Любовта не познава граници: Доказаха го Стефан й Йоана!

Надеждата никога не умира, можем да им помогнем
8 фев 2018 11:20, Петя Славова
46

Това е разказ за една история за необятната сила на любовта... 22-годишният Стефан и неговата крехка приятелка Йоана са доказателство за това, че когато двама души се обичат няма невъзможни неща!

Тяхната съдба е достойна за сюжет на филм. Виждат тъмната страна на живота още като деца, но силната воля и любовта ги тласкат да търсят изход, разказва Bulgaria ON AIR.

В изпълнения с препятствия свят на Стефан и Йоана надеждата никога не умира.

22-годишното момче израства в институция. Малко след неговото раждане лекарите му поставят тежката диагноза - остеогенезис имперфекта, позната още като "болестта на стъклените кости".

Така инвалидната количка става част от живота му, но ние можем да помогнем! Нужно е малко, за да са щестливи!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
8
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Не мисля, че момичето се натрапва на някого, а още по-малко пропагандира нещо!Струва ми се, че ние българите, ставаме все по-мнителни и недоверчиви към хората.Все ни се струва, че някой ни лъже и прецаква. То не бяха политиците, медиите, ЕС и кой ли не друг(не че липсват основания за тези ни съмнения). Защо тук просто не повярваме, че съществува истинска и чиста любов? Любовта е едно от най-невероятните неща, които могат да ти се случат, и същевременно голяма загадка за човечеството. Струва си
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Стефан й Йоана"днес.бг падате все по-долу и по-долу...
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да се обичат и подкрепят. Дано момичето да има сили,че да помага на това момче. Хората не сме безчувствени,и с каквото можем и според силите ще помогнем.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега, за последните 5 години колкото и пъти да съм влизал в Дата - Център, жена на каквато и да е възраст или мъж над 30 не съм видял. Всички са БЕЛИ МЪЖЕ под 30. Защото там се изисква възможния максимум от всеки ресурс - максимална производителност, НИКАКВИ грешки, максимален интелект и концентрация, много работа и психическа стабилност. И нито един от тези млади мъже нямаше дори и намек за *** излъчване. Говорете каквоо искате, но когато се търси върховно постижение се търси бял мъж.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Ти инвалид ли си? Или пък си толкова злобен психар,че искаш всикчи ЗДРАВИ хора да бъдат инвалиди? Не че толкова те е грижа за пострадалите хора,колкото за това,че искаш всички хора да бъдат инвалиди. Ти си умственопобъркан инвалид.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Виждам,че не разбираш,явно защото страдаш от друга инвалидност. Такава инвалидност е по-зле и от физическата инвалидност. И никой не е казал,че не трябва да се помага на хора,които са с физически увреждания,било то от самото раждане или поради някаква неприятна случка.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Инвалидността е нормална и не се натрапва. Тя съществува. Сравнения с *** историите се нелепи. Какво, ако утре те блъсне луд шофьор и останеш парализиран, да те затворим в някой дом в някощ джандем? Защото вече не си нормален?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MihaelaТова е хубава новина. Щом ще живеят дългосрочно в тази квартира и хората са съгласни за тази приставка -тогава нека,ние, хората да помогнем! Като има вече яснота по този въпрос,всичко се оправя!
22
0
 
3
 
! Отговори
Mihaela преди 6 години
Всеки, който иска да помогне на Стефан може да се свърже с екипа на "България сутрин" на официалната им Facebook страница:https://facebook/BulgariaSutrin/
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Всеки може да бъде инвалид"-по-точно исках да кажа,че никой от обикновените хора не е застрахован от каквото и да било то инвалидност,бедност или нещо друго, Аз съм ПРОТИВ това хората да бъдат инвалиди. Да се пропагандира обаче инвалидността в здраво общство- това е много лошо. Трябва да се помагат на хора със затруднения,а не да се рекламира инвалидността и да се смята за нещо нормално! И още нещо: ти ходил ли си с човек,който има такива затруднения? Помагал ли си напр.на слепи?
20
0
 
5
 
! Отговори
Mihaela преди 6 години
До АнонименСобствениците в блока са съгласни съоръжението да бъде изградено. Двамата имат планове за дългосрочно пребиване в това жилище. Който желае да помогне, може да се свърже с екипа на сутрешния блок на "Bulgaria on air", чрез тяхната Facebook страница:https://facebook/BulgariaSutrin/
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Прав си,но до някъде. Всеки може да бъде инвалид. Но не си прав,че това трябва да бъде едва ли не тенденция. Хората съчувстват и не презират други хора,които имат такива затруднения. Хората не са зли и биха се отзовали,както и при всеки един случай. Все пак момичето не е инвалид,а е здраво. Преди да срещне това ЗДРАВО момиче,за момчето са се грижели ЗДРАВИ хора.Ако всички станем инвалиди,какво ще стане с тази държава и народ?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко от нас биха излизали с инвалид? А всеки от нас може да стане инвалид
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иво Ти като се правиш на голям добряга,защо не помогнеш на тези хора? Явно не искаш.
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,тази мацка,на много благородна ли се мисли? Да не би да си прави реклама? И то на гърба на това момче,което наистина има нужда. Сякаш иска нещо да каже на всички: "Вижте ме каква съм аз,а вие какви сте!" И колкото да е зле положението в България,по отношения на хора със затруднения,има институции,които помагат!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МъжДа,в това многотолерантно и побъркано общество,табутата ще бъдат узаконени,а нормалните мъже и жени с нормални възгледи ще бъдат сочени с пръст ,сякаш са престъпници. Утре ще четем за голямата любов между една българка и един лилав,които публично ще покажат любовта си и ще махат злобно и назидателно показалец срещу тези,които не одобряват връзката им.Нека да се помогне на тази двойка,но те нямат правото да назидават хората и да мрънкат-все пак това е техен личен избор.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МъжАко сменят квартири,какво после -пак ще се оплакват по телевизията,че няма такива съоръжения. Ако хората дадат пари за това съоръжение,ще е добре,но какво ще стане,ако пък те се преместят на нова квартира? Ако може и устройството да бъде взето с тях и приспособено към новото жилище,добре, но ако не може,какво ще направят пак? Момичето търси популярност и сякаш се мисли за нещо повече от другите хора( мъже и жени). Нека само да не си натрапва избора си.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МъжПравилно мнение имаш. Смятам,че въпросното момчие търси полулярност и толерантност. Остава само да натяква на обществото,че всяка жена трябва да си търси мъж инвалид,или пък всеки мъж трябва да търси жена инвалид. И че това трябва задължително да бъде норма. Във видеото ясно се посочва,че институции са предлагали на това момче да живее в пансиона,но той отказал. Ако това момиче си е избрало такъв мъж,добре нейн личен избор,нека само да не натяква личният си избор на другите.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз и съпругът ми,като повечето българи живеем на квартира.Когато човек живее на квартира,той трябва да има договор със собственика- този договор е в рамките на 1 година,после,по желание на собствненика,той може да бъде подновен,и ползващите квартира,могат без притеснения да живеят отново в тази квартира. Договорът може да се прекрати и по взаимно съгласие,само с 1 м.предизвестие.Не знам какво би станало,ако собственикът пожелае да прекрати договора. Тези хора ще се мъчат при търсене на нов дом
11
6
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 6 години
Тук не става въпрос за мъже или жени. Хора всякакви. Явно не сте гледали Табу по NGC. Там имаше случай където мъжа е нормален а приятелката 120 см висока примерно. Разбира се това за мене е табу. Не съм способен да бъда връзка с недъгав човек.