Нов проблем за полицаите – кубинките им стискат!

Пропускали вода, през зимата краката им измръзвали
58
Нов проблем за полицаите – кубинките им стискат!
Снимка: Булфото, архив

Близо 65 на сто от полицаите у нас твърдят, че кубинките, които ползват, не са удобни. Това сочи изследване, представено от най-големия полицейски синдикат.

Неговият председател Валентин Попов пък увери, че СФСМВР не търси конфронтация, а партньорство с МВР.

Целта на всички е униформените да са добре облечени и обути, каза той, цитиран от БТА.

Половината от полицаите казали, че изпитват болка от ползването на предоставените от МВР обувки, а 80 процента от полицаите твърдят, че кубинките пропускат вода.

През зимата 60 на сто от полицаите казват, че краката им измръзват, а още по-голяма част заявят, че още в първата година обувките се късат.

Над 80 процента от полицаите заявяват, че не се чувстват добре защитени със служебните обувки. А половината от участвалите в изследването са категорични, че не са удовлетворени от предоставените кубинки.

Според експерта в областта Свен Селигер близо 15 процента от полицаите у нас сами си купуват служебни обувки и не ползват служебните. Всички цифри показват, че предоставените от МВР обувки не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицаите.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Кузманов заяви, че диалогът между синдикати и министерство постепенно се подобрява.

Цената на кубинките, които МВР дава, са на цена над 100 лева, но на свободния пазар има с около 30 процента по-ниска цена за идентичен продукт.

За това от СФСМВР обмислят да предложат нов вариант на ведомството за снабдяване. По думите на Селигер ако конкретен продукт може да се носи двойно повече време , то цената е оправдана.

В същото време от синдиката вече водят и разговори за качеството на униформите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех че нежна джендърмерия :D
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте ни занимавали с тези безполезни плондери. Като е толкова тежко в МВР, да си хващат спаружените отвеси и да отиват на свободния трудов пазар. Ама там полуграмотни шимпанзета заплата не вземат!!!
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите се включиха тук до сега се водеха на " работа".
51
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ами ти като си се примирила с тези условия, както и колегите ти и не протестирате, а водите мизерен живот и знаете само да оплюване други, които не се примиряват! Вас ли, робски души да съжаляваме?!? Не , докато всички не започнат да протестират, вместо да оплюват протестиращите, ще има ефект. Вижте ги гърците и румънците! А вие роби, бачакайте тихо да не притиснаявате висшестоящите!
50
1
 
14
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Полицаите с кубинки не са проблем на бюджета,проблем са хилядите бюрократи и айлази в системата .Не знам как служителка на гише в КАТ се пенсионира с 20 заплати,може би по заслуги че е съсипала нервите на десетки хиляди през дългата си кариера....
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ЯДЕТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ КУБИНКИТЕ- ЖАЛКИ С НОВИ ОПОРНИ ТОЧКИ ПАК ЗАХАПАХТЕ ПОЛИЦАИТЕ.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До СТАНИСЛАВА 30 Държат се грубо като те спрат , нямат култура елементарна някои, спират те за било и не било, за било и не било лични документи ти искат, че и записват на некакви листечета, имената, адрес, ЕГН. Защо е това и на кого ще послужи? За отчет пред началниците сигурно.
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма угода, дрехите им не били хубави, парите им били малко, сега чепикът ги стягал, утре ще е пак нещо друго, все претенции, ама да разкрият нещо като престъпление, да предотвратят престъпление не. Виж проверки на пътя за отчет колко души са проверили или глобили "6".
46
0
 
10
 
! Отговори
дядови преди 6 години
Това е натовски стандарт, най -обичан от земеделци и бивши президенти ! През 1972 ме обуха в казармата със стари употребявани обувки от телешки бокс и гьонски подметки с цинти и налчета . Смеехме се, че са от ПСВ или ВСВ ! Изкарах 2 години с тях при тежки условия ! Когато се износеше гьона ги ремонтираха за час с нов гьон, прикован с дървени пирончета !? Никога не пропуснаха вода , не се пързаляха ! Бяха тежички, но това влизаше в казармения "фитнес". Ако се продават бих си купил и днес от тях !
45
2
 
12
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До АнонименНа тия все нещо им е криво - ако не им харесват кубинките да си купят, ако не им харесва работата да напуснат.
44
3
 
11
 
! Отговори
пляс пляс....водно к преди 6 години
Еееее тогава........джапанки и сандали.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СтаниславаАми хайде да се сменим с дъщеря ви. Давам 12 часови нощни дежурства, сама си плащам униформата, привилегии нямам никакви, работя с хора (доста често пияни или надрусани, както и с жрици), охрана няма, но пък нося отговорност за касата с парите... и всичкото това за 600 лева. И не съм само аз така разбира се, ама да сте чули някой от нас да протестира?
42
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За хора, които си изкарват хляба навън и смените им са по 12 часа това е голям проблем. Убувките на полицаите и военните трябва да са от най - високо качество, иначе ще разболеем хората и съвсем ще загубят мотивация и морал.
41
3
 
9
 
! Отговори
ihoihio преди 6 години
poznavam niakolko politsaia.golemi avantadjii sa
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма как да им измръзват краката, тъй като те стоят на топло в офисите или автомобила и си клатат топките. Това да излезат някъде да свършат истинска полицейска работа?!... Не може да стане никога. Тъй че на тях не им трябват обувки, а чехли за по 2-3 лева
39
6
 
7
 
! Отговори
Станислава преди 6 години
До АнонименБезсмислено е да се говори с вас, това е една от причините да сме на това дередже, всичко да е на контра , но само на думи, без ясна мисъл и цел, без факти.....да си чешем езиците, за съжаление - това е действителността, а и ня...мате доблест да сте с имена....
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно им съчувствам - знам какво е да ти създават проблеми обувките!
37
2
 
13
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Да почнат да вършат работа поне за 1ст. на тлъстак в МВР и тогава да си отварят плювалниците. От 2 месеца се занимаваме с безполезните тлъстаци. Имат бюджет, да си преструктурират разходите, да си съкратят писарушките и да се оправят с отпуснатия бюджет. Ние нормалните как се оправяме със заплатите които получаваме след като ни съберат по 50% от изработените с пот на челото пари за да може да изхранваме всичките тия тлъстаци + останалите държавни *** + ***? НИКАКВИ ПАРИ ЗА МВР!!!
36
2
 
17
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Оле горкичките безполезни хрантутници, без удобни обувки как ще търчат до баничарниците от колите. Ау, ужас.Абе я да не се оплакват, а да почват като всички хора да си взимат сами дрехи!Какво е това, данъци неплащат, дрехи им дават, купони незнам си какво, пенсионират се 20 години по рано, ееее аре стига вече. Първо да намерят тефтерчето което изчезна от прокуратурата, да намерят парите от КТБ, да се разберат с двете съдийки дето подслушваха, да изловят ало измамниците и тогава може да говорим
35
0
 
4
 
! Отговори
Lises преди 6 години
Video, video, video...:-) ... eliniki tileorasi...kak stapia elinski patriotis....kak stapia vulgarski patriotis... v urdek giol...