Нов проблем за полицаите – кубинките им стискат!

Пропускали вода, през зимата краката им измръзвали
58
Нов проблем за полицаите – кубинките им стискат!
Снимка: Булфото, архив

Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че кубинките, които ползват, не са удобни. Това сочи изследване, представено от най-големия полицейски синдикат.

Неговият председател Валентин Попов пък увери, че СФСМВР не търси конфронтация, а партньорство с МВР.

Целта на всички е униформените да са добре облечени и обути, каза той, цитиран от БТА.

Половината от полицаите казали, че изпитват болка от ползването на предоставените от МВР обувки, а 80 процента от полицаите твърдят, че кубинките пропускат вода.

През зимата 60 на сто от полицаите казват, че краката им измръзват, а още по-голяма част заявят, че още в първата година обувките се късат.

Над 80 процента от полицаите заявяват, че не се чувстват добре защитени със служебните обувки. А половината от участвалите в изследването са категорични, че не са удовлетворени от предоставените кубинки.

Според експерта в областта Свен Селигер близо 15 процента от полицаите у нас сами си купуват служебни обувки и не ползват служебните. Всички цифри показват, че предоставените от МВР обувки не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицаите.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов заяви, че диалогът между синдикати и министерство постепенно се подобрява.

Цената на кубинките, които МВР дава, са на цена над 100 лева, но на свободния пазар има с около 30 процента по-ниска цена за идентичен продукт.

За това от СФСМВР обмислят да предложат нов вариант на ведомството за снабдяване. По думите на Селигер ако конкретен продукт може да се носи двойно повече време , то цената е оправдана.

В същото време от синдиката вече водят и разговори за качеството на униформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТАНИСЛАВА Толкова ли е глупаво детето Ви?
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хрантутя едни такива ама пенсионирани вече. турил съм ги да пазят едни варели. Парите за униформи им ги удържам от заплатата. Мълчат като пукали и гък не казват. Всичко им е удобно
32
1
 
13
 
! Отговори
Рецепционистка в хот преди 6 години
Ми като не им харесват униформите да си ги сменим. Да видят какъв е купон цяла нощ да си с униформа и на токчета и да се разправяш с всякакви. След това кубинките и униформите ще им се сторят най-удобните дрехи и обувки на света!
31
2
 
16
 
! Отговори
Фаскин преди 6 години
Реалната цена на кубинките е 35-40лв. За толкова може да ги купите ако отидете във фабриката в Габрово, където ги правят. Разликата до 100 лв., се раздава по веригата да може "Г........" да вземе поръчката. И да, кубинките са средна работа. Този път полицаите не преувеличават.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези защо не ги разпуснат, нали и без това частни охранители ще ни "пазят" вече.
29
3
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ами нека си режат ноктите на краката редовно,и проблема им ще изчезне.
28
1
 
14
 
! Отговори
До СТАНИСЛАВА преди 6 години
Гжа знаете ли един полицай как трябва да се държи със нормалните граждани при една рутинна проверка и знаете ли как всъщност се държат ?
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТАНИСЛАВАЩото тя е единствения човек, който дава нощни дежурства или има само една униформа. А ние другите, които работим нощем и без охрана... а, да ние не сме полицаи!
26
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До АнонименГаранцията се поема от Арменска Апостолическа Църква. Лицето за рекламации в България е архимандрит Исахак Похосян.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми като не са им удобни кубинките дайте им токчета... дано поне с тях им е удобно!
24
1
 
11
 
! Отговори
Говорител на МВР преди 6 години
Ади , ади...! Стискали им. Забравиха кога ги събирахме от селските мерии че ги намерихме боси! Ама хаааа! Цвички нещат ли да им купим!?
23
15
 
7
 
! Отговори
СТАНИСЛАВА преди 6 години
Оставетте полицаите на мира, стига сте хейтвали, че ми дойде до гуша. Всеки говори, без да е в час. Всеки може да си говори, ей така на инат, но аз съм майка на полицай и много добре знам, как пера една единствена униформа, как не спя на нощни дежурства, как се притеснявам, как хората ги викат за глупости, как нямат правомощия, какви са им заплатитае. а моя полицай е жена, която не се ползва с привилегии и иска да оправи света, заедно с колегите,н о обществото има друго мнение.... Писна ми
22
4
 
5
 
! Отговори
Решение преди 6 години
Знаетели как се бие със мокра кърпа ?
21
2
 
14
 
! Отговори
чао преди 6 години
До чичо-дядкоА късмет де,на който не му харесва да си ходи,народа плаща огромни суми да издържа тези лигльовци и женчувци а те не работят.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що си не вземат джапанки -ще им е много по удобно :)
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купят, толкова пари им дадоха.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дават им парите на ръка и да си купуват униформи по стандарт. Тогава фирмите сами ще се надпреварват да им предлагат качество, цена и гаранция.А сега, обществени поръчки, големи надценки, ниско качество, политически поръчки...........
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много полицаи са ми клиенти, копуват си обувки, колани, шапки, ръкавици. Фирмите които взимат поръчките спестяват яко за да могат да се отчетат по веригата, качеството е супер непрофесионално, така че разбирам ги, стойте вие на дъжд и пек с някакви неадекватни обувки.
16
3
 
19
 
! Отговори
я стига преди 6 години
Наглите пак се лигавят ....
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таман да искат още един милиард ... бси некадърниците. ..