Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето

Кучето не проявило повече агресивност, хранели го всеки ден
Обновена: 12 фев 2018 20:17 | 12 фев 2018 19:52, Камелия Цветанова
81
Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето
Снимка: архив, Reuters

На този етап питбулът, убил дете в пазарджишкото село Мокрище, няма да бъде евтанизиран, съобщи директорът на Областната агенция по храните д-р Петко Митев цитиран от "24 часа".

Още по темата

Инцидентът стана на 29 януари. Тогава питбулът уби 3-годишния Тошко, който искал да си поиграе с кучето, което било вързано със синджир.

По-късно се оказа, че животното не било хранено от седмица, а собственикът му Димитър Михайлов се сдоби с обвинение от прокуратурата за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвала смърт на дете.

Днес изтича 14-дневният карантинен период, през който трябваше да бъде установено дали кучето не е болно от бяс, като вероятна причина за агресията му към детето. Подобно заболяване обаче не е установено.

Ежедневното наблюдение на експерти от дирекцията по храните е показало, че кучето не проявява каквато и да е било агресивност.

Това вероятно се дължи на факта, че през карантинтния период питбулът е бил хранен ежедневно и около него не е имало дразнители.

"Все още обаче не е готова назначената експертиза за агресивността на кучето, която се очаква всеки момент", поясни д-р Митев.

Той допусна, че след получаване й кучето може да бъде преместено от къщата на собствениците си в Мокрище, където бе оставено на отговорно пазене, в полицейски кучкарник, за да е на разположение във всеки един момент на досъдебното производство за смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
за 3 преди 6 години
До АнонименИ ЩЕ НАКАЖЕ ТЕЗИ КОИТО СЛАГАТ МИНУСИ, НЕКА ЧАКАТ
4
21
 
18
 
! Отговори
Ами сега преди 6 години
Кучето е като даскалиците от градината в Плевен. Нищо му няма, децата са виновни. Те провокират учителите да се държат като зверове животни. Поне според коментарите там. Следователно какво е виновно кученцето, че се е вбесило от малкия Тошко? Подивяло е, учителите от малките заплати - то от малкото храна. А и децата били зли разбрах. Българите си заслужаваме да сме на 212то място по раждаемост и 3то по мъртност с това мислене. Отвратен съм от Българщината.
3
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕТЕТО Е ЧИСТА ДУША, НЯМА ГРЯХ, КУЧЕТО ГО У УБИЛО ЗА НИЩО. СЕГА ЕДИН СПАСЯВА УБИЕЦА, ТОВА НЕ Е ПРАВЕДНО, ТОВА Е ПРОТИВОЕСТЕСТВЕНО, НЕЧЕЛОВЕЧЕСКО. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ОТ КОЙ РОД И ОТ КОЯ НАРОДНОСТ Е ДЕТЕТО, ТО Е ДЕТЕ. ГОСПОД ЩЕ НАКАЖЕ И КУЧЕТО И ТОЗИ КОЙТО ГО Е ОПРАВДАЛ.
2
2
 
10
 
! Отговори
Горкия кьопек! преди 6 години
Трябва му психолог, защитено жилище и ***...
1
2
 
44
 
! Отговори
ined преди 6 години
Да отрежат топките на стопанина и с тях да нахранят кучето