Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето

Кучето не проявило повече агресивност, хранели го всеки ден
Обновена: 12 фев 2018 20:17 | 12 фев 2018 19:52, Камелия Цветанова
81
Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето
Снимка: архив, Reuters

На този етап питбулът, убил дете в пазарджишкото село Мокрище, няма да бъде евтанизиран, съобщи директорът на Областната агенция по храните д-р Петко Митев цитиран от "24 часа".

Още по темата

Инцидентът стана на 29 януари. Тогава питбулът уби 3-годишния Тошко, който искал да си поиграе с кучето, което било вързано със синджир.

По-късно се оказа, че животното не било хранено от седмица, а собственикът му Димитър Михайлов се сдоби с обвинение от прокуратурата за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвала смърт на дете.

Днес изтича 14-дневният карантинен период, през който трябваше да бъде установено дали кучето не е болно от бяс, като вероятна причина за агресията му към детето. Подобно заболяване обаче не е установено.

Ежедневното наблюдение на експерти от дирекцията по храните е показало, че кучето не проявява каквато и да е било агресивност.

Това вероятно се дължи на факта, че през карантинтния период питбулът е бил хранен ежедневно и около него не е имало дразнители.

"Все още обаче не е готова назначената експертиза за агресивността на кучето, която се очаква всеки момент", поясни д-р Митев.

Той допусна, че след получаване й кучето може да бъде преместено от къщата на собствениците си в Мокрище, където бе оставено на отговорно пазене, в полицейски кучкарник, за да е на разположение във всеки един момент на досъдебното производство за смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има породи кучета, които не бива да се разрешава да бъдат отглеждани като домашни любимци, защото са склонни към внезапна промяна на настроението или просто в един момент превъртат и могат да нападнат и убият дори стопанина си. Питбулите са точно от тях. Това, че няколко дни не е проявявал агресивност за тази порода не означава абсолютно нищо. И тези, които гледат и защитават питбула знаят прекрасно, че ако го пуснат, в един ден питбула може да направи абсолютно същото.
24
15
 
22
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Кучето е убило ДЕТЕ .Ще ви разкажа за моето детство - имахме кокошки и петли ,имах случай да ме гони петела и да пищя от страх . Баба ми ме спаси , след това хвана петела и му отряза главата на Дръвника съвсем спокойно , съседните баби я подкрепиха - това животно можеше да изкълве очите на детето и да ослепее .Днес е друго - не се възмущаваме на вицове за човекоядци - ела баба ти е обелила адамова ябълка . Тежки Времена - Няма Морал , Няма Състрадание .
23
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отношението към кучето трябва да е хуманно, даже може да му дадат да убие друго момченце. Кучето си има инстинкти да убива, които трябва да бъдат задоволявани.
22
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся ще ме изкефи следващата жертва на кучето да е някой видин еколог, например шефът на зелените :D
21
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и зле да звучи кучето е най-малко виновно.
20
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като вдигнат наблюдението и престанат да го хранят редовно, какво става? Ако чиновниците безотговорно оставят животното пак там, какво следва? Трябва да се отнеме от ман..ала и по-важното: да не му се разрешава на това човек..одобно да притежава повече кучета. Ако ще и булонка! Това трябва да е работата на съответните служби- да конфискуват животни, които се отглеждат в риск, и строги санкции за собствениците,включително и затвор при подобни случай.
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стопанина може да е виновен. Защото не си е хранил кучето много време или му е давал сурово месо и то е станало кръвожадно. Надзорниците на детето обаче споделят вината.
18
3
 
10
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
И на едно друго псе, което живее в Драгалевци никой не посяга -нито полиция,нито прОкОратура,ното съд .Те това е демокрация!
17
17
 
24
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Куче веднъж посегнало на човек ще повтори! Нека направят следствен експеримент да видят,че е така.
16
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и човек да оставиш 1-2 седмици без храна ще прояде човешко особено, ако му дойде само.
15
19
 
11
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Явно директорът на Областната агенция по храните иска да нахрани кръвожадния питбул с още някое невнимателно детенце ! Неслучайно е избран на тоя пост човекът !
14
0
 
34
 
! Отговори
Иво преди 6 години
кучето е било вързано, родителите на детето са за затвора че са го оставило без надзор.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То никой не спазва българските закони, вие искате от едно куче да ги спазва?!! ХАХАХАХАХАХА
12
2
 
8
 
! Отговори
Стойне преди 6 години
Ко пак посегне ке му се скарат на песо......
11
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 6 години
До ined И на всичките му съкварталци .
10
22
 
5
 
! Отговори
Ами сега преди 6 години
Защо така с лошо с минусите? На учителките им се приискало да бият деца, на кучето да хапне - човешно е! Да вдигнем заплатите и да наградим учителите, да осиновим кучето с травма и да се грижим за него, защо да му пият приспивателно? Децата са лошите, животните усещат това. По начин, по който бежанец усеща, че фройлайн мъжът и не и обръща внимание.
9
9
 
12
 
! Отговори
PITBULL дава крила преди 6 години
за оня свят
8
10
 
24
 
! Отговори
иван преди 6 години
в днешно време куче да си убиваш дете хранят те гледат те огромно обществено и медиино внимание получаваш а в последствие и добър приемен стопанин ако беше някой българин обил някой цигавор защото е изнасилил и обрал майка му до сега да е опандизен без никой да разберее
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ НЕ ЗНАЯ КОЙ ПРЕДИЗВИКА ВСИЧКО ТОВА, НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ТОЙ СЪЩЕСТВУВА И ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ И НАКАЗАН ЖЕСТОКО.
6
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само заради това че казват че не е било агресивно,защото е нямало дразнители показва колко знаещи са тия "специалисти" Това куче е потенциално опасно а най-голямата глупост ще е да го дадат за осиновяване. То не може да бъде осиновено,защото е агресивно. Но какво да очакваш от специалисти от агенция по храните които нямат представа какво говорят.