан и неговата крехка приятелка Йоана са доказателство за това, че когато двама души се обичат няма невъзможни неща!

Тяхната съдба е достойна за сюжет на филм. Виждат тъмната страна на живота още като деца, но силната воля и любовта ги тласкат да търсят изход, разказва Bulgaria ON AIR.

В изпълнения с препятствия свят на Стефан и Йоана надеждата никога не умира.

22-годишното момче израства в институция. Малко след неговото раждане лекарите му поставят тежката диагноза - остеогенезис имперфекта, позната още като "болестта на стъклените кости".

Така инвалидната количка става част от живота му, но ние можем да помогнем! Нужно е малко, за да са щестливи!


 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
7
 
! Отговори
икономист преди 11 месеца
Не мисля, че момичето се натрапва на някого, а още по-малко пропагандира нещо!
Струва ми се, че ние българите, ставаме все по-мнителни и недоверчиви към хората.
Все ни се струва, че някой ни лъже и прецаква. То не бяха политиците, медиите, ЕС и кой ли не друг(не че липсват основания за тези ни съмнения). Защо тук просто не повярваме, че съществува истинска и чиста любов? Любовта е едно от най-невероятните неща, които могат да ти се случат, и същевременно голяма загадка за човечеството. Струва си
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Стефан й Йоана"

днес.бг падате все по-долу и по-долу...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дано да се обичат и подкрепят. Дано момичето да има сили,че да помага на това момче. Хората не сме безчувствени,и с каквото можем и според силите ще помогнем.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вижте сега, за последните 5 години колкото и пъти да съм влизал в Дата - Център, жена на каквато и да е възраст или мъж над 30 не съм видял. Всички са БЕЛИ МЪЖЕ под 30. Защото там се изисква възможния максимум от всеки ресурс - максимална производителност, НИКАКВИ грешки, максимален интелект и концентрация, много работа и психическа стабилност. И нито един от тези млади мъже нямаше дори и намек за джендър излъчване. Говорете каквоо искате, но когато се търси върховно постижение се търси бял мъж.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 27

Ти инвалид ли си? Или пък си толкова злобен психар,че искаш всикчи ЗДРАВИ хора да бъдат инвалиди? Не че толкова те е грижа за пострадалите хора,колкото за това,че искаш всички хора да бъдат инвалиди. Ти си умственопобъркан инвалид.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 27
Виждам,че не разбираш,явно защото страдаш от друга инвалидност. Такава инвалидност е по-зле и от физическата инвалидност.

И никой не е казал,че не трябва да се помага на хора,които са с физически увреждания,било то от самото раждане или поради някаква неприятна случка.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 24
Инвалидността е нормална и не се натрапва. Тя съществува. Сравнения с джендър историите се нелепи. Какво, ако утре те блъсне луд шофьор и останеш парализиран, да те затворим в някой дом в някощ джандем? Защото вече не си нормален?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Mihaela

Това е хубава новина. Щом ще живеят дългосрочно в тази квартира и хората са съгласни за тази приставка -тогава нека,ние, хората да помогнем! Като има вече яснота по този въпрос,всичко се оправя!
22
0
 
1
 
! Отговори
Mihaela преди 11 месеца
Всеки, който иска да помогне на Стефан може да се свърже с екипа на "България сутрин" на официалната им Facebook страница:

https://facebook/BulgariaSutrin/
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

"Всеки може да бъде инвалид"-по-точно исках да кажа,че никой от обикновените хора не е застрахован от каквото и да било то инвалидност,бедност или нещо друго, Аз съм ПРОТИВ това хората да бъдат инвалиди. Да се пропагандира обаче инвалидността в здраво общство- това е много лошо. Трябва да се помагат на хора със затруднения,а не да се рекламира инвалидността и да се смята за нещо нормално! И още нещо: ти ходил ли си с човек,който има такива затруднения? Помагал ли си напр.на слепи?
20
0
 
4
 
! Отговори
Mihaela преди 11 месеца
До Анонимен

Собствениците в блока са съгласни съоръжението да бъде изградено. Двамата имат планове за дългосрочно пребиване в това жилище. Който желае да помогне, може да се свърже с екипа на сутрешния блок на "Bulgaria on air", чрез тяхната Facebook страница:
https://facebook/BulgariaSutrin/
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 21

Прав си,но до някъде. Всеки може да бъде инвалид. Но не си прав,че това трябва да бъде едва ли не тенденция. Хората съчувстват и не презират други хора,които имат такива затруднения. Хората не са зли и биха се отзовали,както и при всеки един случай. Все пак момичето не е инвалид,а е здраво. Преди да срещне това ЗДРАВО момиче,за момчето са се грижели ЗДРАВИ хора.Ако всички станем инвалиди,какво ще стане с тази държава и народ?
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колко от нас биха излизали с инвалид? А всеки от нас може да стане инвалид
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Иво

Ти като се правиш на голям добряга,защо не помогнеш на тези хора? Явно не искаш.
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе,тази мацка,на много благородна ли се мисли? Да не би да си прави реклама? И то на гърба на това момче,което наистина има нужда. Сякаш иска нещо да каже на всички: "Вижте ме каква съм аз,а вие какви сте!" И колкото да е зле положението в България,по отношения на хора със затруднения,има институции,които помагат!
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Мъж

Да,в това многотолерантно и побъркано общество,табутата ще бъдат узаконени,а нормалните мъже и жени с нормални възгледи ще бъдат сочени с пръст ,сякаш са престъпници. Утре ще четем за голямата любов между една българка и един лилав,които публично ще покажат любовта си и ще махат злобно и назидателно показалец срещу тези,които не одобряват връзката им.

Нека да се помогне на тази двойка,но те нямат правото да назидават хората и да мрънкат-все пак това е техен личен избор.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Мъж

Ако сменят квартири,какво после -пак ще се оплакват по телевизията,че няма такива съоръжения. Ако хората дадат пари за това съоръжение,ще е добре,но какво ще стане,ако пък те се преместят на нова квартира? Ако може и устройството да бъде взето с тях и приспособено към новото жилище,добре, но ако не може,какво ще направят пак? Момичето търси популярност и сякаш се мисли за нещо повече от другите хора( мъже и жени). Нека само да не си натрапва избора си.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Мъж

Правилно мнение имаш. Смятам,че въпросното момчие търси полулярност и толерантност. Остава само да натяква на обществото,че всяка жена трябва да си търси мъж инвалид,или пък всеки мъж трябва да търси жена инвалид. И че това трябва задължително да бъде норма. Във видеото ясно се посочва,че институции са предлагали на това момче да живее в пансиона,но той отказал. Ако това момиче си е избрало такъв мъж,добре нейн личен избор,нека само да не натяква личният си избор на другите.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз и съпругът ми,като повечето българи живеем на квартира.
Когато човек живее на квартира,той трябва да има договор със собственика- този договор е в рамките на 1 година,после,по желание на собствненика,той може да бъде подновен,и ползващите квартира,могат без притеснения да живеят отново в тази квартира. Договорът може да се прекрати и по взаимно съгласие,само с 1 м.предизвестие.
Не знам какво би станало,ако собственикът пожелае да прекрати договора. Тези хора ще се мъчат при търсене на нов дом
11
5
 
4
 
! Отговори
Мъж преди 11 месеца
Тук не става въпрос за мъже или жени. Хора всякакви. Явно не сте гледали Табу по NGC. Там имаше случай където мъжа е нормален а приятелката 120 см висока примерно. Разбира се това за мене е табу. Не съм способен да бъда връзка с недъгав човек.