Лицензи, "помпи"... нарушенията на такситата по летището

150 акта са съставени заради нерегламентираните превози
Обновена: 12 фев 2018 21:30 | 12 фев 2018 20:39,
14
Лицензи, "помпи"...  нарушенията на такситата по летището
Снимка: pixabay.com

Близо 150 акта са съставени на шофьори за нерегламентиран превоз на пътници от ИА "Автомобилна администрация" и органите на Министерството на вътрешните работи. Основната цел на операцията е ограничаване на нарушенията в района на летище София, съобщиха от транспортното министeрство.

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане, без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. "помпи".

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки, уточняват от МТИТС.

При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили, без да са ползвали задължителната седмична почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 5 години
Днес, на Бъдни вечер, става очевидно още по-ясно, че таксиметровите услуги в София са на изключително ниско ниво. Не се приемат заявки, отказват се превози, избират се маршрути от страна шофьорите, арогантно поведение и т.н...Не може хора с такъв "бизнес" да търсят подкрепа в обществото. Жалко е, че непрекъснато се оплакват. Жалко ....
13
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Тия същите протестираха срещу Юбер за нелоялна конкуренция....Както и да е прогреса няма как да бъде спрян, а само може леко да се забави, иде времето и на бакшишите.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за помпите с които трупат киловати на Електромерите в БИМ Русе кога ще направите репотаж ? Фалшив протокол със който Българският съд ви одира кожата и плащате всичко поискано и непотребено ... А за моделите Електромери които при токов удар трупат киловати -за тях кога ще четем , а за тези със дистанционен отчет които през модема ви трупат когато и колкото си поискат киловати ... Кражба за милиарди (((
11
0
 
6
 
! Отговори
просто е преди 6 години
При установяване на помпа -конфискация на автомобила и продажбата му в полза на НАП.
10
0
 
6
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
А КАТ ако сложи радар за 1 ден на околовръстното южната дъга, за 1 ден ще си напълни бюджета :)
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Бандюгата от Банкя в властник, така ще е! Измами, кражби, лъжи, контрабанда, далавери с европари и държавни поръчки, надути сметки за ток, вода, парно, горива, храни, лекарства, имоти, застрояване и какво ли не още. Такситата са под опеката на Шайкаджиите. Колко години и все същото. Кацане в Ню Йорк, цената на таксито е фиксирана, има диспечер който ти дава талон. Водача ако иска да мине и през Пекин, негова работа. Защо не се направи така??? Някой печели от измамите. Познайте кой?
8
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
До 6: Направило ли ти е впечатление, че България не е единствената западна страна, в която Uber е забранен?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таксита ПО летището ???Може би по пистите за излитане???Работещите тук са пълни...
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масовата тотална промивка на мозъци успя да убеди хората, че убер не плаща данъци, а това, че партите на 100% минаваха по банков път и че се плащат до стотинка никой не каза, това че всеки си знаеше преди да се качи колко ще плати и може да оцени услугата също никой не каза. Алчните политици клекнаха на помпаджиите. Да не говорим за монопол на авто и аерогари... долна герберска ***. Избирате меко казано престъпници. Вие сте виновни! Плащайте до дупка! Не е виновен този дето яде баницата!
5
2
 
6
 
! Отговори
Tarak преди 6 години
Kolko bg leva ot globi vleznaha v trezora ve Goranov, za kakvo ste gi izpolzvate?! :-) to mnoo lev, mnoo euro ve...
4
1
 
14
 
! Отговори
Внимание!!!!! преди 6 години
Таксиметров автомобил с рег. номер СА 9532 ТХ имитира ОК такси!!!
3
0
 
16
 
! Отговори
анон преди 6 години
брех каква изненада. Ами хайде след европрецедателството пак да ги проверите? Ама няма нали? Че тогава не страдат чужди важни клечки.
2
0
 
17
 
! Отговори
Внимание!!!!! преди 6 години
На вниманието на автомобилна администрация и ДАИ!!!! Таксиметров автомобил с рег. номер СА 9532 ТХ с "ловно поле" Експо център е с брутална "помпа" !!! Експоцентър -Терминал 2 ..........25 лв!!!
1
0
 
19
 
! Отговори
Паркомясто ли ??? преди 6 години
Абе контролиращите, правете проверките Лятото на Сънито - от работа няма да се отървете...