Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето

Кучето не проявило повече агресивност, хранели го всеки ден
Обновена: 12 фев 2018 20:17 | 12 фев 2018 19:52, Камелия Цветанова
81
Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето
Снимка: архив, Reuters

На този етап питбулът, убил дете в пазарджишкото село Мокрище, няма да бъде евтанизиран, съобщи директорът на Областната агенция по храните д-р Петко Митев цитиран от "24 часа".

Още по темата

Инцидентът стана на 29 януари. Тогава питбулът уби 3-годишния Тошко, който искал да си поиграе с кучето, което било вързано със синджир.

По-късно се оказа, че животното не било хранено от седмица, а собственикът му Димитър Михайлов се сдоби с обвинение от прокуратурата за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвала смърт на дете.

Днес изтича 14-дневният карантинен период, през който трябваше да бъде установено дали кучето не е болно от бяс, като вероятна причина за агресията му към детето. Подобно заболяване обаче не е установено.

Ежедневното наблюдение на експерти от дирекцията по храните е показало, че кучето не проявява каквато и да е било агресивност.

Това вероятно се дължи на факта, че през карантинтния период питбулът е бил хранен ежедневно и около него не е имало дразнители.

"Все още обаче не е готова назначената експертиза за агресивността на кучето, която се очаква всеки момент", поясни д-р Митев.

Той допусна, че след получаване й кучето може да бъде преместено от къщата на собствениците си в Мокрище, където бе оставено на отговорно пазене, в полицейски кучкарник, за да е на разположение във всеки един момент на досъдебното производство за смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера в Дупница има нов инцидент с питбул и малко дете на 4 години. Собствениците на тези животни са с по-нисък интелект от тях!
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден могат да се видят нещастници разхождащи питбули без намордник по улицата.Държавата да си влезе в ролята и да ги озапти. Дано това псе да не убие още някой.
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето"***,за вас,кое е по-ценно: човешкият живот или животът на по.ми.яра,убил дете? Ами ако вашето дете ( да не бъде!) е потенциална жертва на кучета убийци? Пак ли ще пощадите животното убиец,за сметка на смъртта на нечие дете( дори да не е вашето!)?
42
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек трябва да не е наред с главата за да си вземе за домашен любимец питбул.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За убитото дете се говори много по малко отколкото за въпросното куче. Не мога да разбера, защо кучета от тази порода трябва да се отглеждат изобщо?
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава държава, наистина!!! Стотици къчелюби се 'фърлиха да защитават този звяр, вместо отдавна да е автаназиран. В коя държава щеше да е жив звяра? У нас, няколко стотин побърканяка са готови на всички за да пазят песовете. Ето защо на някой им писва и започват да тровят. И това не е правилно. Дете е убито, да, имало е навика да бие кучета с пръчка. Но е на 3 години, живеещо в диви условия, оставено безотговорно. Пожелаем на кучелюбите, техните деца да бъдат нахапани от такова "кученце"!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Е, ти не бива да огладняваш. Това е друго. Ти си осъзнат и отговорен индивид, който е толерантен.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куче убива човек .......и няма евтаназия ?????????? Понеже било гладно моля ти се !!!!!!!! Значи законът се прилага,гладен ,не гладен,така ли.Ами ако взема и аз да пригладнея ????? Ко праим ,А ???
37
3
 
12
 
! Отговори
Ядосана преди 6 години
Ами това е . Гледайте си кучето , дано повече няма инциденти с любимите ви , невинни и не агресивни , миловидни питбули. Нищо , че се смятат за опасни , и са забранени за отглеждане в повечето европейски страни
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с кучетата убийци, като с хората убийцине са виновни - живота ги е направил такива.
35
6
 
12
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Препоръчвам следната будистка притча:Двама монаси седят на брега на река. Забелязват скорпион да се носи по реката върху дънер. Възрастният монах се протяга, вдига го и го пренася с ръка на брега, за да не се удави, но скорпиона го ужилва. Монаха не казва нищо. Скорпиона минава зад монасите и отнова пада в реката. Възрастният го вдига отново и го оставя на брега, като отново е ужилен. Младият го пита - защо го прави, а възрастният казва - в природата на скорпиона е да жили, в моята е да помагам
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм кучелюб. Но видях кучето. Това животно не приличаше на нищо, при такова отглеждане не е учудващо че е проявило агресия.То и на това дете каква ли му е била работата да скита безконтролно по селото и да ходи при въпросното куче, но това е друга тема.
33
12
 
20
 
! Отговори
Леви преди 6 години
Никой не е видял, че кучето е удушило детето. Напротив кучето беше доста изплашено, но не може да посочи кой е убиеца. Има много предположения обаче.
32
26
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Това куче трябваше да бъде разстреляни още след инцидента.В тая държава песолюбците имат повече власт и от депутатите.
31
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека тези които го харесват и съжаляват да пуснат децата си при него. Или те нямат деца може би?
30
4
 
34
 
! Отговори
АК-47 преди 6 години
Ало-ооо, трябваше да качите снимката на истинския питбул. Да видят и тези, които не са могли да го видят. Това нещастно създание имаше вид на държано в концентрационен лагер, измършавяло, ребрата му стърчаха, трепереше цялото и се тресеше, и от глад, и от студ. Беше жив скелет. Този изверг, собственикът е за бой, а не кучето, което не е виновно.
29
4
 
13
 
! Отговори
МАЙОРА преди 6 години
До онбашиятаЕдно време като е живел деебила дедо ти са се клали в разни световни войни с милиони и другите ***! Не ми го хвали онова време!
28
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днесааа, защо качвате такива снимки на давещи се кучета(да насъсквате обществото), а не качите една снимка на куче на верига озверело от глад, защото не е яло и му се броят ребрата. Нормално да атакува всяко нещо което става за ядене. СОбственика е за бесилото.
27
22
 
28
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
навремето, много преди да се появят джендърите и къковете, дядото на жена ми е убил собственото си куче заради един откраднат от торбата на комшийката кашкавал. сега убива дете и "ама то не е виновно". кво като не е виновно бе, куршум не го лово ли?
26
1
 
12
 
! Отговори
О, Боже мой! преди 6 години
Тогава питбулът уби 3-годишния Тошко, който искал да си поиграе с кучето...