Срещаш улицата, а не човечността: Една съдба, която е ничия работа

Хора сигнализират, че няма институция, която да се погрижи за нуждаещ се човек
8 фев 2018 13:15,
117

Снимка: Facebook

Сигнал за възрастен мъж в безпомощно състояние бе подаден във Facebook групата "Видяно в София". Случайни минувачи, които забелязали нуждаещия се господин, опитали да му помогнат, когато се сблъскали с поредния абсурден казус - работа на коя българска институция е привидно обикновен случай като този?

Когато от Спешна помощ, от полицията и Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора отговарят, че не влиза в техните задължения да се погрижат за човек, изпаднал в нужда, който е паднал на земята и вероятно има нужда преди всичко от медицински преглед.

Изпаднали в безнадеждност от абдикирането на държавата, от функциите, които трябва да изпълнява, от липсата на човечност и съпричастност, станалите свидетели на случилото се отправят последна надежда... към Господ. Когато безсилието и отчаянието настъпят, идва моментът на вярата - вярата в това, че хуманността е все пак човешка черта.

"Днес излязох от работа по обяд, да хапна и да разгледам едно магазинче! Картината, която заварих пред магазинчето, бе този бездомен човечец, паднал, че му призляло. Имаше мъж, който се опитваше да го вдигне и се притекох на помощ, но неуспешно. Питах го какво се е случило и той през сълзи ми разказа, че са викали бърза помощ и полиция, но отказали да направят каквото и да е било и си тръгнали от мястото. Съседка от блока слезе и даде спешен номер за приютяване на хора без дом, веднага се обадих... но там ми казаха: "Съжаляваме, но ние приемаме и се грижим за бездомни само за през нощта, осигуряваме само нощуване!", разказва разочарован потребител в социалната мрежа.

Дамата се пита в такъв случай към кого да се обърне и полага ли изобщо грижа държавата за тези нещастни хора. След това са я посъветвали да се обадят... отново на тел. 112.

"Да уточня: човекът не беше пил, не е пиянде, а просто осиротял, нещастен, самотен, изоставен от родината си сиромах... Сърцето не ми издържа... Един от мъжете, който се опитваше да го вдигне, се разплака с големи сълзи, като малко дете от картинката... Моля се на Бог нещо да промени този жесток и шибан свят, и безчовечност", се посочва още в публикацията.

Публикувахте от Radi Sergeeva Kirkova в 6 февруари 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
8
 
! Отговори
Ххххх преди 6 години
Пак някой друг е виновен.....Колко деца изхвърлиха и забравиха за родителите си,да търсим вината и в хората не само в институциите....
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да каже, че е мигрант и веднага ще му се помогне.
38
14
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Просто трябва да се вземат мерки като на Запад при цивилизацията, в Париж, Брюксел, Амстердам и големите градове пред витрините и входовете на търговските центрове по настилката собствениите вече слагат орнаметни от малки но остри метални конуси, може да се ходи по тях, но разни бездомници и бедняци не могат да се търкалят да смущавата нормалните хора които са тръгнали на шопинг. Да ходят да се търкалят по крайните квартали.
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние дори не сме племе. Племето има уважение към възрастните и болните. Ние сбирщина от двукраки зомбита.
36
1
 
21
 
! Отговори
Милена преди 6 години
В документите на Столична община присъства понятието беэдомни хора!!! Апропо, въэмутена съм от отношението на целия държавен апарат и на общинските служби спрямо най - иэпадналите български граждани!!! Эа беэдомните кучета дори дават пари от ЕС и то доста , а беэдомните хора са поверени единствено в Божите ръце!!! Темата също така трябва да получи гласност эа да се эамислят много сериоэно властимащите!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато си мисля за този човек,който няма дом и близки,се сещам за една възрастна бабичка от столицата(която има дом и всичко),която изпъди синовете си по чужбина,и същевременно е дала тлъста многоцифрена сума на ало апаши.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 век, ЕС.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само беше изобразена, ами България е турско клекало, отходната дупка, задния двор на Европа. Да не мислите, че това е било сличайно, недоглеждане - ха ха ха, такова недоглеждане. Просто от Брюксел нагледно ни показха за какво са ни взели, а гащниците тук се надяват още да влязят в клуба на богатите и да взимат заплати като запад.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много институции за какво ли не, а когато потрябват услугите им, не може да ги открие човек, препращат към неадекватни или несъществуващи телефонни номера на други институции, докато не се откажеш да ги безпокоиш.
31
2
 
29
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Ако беше куче,може би щяха да се погрижат по-добре за него:(
30
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сам си е виновен, че не може да се адаптира към демокрацията, може например да проси, един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни, а на месец може да си докара от просене към 800 евро. Правото да просим пред катедралата в Кьолн и в Париж ни го даде демокрацията и членството в ЕС, просто човек трябва да може да се адаптира, да бъде адаптивен.
29
2
 
10
 
! Отговори
xxxtentacion преди 6 години
Преди време някой беше изобразил България като ***.Тогава всички много се обидиха и скочиха срещу това, патриотите пак надигнаха преклонена главица (ама щото знаеха, че е безопасно) и голям въпрос и проблем стана тогава.Но всъщност това е самата истина - България е ***. И то един от най-долнопробните.
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29Днес в България живеят добре хората, чийто деца работят зад граница. Месечните преводи са не малка инвестиция и за държавата.За 2017 преводите, за които говориш са на стойност 1,7 милиарда лева.Да ти обяснявам ли колко е това?Една плюнка в морето.Бюджета за пенсии е 7 милиарда.Тия глупости за парите от Запад са пълни глупости.
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами сам си е виновен! Да беше изял някое дете, та можеха поне да го осиновят състрадателни хора!
26
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес в България живеят добре хората, чийто деца работят зад граница. Месечните преводи са не малка инвестиция и за държавата. А статистиката показвала, че българските бабички са най-активните чатарки в света. Ето, всяко зло за добро!
25
12
 
4
 
! Отговори
феминистка преди 6 години
Белите мъже трябва да бъдат унищожени, те са най-големият рак на планетата!!
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато хората обърнат гръб на Христовите ценности и мислят само за егото си, рано или късна съдбата на бездомника ги спохожда и самите тях !
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкият човек! За съжаление,той не е единственият,който е останал на улицата-без собствен дом( сигурно взет по някакъв начин),без близки. Толкова много пари, държавата е дала на арабските"бежанци"(които даже не се водят и български граждани) и за размножаването на един НЕбългарски че.р.нок.ож паразитски етнос,но за българина,държавата пари няма да даде! Ще ви кажа и още нещо: на всякъде по света е така,не само в България. Бедни и бездомни има на всякъде. Хора,ако имате роднини-грижете се за тях
22
1
 
5
 
! Отговори
истината преди 6 години
какво да ви кажа и преди всеки против партиината линия беше обявяван за луд и психично болен, така че правете си сами сметката!
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата на 3лaтkите и 3лaтkовците Е ТАКА!!!!!!