Срещаш улицата, а не човечността: Една съдба, която е ничия работа

Хора сигнализират, че няма институция, която да се погрижи за нуждаещ се човек
8 фев 2018 13:15,
117

Снимка: Facebook

Сигнал за възрастен мъж в безпомощно състояние бе подаден във Facebook групата "Видяно в София". Случайни минувачи, които забелязали нуждаещия се господин, опитали да му помогнат, когато се сблъскали с поредния абсурден казус - работа на коя българска институция е привидно обикновен случай като този?

Когато от Спешна помощ, от полицията и Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора отговарят, че не влиза в техните задължения да се погрижат за човек, изпаднал в нужда, който е паднал на земята и вероятно има нужда преди всичко от медицински преглед.

Изпаднали в безнадеждност от абдикирането на държавата, от функциите, които трябва да изпълнява, от липсата на човечност и съпричастност, станалите свидетели на случилото се отправят последна надежда... към Господ. Когато безсилието и отчаянието настъпят, идва моментът на вярата - вярата в това, че хуманността е все пак човешка черта.

"Днес излязох от работа по обяд, да хапна и да разгледам едно магазинче! Картината, която заварих пред магазинчето, бе този бездомен човечец, паднал, че му призляло. Имаше мъж, който се опитваше да го вдигне и се притекох на помощ, но неуспешно. Питах го какво се е случило и той през сълзи ми разказа, че са викали бърза помощ и полиция, но отказали да направят каквото и да е било и си тръгнали от мястото. Съседка от блока слезе и даде спешен номер за приютяване на хора без дом, веднага се обадих... но там ми казаха: "Съжаляваме, но ние приемаме и се грижим за бездомни само за през нощта, осигуряваме само нощуване!", разказва разочарован потребител в социалната мрежа.

Дамата се пита в такъв случай към кого да се обърне и полага ли изобщо грижа държавата за тези нещастни хора. След това са я посъветвали да се обадят... отново на тел. 112.

"Да уточня: човекът не беше пил, не е пиянде, а просто осиротял, нещастен, самотен, изоставен от родината си сиромах... Сърцето не ми издържа... Един от мъжете, който се опитваше да го вдигне, се разплака с големи сълзи, като малко дете от картинката... Моля се на Бог нещо да промени този жесток и шибан свят, и безчовечност", се посочва още в публикацията.

Публикувахте от Radi Sergeeva Kirkova в 6 февруари 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа де, такива новини бяха забранени.
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 89та година нямаше нито социални институции, ното социална политика. Хората имаха всичко необходимо за живот, никой си нямаше и представа какво е това социална политика.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46Възрастните и болни самотни хора не са мързеливи *** на обществото ! Но ти това едва ли ще го разбереш, като се има предвид коментарът ти, който е лишен от всякаква форма на човечност.
57
1
 
5
 
! Отговори
Така като гледам преди 6 години
капитализма до кривата круша ни доведе..
56
0
 
12
 
! Отговори
истината преди 6 години
хаха, тука има коментиращи, дето явно не осъзнават, че са роби, дори и с хирядарки заплата, пак са нищо друго от роби и лесно заменими, ако откажат да изпълняват робските си задължения!
55
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А каква е причината човечеца да живее на улицата? Сигурно извънземните са му взели жилището, изгони са го от работа и са го заставили да стане долен алкохолик - да със сигурност е станало така. Сега кажете къде да пращаме парите.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 46Може да ходиш на Запад да работиш. В България няма нужда, всичко се внася, магазините са пълни с красиви западни стоки и всичко е презадоволено, какво искаш да работиш и да произвеждаш в България, няма нужда. Върви на запад в чистотата, да береш ягоди, а ако си кфалифициран може и да те вземат на по добра работа и да ти плащат почти половината от местните заплати.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха руснаците българите им сменят мpъсните чаршафи и така да си изкарват прехраната, много българи ще се търкалят гладни по улицата като този нещастен човек.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се замисли човек този случай е крещящо потвърждение,че у нас няма почти никаква социална политика. Голям процент от напусналите страната ни я напуснаха точно поради това.
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния случай доказващ по безспорен начин, че мързела и простотията са издигнати в култ в България. Българина не иска работа, възможности и развитие, той иска някой да го обгрижва и да му дава пари, докато изпуска газове пред телевизора, ето това българската мечта. Държавата това, държавата онова, а аз понеже съм с две завряни в дупето ръце, съм вечната жертва, всички ми пречат и са ми виновни, че съм неудачник.
50
1
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
До Анонимен 21да бе , и предишните които се палеха насред улицата са психично болни нали ?Да, точно така!Аз съм от семейство, което не е останало гладно, жадно и на студено.Баба ми цял живот имаше някаква мания, че е много болна(почина на 84), че е изтерзана от работа(а нямаше един ден трудов стаж/заклевам се).В някои дни стоеше пред къщи и ревеше по цял ден като чакаше, минувач да я пита какво й е и да почне да се оплаква колко е болна и как иска да умре.Прави няколко опита за самоубийство.
49
4
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Къде искаш да отидеш "високо-квалифициран" неграмотнико? Кажи ми къде и лично ще ти платя билета за там, една мързелива *** по-малко, на никой не му трябват неудачници като теб.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43Никой не имигрира в мизeрната България.Грешиш, руснаците постоянно се борят за български паспорт.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eto istinata v bg no tia bogataschite ot po gerb ne im puka sa vasrasnite hora misernite pensii a bil boiko selen i mn veruesch sram sa eu uj darjava kojato ostava starite hora bes pokriv hrana lekarstva 100 eur pensiii no bog vijda vsi4ko sabavja no ne sabravja ubiistvata na besdomnizi v bg e besobrasie gerb pravitelstvo kakvo oravat sa bednite bolnite ograbinite stari balgari sa bolnite deza
46
6
 
5
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
нито съм глупав, нито съм мързелив, но живея в мизерия, защото в държавата на мафията, най-малкото няма работа за толкова високо-квалифицирани кадри като мен, за това единственият ми избор е или да живея на улицата или да напусна потъващият кораб България и в него да останат само мишки като тебе, за да разберат защо плъховете напускат!
45
1
 
3
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
44
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко *** трябва да си, за да искаш обществото да обгрижва ***, които поради мързел и глупост, живеят в мизерия? Възмутените ревливи розови пеперудки да си го вземат вкъщи този кърлеж и той съответно да си ги смуче блаженно, това не нито моя работа, нито работа на държавата /обществото/!
43
0
 
0
 
! Отговори
умен джендър преди 6 години
просто е - трябваше да се самоопредели като 3-то полов ислямист от афганистан и лично меркел щеше да му грясува помощ по няколко хилядарки на месец!!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХххххА колко пък възрастни изпъдиха своите деца ,това някой ще коментира ли?
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не имигрира в мизeрната България.