Луковмарш – почит на един великан или просто срам?

Социалисти и националисти в сблъсък заради събитието
413

19338 гледания   |  Още видео

Луковмарш отново стана повод за сблъсък на противоположни мнения. Тази година събитието ще бъде проведено на 17 февруари и Столичната община отново бе призована да го забрани.

Луковмарш се организира традиционно в памет на ген. Христо Луков.

Според противницте на проявата е срамно София да се превръща в столица на фашизма и по улиците да се почита човек, който е определян за антисемист. Организаторите пък са категорични, че няма нищо срамно в това да бъде почитан един български генерал и герой.

Още по темата

"Ген. Христо Луков е почтен и скромен човек. Защо всеки националист и патриот, който е милеел за страната ни, е заклеймяван като фашист? Трябва да се сложи разделение между фашизъм и национализъм. Категорично ген. Луков е великан в българската история", каза пред Bulgaria ON AIR националистът Боян Расате.

Той обясни, че в Луковмарш участват български младежи, които се гордеят с българската история, а освен това с шествието се почитат и други велики български генерали.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков е на противоположното мнение - "Луковмарш е недопустимо да се провежда в 21 век в една европейска столица".

"Всяка година призоваваме кмета на София да забрани проявата. СОС също трябва да приеме забрана за провеждането на това шествие. Има достатъчно генерали, които трябва да бъдат почитани", категоричен е социалистът.

Цветков уточни, че не трябва София да става "столица на фашизма", който е забранен в цяла Европа, а действия срещу шествието трябва да бъдат взети незабавно.


413
Още от Общество
Жена ватман, книгопечатане, алергология: Първенците от един род
Напиши коментар Коментари
345
2
 
0
 
! Отговори
ИВАН АНТОНОВ преди 2 дни
Аз съм с ВАС братя българи!........Ще бъда там в събота,рамо до рамо с ВАС !
344
2
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 2 дни
Браво Боян Расате направо го срази тоя ама ... нали знаеш "комуняго/демократите" от БСП и подлогите им Волен,Валери,Каракачанов така наречените (ПСЕВДО НАЦИОАНЛИСТИ).....държът изборния процес,ДС,Парламента, Полицията,Взшия и раьонен съд на България и вече даже се гаврят гледай ги кви са нагляри.
343
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Някой да продава...хм...РПД? Старо, очукано... Колекционно...
342
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До DiesIrae
Хистерично назаконородено! Можеше да спреш, ама не! Ако те докопам, ще ти пукна дирниka! Ти какво мислиш, че си анонимен? Анонимен си докато не реша да загубя един ден от живота си и те накарам да скимтиш! Химн на кръстоносците! Излъгали са те в оная игра. Българите сме били кръстоносците, а великият Калоян първо е обърнал хастара на Бодуен, преди да го ритне от Лобното място!
341
5
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 1 седмица
До 338
Мумията на Ленин - след като по време на комунизма си ходил извън страната вариантите са 2:
Агент на ДС - предател снасящ информация за собствения си род и кръв за да се издигне.
Вариант 2 - гъзолизец на партиен член издигнал се чрез устните си върху определени полови органи.
Кое от двете е?
И докато отговаряш помисли защо ти си бил по равен от другите които нямат право да излизат от градът си, камо ли от държавата след като строя който защитаваш представлява равноправие?
340
5
 
9
 
! Отговори
Вили преди 1 седмица
Сталинистите са били по големи сатрапи от фашистите.
339
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Руските джуджета
За стари глупави вицове бият през ушите.
Само да питам - темата не беше ли друга? Откъде ти хрумна? Ще ти върна със стар и глупав руски лаф - "Карлик, но с таким х...!" И се удрят по ръката до лакътя. Та гледай да не попаднеш на някой руски карлик да ти разбърка карантиите!
338
5
 
6
 
! Отговори
Руските джуджета преди 1 седмица
са най-големите в света!
337
10
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Глад, лабут и санкции до дупка за путинягите и комунистическите БГ-рушняци!
336
4
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 1 седмица
Марша да мине по бул. Мария Луиза и Лъвов мост.
335
4
 
4
 
! Отговори
Дo DiesIrae преди 1 седмица
Аз съм 305. И на тази възраст всеки ден научавам по нещо. Сега разбрах, че и едно невръстно дауNче може да изпадне в хистеричен припадък, може и да ритне попа по гз
от нервна превъзбуда. Май не трябваше да бъде с теб така неучтив? А? Успокой се, да не ми тежиш на съвестта! За такива като теб имам бумага надлежно подписана и подпечатана, че не съм сътрудничил на КДС и други служби. Съвсем не съм сигурен за мнозина, които се правят на големи антикомунисти, познавайки няколко крескачи.
334
13
 
5
 
! Отговори
До Кой е ген-Луков 3 преди 1 седмица
Сега за край на моите писания. Пред мен е портретът на дядо ми. Той е бил артилерист през ПСВ в Македония. Било е много жестоко - истински контрабатареен дуел. Има два български ордена за храброст и един немски. Немският е за преводаческа работа - знаел е перфектно немски, следвал е в Берлин. А като чуя легионер, мога да направя голяма беля - имам лични сметки с легионер, който пукна и не можах аз да го накажа за стореното от него! Та за Лукчо рушветчията плачете вие!
333
10
 
5
 
! Отговори
До Кой е ген-Луков 2 преди 1 седмица
..арестували офицерите от Главната квартира на действащата армия, установили щаба си там. КАКВИ СЪРБИ, какви пет лева? И сега най-големият таш.. - смешката, как Лукчо тича между 4 оръдия в нощта, няколко овчари му носят снаряди и той в унес стреля ли стреля срещу злите врази. И страхливите сърби побягват! Представете си, без пълнач, без мерач, без поправки по азимут, по ъгъл на възвишение! Явно съчинителят и през крив макарон не е виждал оръдие! Поне пушка или автомат държал ли е? Много евтино!
332
6
 
6
 
! Отговори
До Кой е ген-Луков преди 1 седмица
Кой е - негодниk, избран от потомците на легионерите за антикомунистически идол, за когото е съчинена и въпросната легенда. Много се обърка, глупендер! Владайското въстание е достатъчно добре осветлено в българската история. Руснаците на са водили пропаганда - ГОДИНАТА е 1918, месец септември! Всеки, който има повече от една чаена лъжичка мозък те хваща още тук, полуумни! Всички знаят какво е ставало тогава в Русия. Войниците, тръгващи от Завоя на Черна за София са минали през Кюстендил и са ...
331
8
 
25
 
! Отговори
Луков е герой! преди 1 седмица
Защитавал България като войник

Кумундрелите винаги са били Анти- Българи слугуващи на кремлинските тирани
330
8
 
33
 
! Отговори
Циник до 338 преди 1 седмица
Дядо ми е лежал в лагер, че извадил нагана и изгонил текезесарите дошли да му вземат всичко, което семейството ми 100 години с труд е постигнало! Мразеше ги и в червата - тези мръсни съвеЦки ***!
Чуждото стана тяхно-общо!
Както и до днес!
Няма по-долен и нагъл безродник от комуниста!
Лъжи върху лъжи!
329
8
 
17
 
! Отговори
DiesIrae преди 1 седмица
До 326
Аз още в самото начало те усетих, че си на 70+ защото млад човек комунист няма такова животно, комунистите са дърти увехтяли, цял живот слухтяли да докладват срещу рода и "приятели".
Заводи преди 9.9 - В Царство България е имало 3355 предприятия. Така, че не са както пише в твоя наръчник на лъжливия комунист, западнала страна!
На мен ми липсвала фактология - абе дъртако досега само общи приказки, дай факти или отивай в мавзолея да мухлясваш до идола си Ленин. Видял света на картинка.
328
9
 
26
 
! Отговори
???????? преди 1 седмица
Просъветските агенти платени с рубли оплюват всичко българско,защо просто не се пръждосате в СССР- вашата родина!!!
327
26
 
11
 
! Отговори
Просто срам! преди 1 седмица
Още в заглавието - Луков - великан! Трябва да си най-мазна слугиня, за да напишеш това! Добре ли плащат фашагите недобити? Луков е престъпник, организацията му е престъпна, той самият е искал 100-150000 български момчета да загинат за фашистка Германия (както е станало с италианци, испанци, португалци, унгарци, румънци и др.), а след края на войната от гръцките гранични кули а щели да броят минувачите по пловдивските улици без бинокъл! Луков е голям само в гз и в рушветите, които е получил!
326
26
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 1 седмица
Луковите глави и поддръжниците на оня евреин хитлер - направете като героя си - шахтата, куршумчето и до там. Светът би бил в пъти по-нормално място без вас. Утрепки, платени мишки, ако ви намеря...