Срещаш улицата, а не човечността: Една съдба, която е ничия работа

Хора сигнализират, че няма институция, която да се погрижи за нуждаещ се човек
8 фев 2018 13:15,
117

Снимка: Facebook

Сигнал за възрастен мъж в безпомощно състояние бе подаден във Facebook групата "Видяно в София". Случайни минувачи, които забелязали нуждаещия се господин, опитали да му помогнат, когато се сблъскали с поредния абсурден казус - работа на коя българска институция е привидно обикновен случай като този?

Когато от Спешна помощ, от полицията и Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора отговарят, че не влиза в техните задължения да се погрижат за човек, изпаднал в нужда, който е паднал на земята и вероятно има нужда преди всичко от медицински преглед.

Изпаднали в безнадеждност от абдикирането на държавата, от функциите, които трябва да изпълнява, от липсата на човечност и съпричастност, станалите свидетели на случилото се отправят последна надежда... към Господ. Когато безсилието и отчаянието настъпят, идва моментът на вярата - вярата в това, че хуманността е все пак човешка черта.

"Днес излязох от работа по обяд, да хапна и да разгледам едно магазинче! Картината, която заварих пред магазинчето, бе този бездомен човечец, паднал, че му призляло. Имаше мъж, който се опитваше да го вдигне и се притекох на помощ, но неуспешно. Питах го какво се е случило и той през сълзи ми разказа, че са викали бърза помощ и полиция, но отказали да направят каквото и да е било и си тръгнали от мястото. Съседка от блока слезе и даде спешен номер за приютяване на хора без дом, веднага се обадих... но там ми казаха: "Съжаляваме, но ние приемаме и се грижим за бездомни само за през нощта, осигуряваме само нощуване!", разказва разочарован потребител в социалната мрежа.

Дамата се пита в такъв случай към кого да се обърне и полага ли изобщо грижа държавата за тези нещастни хора. След това са я посъветвали да се обадят... отново на тел. 112.

"Да уточня: човекът не беше пил, не е пиянде, а просто осиротял, нещастен, самотен, изоставен от родината си сиромах... Сърцето не ми издържа... Един от мъжете, който се опитваше да го вдигне, се разплака с големи сълзи, като малко дете от картинката... Моля се на Бог нещо да промени този жесток и шибан свят, и безчовечност", се посочва още в публикацията.

Публикувахте от Radi Sergeeva Kirkova в 6 февруари 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
25
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АБЕ ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ИНСТИТУЦИИТЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ , А ДАЛИ ПОМАГАТ НА ХОРАТА НЕ Е ВАЖНО !
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да бе , и предишните които се палеха насред улицата са психично болни нали ?
18
4
 
40
 
! Отговори
"-" преди 6 години
За стареца - нула внимание, а за Митьо Очите - лекарски консилиум от цяла Бг.Да ти е... и държавата!Хора, спасявайте децата си от тази "Черна дупка".
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15вчера мъжа който се поля с бензин и се запали насред улицата го изкараха психично болен.Това е така защото той наистина е психично болен.Познавам го, човека не е добре от години.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този "прекрасен народ" дай да търка талончета и да си мета парите и ценностите през балкона. Нищо друго не го интересува освен първичната сигнална система. *** Ашка работа.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Предложениекеф ти БСП, кеф ти ДПСНа БСП и ДПС се кефихме достатъчно.Повече няма да сменяме никох с тях, а ще ги изритаме на бунището на историята.
14
4
 
3
 
! Отговори
Sadovo преди 6 години
Kalfin i sie uuuuuuuu ...christianski teroristi!
13
3
 
30
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
За кратко се върнах в БГ(живеех в Валенсия преди), отивам на пазарчето, гледам паднал човек в калта до бутките. Хората го подминават като kyче. Отидох до него, дигнах го от калта, качих го в колата ми и го закарах до блока му пред входа там некъв съсед го пое. Изцапа ми малко плюша щото беше кален, но после изчистих седалкатаДнес живея в центъра на Сидней срещу Операта, имам хубава кола, и електрически байк от който веднъж паднах. Всеки който мина покрай мен се спря да попита дали съм добре
12
3
 
30
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
ако е бял мъж - кучета го яли, ако е бежанец джихадист - роним сълзи и вадиме кинтите! Да живее Меркел!!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчера мъжа който се поля с бензин и се запали насред улицата го изкараха психично болен.
10
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива случаи има и в най-богатите държави.Какво се филмирате?
9
4
 
36
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Ама тоя сам си е виновен бе, ако беше са родил куче или лъвче, щеха са идсипят сто човека от разни уриганизации - да го окъпят, да го нахранят, да го пратят в Холандия в старчески дом със специални климатици и влага, та и Бойко можеше със самолет да го закара...ама нали си човек, трябва да си остане клетник...Поне да си тури една табела отпреде -"Не *** гледайте, че съм човек - куче съм! "
8
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно какво ви са ГЕРБ виновни. Те ли са 112, те ли са парамедиците, те ли са домът за бездомници? С общинарите се свържете, не с властта.
7
3
 
23
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Е, нали сложиха инжекции в колената на Слънцето, то не може всичко .... Държавата една, а сиромасите много. От дивана революция не става, може само о-ду-пване
6
7
 
21
 
! Отговори
oh преди 6 години
ТЕРМИНАЛ 1 И 2 НАИСТИНА ОТ ДЕН НА ДЕН ПО ЗЛЕ СТАВА БЪЛГАРИЯ.......
5
11
 
13
 
! Отговори
Александър преди 6 години
бЪЛГАРИЯ е стабилна държава!!!!
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
терминал 1/2 или ви очаква същото .
3
10
 
37
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Нямам думи. Иска ми се да напиша нещо за управлението на ГЕРБ, но не ми идват думи. Идват псувни, а не е прилично да ги пиша.
2
7
 
32
 
! Отговори
Stefka преди 6 години
До СтоянНе си прав защото ужасно много хора живеят благодарение на сърцата на добри хора.Институциите са съвсем различно нещо.
1
11
 
41
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Не сме народ, а ***. Институциите са отражение на общонародното ни съзнание.