Луковмарш – почит на един великан или просто срам?

Социалисти и националисти в сблъсък заради събитието
9 фев 2018 10:30,
413

Луковмарш отново стана повод за сблъсък на противоположни мнения. Тази година събитието ще бъде проведено на 17 февруари и Столичната община отново бе призована да го забрани.

Луковмарш се организира традиционно в памет на ген. Христо Луков.

Според противницте на проявата е срамно София да се превръща в столица на фашизма и по улиците да се почита човек, който е определян за антисемист. Организаторите пък са категорични, че няма нищо срамно в това да бъде почитан един български генерал и герой.

Още по темата

"Ген. Христо Луков е почтен и скромен човек. Защо всеки националист и патриот, който е милеел за страната ни, е заклеймяван като фашист? Трябва да се сложи разделение между фашизъм и национализъм. Категорично ген. Луков е великан в българската история", каза пред Bulgaria ON AIR националистът Боян Расате.

Той обясни, че в Луковмарш участват български младежи, които се гордеят с българската история, а освен това с шествието се почитат и други велики български генерали.

Общинският съветник от БСП Борис Цветков е на противоположното мнение - "Луковмарш е недопустимо да се провежда в 21 век в една европейска столица".

"Всяка година призоваваме кмета на София да забрани проявата. СОС също трябва да приеме забрана за провеждането на това шествие. Има достатъчно генерали, които трябва да бъдат почитани", категоричен е социалистът.

Цветков уточни, че не трябва София да става "столица на фашизма", който е забранен в цяла Европа, а действия срещу шествието трябва да бъдат взети незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На луков дори прическата му е била нацистка. 100% завършен кафяв б...к
252
9
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сума-сумарум червените гейчета не си ги представям на мястото на патриота Луков!Тези бели червeи налазиха България с помоща на съветските крепостни мужици.Иначе господин Гешеф щеше бързо да ги зачисти.Гейове !
251
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 6 години
Защо именно Луков?!?Защо да не е например марш в памет на Владимир Вазов?Лично аз фашистки георой няма да подкрепям.
250
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо лъжете неонацисти пробити? Луков е ръководител на ултранационалистическата организация Съюз на българските национални легиони. Имал е близки връзки с Третия Райх и е бил убеден нацист!! Не националист - нацист!! Убит е от комунистите. Това си е просто неонацистки марш.
249
4
 
3
 
! Отговори
До Диес Ире преди 6 години
До DiesIraeПросто ти напомням, че те считам за проста пръчка. Химн на кръстоносците! Бля-бля! Това е католическа секвенция, а Берлиоз я използвал. Къф Берлиоз? Азе слушам Азис! Това е от някаква игра. Защото ти все още си играйкаш, а е време да пораснеш.
248
3
 
2
 
! Отговори
членска книжка преди 6 години
Цар Бориц >> Султана БорисовГен Луков >> Цветан Сересансамо дето нити цар Борис, Цар Дървояд(симо-Карето) и ген Локов нокога ама нито за ден не са задържали в ръцете си и близо до сърцето си членска книжка БКП,а 2/3 от Патриотите, националисти и тиквите са били жерни комсомолци и преданни комунисти с членски и безЧЛЕННИ книжки
247
3
 
1
 
! Отговори
Калин преди 6 години
Абе защо всички сте анонимни а
246
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е този Луков? Другаря Сталин ги е направил всичките на МАРМАЛАД. :д
245
13
 
4
 
! Отговори
истината за фашистит преди 6 години
Всички антифашисти поне със тържества трябва да одбележат смъртта на Лукофф (вади лука -на Бегейски , майна), а не да се сърдят на фашизутките и фашизерасите.Със смъртта си Локофф значително допринесе по-бързо да дойде свободата. Всеки убит фашист, даже и фашистите починали при битови скандали или от отрявяния с нелегален алкохол, с мъъъъничко ама значително са подпомогнали идването на свободата да дойде по-рано. даже след 9септ изловените и разстреляните фашисти са дали дан 11ноем89 да закъсне
244
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луковмарш ще има, без значение дали джендърите пискат.
243
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПоляците не само мразят повече евреите от германците, ами са помагали активно на нацистите в холокоста. Полша по времето на Пилсудски е била диктатура от фашистки характер. Пилсудски и Хитлер сключват пакт за ненападение и са били в приятелски отношения. Когато Хитлер напада Чехословакия, Полша също взима територия от чехите. После обаче Пилсудски умира.Неслучайно Полша е МРАЗЕНА от всичките си съседи. Получиха си заслужетото през ВСВ! Първо Хитлер ги сгази, а после и Сталин.
242
0
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АмиИли Борисов марш. На Борисов, много му се ще. Иска и в България "Конграчулейшънс"
241
3
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 235Аре симфониста пак се появи - за последен път ти казвам ника ми идва от химна на кръстоносците (доста преди симфонията ти).2 - Крайовската спогодба е направена през 1940 и натиска върху Румъния идва от Германия и Италия. Знам, да комунистите искат да си препишат всичко, но няма как да стане. Четете нещо повече от Ленин и книги писани от комунисти (да знаме Ленин е измислил кирилицата). bnr.bg/en/post/100437047/bnr-80-years-in-80-yeeks-treaty-of-craiova-and-return-of-south-dobruja
240
4
 
9
 
! Отговори
до 252 преди 6 години
Но руснаците не се посвиниха да нахлуят в Добруджа през 1916 г. Русия няма сантименти към нас,нито към никой,има само интереси. Дори Освободителната война беше от интерес,а не за черните ни очи.
239
8
 
8
 
! Отговори
Ники преди 6 години
От партията на убийците в това число и на ген. Луков от къде намират наглост да се обаждат. Да си е... май.... съветските мурши.
238
0
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До стар кадияДа не говорим, как Синедриона управляваше американската политика при Клинтън, пак чрез жена, Моника Люински, нещо като по-демократичен вариант на Виолета Якова!
237
8
 
14
 
! Отговори
тъпирашки преди 6 години
До АнонименДа се гордееш, че чужди са завладели България.Аз между османско робство и комунизъм разлика не правя, даже второто е по лошо, защото е избило цвета на българската нация, а другото просто е избивало.
236
3
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До стар кадияЕвреите винаги са били долнопробни жендъри и винаги са пращали жените, да им вършат мръсната работа. Да си спомним старозаветната случка с Естир и военноначалника Олоферн. А в България преобладават откровените кухи глави, които смятат, че има добри и лоши евреи. Няма такива! Старият завет го доказва, а Старозаветното Отмъщение, чрез ръката на жена го потвърждава. Слава на Тангра! Смъртта на Яхве е дълг на всеки български елбир! СЕЧЕТЕ ЕЛБИРИ!
235
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христо Луков е бил министър на войната 1935-1938 гг. Участвал е в превъоръжаването на Българската армия. По негово времеса закупени калпавите малокалибрени зенитки "Шкода", които са достигали цели до 4000 м. и показаха негодността си по време на англо-американските бомбардировки. Но Луков е взел сериозни комисиони - има данни, че немците са намерили негови сметки в холандски банки на сума 70 млн хол. гулдена.Или казано на съвременен български - голяма корупция! Затова ли ви е идол?
234
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам всички луковиглави с маршова стъпка да заминат при генерала си.