Луковмарш – почит на един великан или просто срам?

Социалисти и националисти в сблъсък заради събитието
413

23517 гледания   |  Още видео

Луковмарш отново стана повод за сблъсък на противоположни мнения. Тази година събитието ще бъде проведено на 17 февруари и Столичната община отново бе призована да го забрани.

Луковмарш се организира традиционно в памет на ген. Христо Луков.

Според противницте на проявата е срамно София да се превръща в столица на фашизма и по улиците да се почита човек, който е определян за антисемист. Организаторите пък са категорични, че няма нищо срамно в това да бъде почитан един български генерал и герой.

Още по темата

"Ген. Христо Луков е почтен и скромен човек. Защо всеки националист и патриот, който е милеел за страната ни, е заклеймяван като фашист? Трябва да се сложи разделение между фашизъм и национализъм. Категорично ген. Луков е великан в българската история", каза пред Bulgaria ON AIR националистът Боян Расате.

Той обясни, че в Луковмарш участват български младежи, които се гордеят с българската история, а освен това с шествието се почитат и други велики български генерали.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков е на противоположното мнение - "Луковмарш е недопустимо да се провежда в 21 век в една европейска столица".

"Всяка година призоваваме кмета на София да забрани проявата. СОС също трябва да приеме забрана за провеждането на това шествие. Има достатъчно генерали, които трябва да бъдат почитани", категоричен е социалистът.

Цветков уточни, че не трябва София да става "столица на фашизма", който е забранен в цяла Европа, а действия срещу шествието трябва да бъдат взети незабавно.


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
1
 
1
 
! Отговори
Тиквата преди 10 месеца
Добавка, Руслан Чилов е имал складове и мелници в Бургаз. И маслобойна! Също се водят предприятия! А за Лукчо, били му зареждали пастири оръдията..... глупости са това! Аз съм бил гаубичар, знаете ли как се зареждат оръдия и какво се прави? Променят се заряди, след като преди това командирът на батареята е сметнал траекторията, казва се на пълначите колко торбички да оставят във гилзата, също така се въртят и взриватели, за закъснение... Може ли един прост пастир и овчар да го направи това?
345
5
 
1
 
! Отговори
Тиквата преди 10 месеца
До Исмаил

Именно, стига вече с тоя фашист и нагъл рушветчия, който си е получил заслуженото. А между другото, информация за неговия маршрут изтича към бойните групи от двореца, от хора, близки до цар Борис. Четете и новите изследвания - царят не е искал да го свалят чрез военен преврат, и затова е уредил смъртта на Луков. Който с какво е бил опасен за комунистите, я помислете - че е бил генерал от запаса ли? Патриот.... патриот е бил генерал Вазов. А Луков и Кочо Стоянов - са били сатрапи.
344
2
 
3
 
! Отговори
ИВАН АНТОНОВ преди 1 година
Аз съм с ВАС братя българи!........Ще бъда там в събота,рамо до рамо с ВАС !
343
2
 
3
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Браво Боян Расате направо го срази тоя ама ... нали знаеш "комуняго/демократите" от БСП и подлогите им Волен,Валери,Каракачанов така наречените (ПСЕВДО НАЦИОАНЛИСТИ).....държът изборния процес,ДС,Парламента, Полицията,Взшия и раьонен съд на България и вече даже се гаврят гледай ги кви са нагляри.
342
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да продава...хм...РПД? Старо, очукано... Колекционно...
341
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До DiesIrae
Хистерично назаконородено! Можеше да спреш, ама не! Ако те докопам, ще ти пукна дирниka! Ти какво мислиш, че си анонимен? Анонимен си докато не реша да загубя един ден от живота си и те накарам да скимтиш! Химн на кръстоносците! Излъгали са те в оная игра. Българите сме били кръстоносците, а великият Калоян първо е обърнал хастара на Бодуен, преди да го ритне от Лобното място!
340
6
 
5
 
! Отговори
DiesIrae преди 1 година
До 338
Мумията на Ленин - след като по време на комунизма си ходил извън страната вариантите са 2:
Агент на ДС - предател снасящ информация за собствения си род и кръв за да се издигне.
Вариант 2 - гъзолизец на партиен член издигнал се чрез устните си върху определени полови органи.
Кое от двете е?
И докато отговаряш помисли защо ти си бил по равен от другите които нямат право да излизат от градът си, камо ли от държавата след като строя който защитаваш представлява равноправие?
339
5
 
11
 
! Отговори
Вили преди 1 година
Сталинистите са били по големи сатрапи от фашистите.
338
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руските джуджета
За стари глупави вицове бият през ушите.
Само да питам - темата не беше ли друга? Откъде ти хрумна? Ще ти върна със стар и глупав руски лаф - "Карлик, но с таким х...!" И се удрят по ръката до лакътя. Та гледай да не попаднеш на някой руски карлик да ти разбърка карантиите!
337
5
 
7
 
! Отговори
Руските джуджета преди 1 година
са най-големите в света!
336
10
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Глад, лабут и санкции до дупка за путинягите и комунистическите БГ-рушняци!
335
4
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Марша да мине по бул. Мария Луиза и Лъвов мост.
334
4
 
4
 
! Отговори
Дo DiesIrae преди 1 година
Аз съм 305. И на тази възраст всеки ден научавам по нещо. Сега разбрах, че и едно невръстно дауNче може да изпадне в хистеричен припадък, може и да ритне попа по гз
от нервна превъзбуда. Май не трябваше да бъде с теб така неучтив? А? Успокой се, да не ми тежиш на съвестта! За такива като теб имам бумага надлежно подписана и подпечатана, че не съм сътрудничил на КДС и други служби. Съвсем не съм сигурен за мнозина, които се правят на големи антикомунисти, познавайки няколко крескачи.
333
16
 
6
 
! Отговори
До Кой е ген-Луков 3 преди 1 година
Сега за край на моите писания. Пред мен е портретът на дядо ми. Той е бил артилерист през ПСВ в Македония. Било е много жестоко - истински контрабатареен дуел. Има два български ордена за храброст и един немски. Немският е за преводаческа работа - знаел е перфектно немски, следвал е в Берлин. А като чуя легионер, мога да направя голяма беля - имам лични сметки с легионер, който пукна и не можах аз да го накажа за стореното от него! Та за Лукчо рушветчията плачете вие!
332
12
 
6
 
! Отговори
До Кой е ген-Луков 2 преди 1 година
..арестували офицерите от Главната квартира на действащата армия, установили щаба си там. КАКВИ СЪРБИ, какви пет лева? И сега най-големият таш.. - смешката, как Лукчо тича между 4 оръдия в нощта, няколко овчари му носят снаряди и той в унес стреля ли стреля срещу злите врази. И страхливите сърби побягват! Представете си, без пълнач, без мерач, без поправки по азимут, по ъгъл на възвишение! Явно съчинителят и през крив макарон не е виждал оръдие! Поне пушка или автомат държал ли е? Много евтино!
331
8
 
7
 
! Отговори
До Кой е ген-Луков преди 1 година
Кой е - негодниk, избран от потомците на легионерите за антикомунистически идол, за когото е съчинена и въпросната легенда. Много се обърка, глупендер! Владайското въстание е достатъчно добре осветлено в българската история. Руснаците на са водили пропаганда - ГОДИНАТА е 1918, месец септември! Всеки, който има повече от една чаена лъжичка мозък те хваща още тук, полуумни! Всички знаят какво е ставало тогава в Русия. Войниците, тръгващи от Завоя на Черна за София са минали през Кюстендил и са ...
330
8
 
29
 
! Отговори
Луков е герой! преди 1 година
Защитавал България като войник

Кумундрелите винаги са били Анти- Българи слугуващи на кремлинските тирани
329
8
 
36
 
! Отговори
Циник до 338 преди 1 година
Дядо ми е лежал в лагер, че извадил нагана и изгонил текезесарите дошли да му вземат всичко, което семейството ми 100 години с труд е постигнало! Мразеше ги и в червата - тези мръсни съвеЦки ***!
Чуждото стана тяхно-общо!
Както и до днес!
Няма по-долен и нагъл безродник от комуниста!
Лъжи върху лъжи!
328
8
 
19
 
! Отговори
DiesIrae преди 1 година
До 326
Аз още в самото начало те усетих, че си на 70+ защото млад човек комунист няма такова животно, комунистите са дърти увехтяли, цял живот слухтяли да докладват срещу рода и "приятели".
Заводи преди 9.9 - В Царство България е имало 3355 предприятия. Така, че не са както пише в твоя наръчник на лъжливия комунист, западнала страна!
На мен ми липсвала фактология - абе дъртако досега само общи приказки, дай факти или отивай в мавзолея да мухлясваш до идола си Ленин. Видял света на картинка.
327
9
 
27
 
! Отговори
???????? преди 1 година
Просъветските агенти платени с рубли оплюват всичко българско,защо просто не се пръждосате в СССР- вашата родина!!!