Жалба бави магистралата Русе - Велико Търново

Николай Нанков: Нормално е, но аргументите не са точни!
13
Жалба бави магистралата Русе - Велико Търново
Снимка: МРРБ

С шест месеца ще се забави стартът на новата магистрала от Русе до Велико Търново, обяви регионалният министър Николай Нанков пред журналисти в парламента.

Причината е подадена жалба от жители на село Хотница.

Според Нанков да има обжалвания е нормално, но аргументът в този случай не е точен. "Нито, че ще заобикаля с 30 км, нито, че се увеличава маршрутът между Русе и Велико Търново", каза още регионалният министър.

Той опроверга и твърденията, че магистралата ще "виси" над село Хотница. "Ще има мостови съоръжения на 250-300 метра, както и шумозащитни съоръжения", посочи министърът, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Николай Нанков припомни, че държавата е поела ангажимент да построи скоростен път от магистралата до Горна Оряховица и летището там, тъй като това ще бъде една от индустриалните зони на Северна България. По думите му трасето заобикаля със 7 километра града – вариант, който е с около 300 млн. лв. по-евтин от т.нар. "син вариант", преминаващ почти през центъра на Горна Оряховица.

Регионалният министър съобщи, че ако има прекалено дълго забавяне със сроковете за магистралата, ще започне работата по пътя Ботевград – Мездра. "И без това сме поели ангажимент, ще стартираме през март обществената поръчка на два етапа", подчерта той и добави, че има прекалено много обекти, но прекалено малък ресурс. "Като внедрим ТОЛ системата, тогава ще можем да говорим накуп за всички", обобщи Нанков.

От всички язовири за питейно-битово водоснабдяване, за които МРРБ отговаря, само яз. "Бели Искър" се нуждае от ремонт. Такъв предстои, в момента се подготвя тристранното споразумение, съобщи още министърът.

По думите му законът е категоричен – държавата е собственик на язовира, представлявана от областния управител. Това се отнася и за язовир "Огняново" и всички останали комплексни язовири за питейно-битово осигуряване, стопанисвани от МРРБ, които са в отлично състояние.

"Регионалното министерство винаги е извършвало ремонт на язовирните стени", коментира Нанков и даде за пример язовирите "Студена" и "Христо Смирненски".


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
по време на соца държавата ти взимаше всичко метър за вятър.
на мен ми отчуждиха двор в центъра на Пловдив и го платиха по 6 лв. кв.метър - 500 кв.м за 3000 лв. по това време тръбант струваше 4000 лв.
11
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
аз пък го прочетох "жаба", та реших, че някой ще спасява жаби. Също като дръндавеца и блатните кокичета на Струма;)
10
13
 
6
 
! Отговори
DO 7 преди 1 година
Не си прав за СОЦА - Тогава Държавата отчуждаваше и даваше много пари на собствениците ВЕДНАГА . Днес Мафията може да ти вземе Имането за Жълти Стотинки и да ходиш да се жалиш в БГ Съда , ако успееш да събереш Данни от Администрацията .
9
0
 
3
 
! Отговори
Aplar преди 1 година
Teroristichna dezinformacia.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на забавянето е и да се увеличи цената и преразпределяне на отчуждаваните имоти. Другото е плява.
7
8
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Лесно беше при соца, нямаше обжалване, нямаше търгове, нямаше конкурси кой да лапне големия пай. Възлага се на строителите и почват. Сега докато се натуткат от много важности хората ще чакат, катастрофи ще продължават ! Пък и качеството беше по-добро, видно от дълголетието на пътищата . ПСЕВДОдемокрация !
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е запознат с терена и населените места на централния север, веднага вижда че проекта на магистрала минава през нищото, далеч от основните населени места и обслужва само транзитния трафик. Като няма пари, да направят скоростен път, но да може да се ползва!
5
12
 
20
 
! Отговори
Сааб 2.3i преди 1 година
Тази магистрала би имала смисъл само ако продължи на юг през Стара планина.
4
9
 
29
 
! Отговори
българина преди 1 година
а хемус освен че герб я бави, друга причина има ли?
3
3
 
14
 
! Отговори
гочо преди 1 година
Я не сакъм да съм добре,сакъм Вуте да е зле! И за магистралата и всичко нашенско,за съжаление.......................
2
2
 
18
 
! Отговори
:):) преди 1 година
аман, от *** алчни подкокоросани..
1
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А процесуални врътки четвърти месец не дават ход на делото за бойковите суджуци.