Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето

Кучето не проявило повече агресивност, хранели го всеки ден
Обновена: 12 фев 2018 20:17 | 12 фев 2018 19:52, Камелия Цветанова
81
Пощадиха живота на питбула убиец, разкъсал момченцето
Снимка: архив, Reuters

На този етап питбулът, убил дете в пазарджишкото село Мокрище, няма да бъде евтанизиран, съобщи директорът на Областната агенция по храните д-р Петко Митев цитиран от "24 часа".

Още по темата

Инцидентът стана на 29 януари. Тогава питбулът уби 3-годишния Тошко, който искал да си поиграе с кучето, което било вързано със синджир.

По-късно се оказа, че животното не било хранено от седмица, а собственикът му Димитър Михайлов се сдоби с обвинение от прокуратурата за недостатъчна грижа и контрол върху кучето, вследствие на което е последвала смърт на дете.

Днес изтича 14-дневният карантинен период, през който трябваше да бъде установено дали кучето не е болно от бяс, като вероятна причина за агресията му към детето. Подобно заболяване обаче не е установено.

Ежедневното наблюдение на експерти от дирекцията по храните е показало, че кучето не проявява каквато и да е било агресивност.

Това вероятно се дължи на факта, че през карантинтния период питбулът е бил хранен ежедневно и около него не е имало дразнители.

"Все още обаче не е готова назначената експертиза за агресивността на кучето, която се очаква всеки момент", поясни д-р Митев.

Той допусна, че след получаване й кучето може да бъде преместено от къщата на собствениците си в Мокрище, където бе оставено на отговорно пазене, в полицейски кучкарник, за да е на разположение във всеки един момент на досъдебното производство за смъртта на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** кучето няма вина в случея те са го омурили от глад детенцето е бил без никакъв натзор така ли се оставя дете на 3 годишна възраст прото това не са родители.. Светла памет на детенцето :(
64
0
 
1
 
! Отговори
kamelia.bossilkova преди 6 години
До АнонименВземането на куче е акт на отговорност.Собственикът е този,който не е предотвратил възможността за инцидент.Породата няма значение,има значение обучението и начинът на отглеждане.Всяко куче може да реагира с агресия ако бъде предизвикано.Малките даже са по-лесно възбудими като темперамент.Какъвто стопанин-такова и кучето.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко дете може да е на мястото на пострадалото, както и възрастен. Не случайно е общоприето да се умъртвяват питомни животни посегнали на човека. Веднъж случило се се превръща в рецидив. Ноооо *** са много и са силни. Всяка тяхна попеда разбива ценностите на нашето общество.За сега!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муахххааааахаахахаха
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как Ви не е срам бе.Ами ако това беше вашето куче
60
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка една порода е специфична.При питбулите,доберманите,кангалите,САО Алабай,кавказки,немски овчарки изискват по специално внимание от собственика.На тези породи не им ли даваш вниманието си е нормално да са агресивни.Оставиш ли кучето само в клетка или синджир то е нормално да е агресивно.Ако нямате време и сте неопитни в отглеждането на кучета вземете ди мопс или померан.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая родителите и собственика са за бой.Едните детето немогат да си гледат, а пък другия кучето
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мене кутрето е герой.Отърва ни от бъдещ необразован ром ,който нямаше да си плаща данъците и щеше да живее на гърба на нас работещите и мъчещите се хора.А и всичките кучета които съм гледал бяха много спокойни около хора ,но около някой ром бяха съвсем различни кучета.А и кой знае томчето как се отнесло към това малтретирано същество,може и то да си е виновно.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно ми е как заради този случай изкарахте цялата порода кучета убийци.Ако кучето беше гледано от човек който знае как се гледа куче ,това нямаше да се случи.Същото се отнася и за родителите които не си следят децата.Ясно е че кучето е било стресирано,гладно така като го видях нищо чудно и собственика да го е малтретирал.
56
3
 
4
 
! Отговори
Ата преди 6 години
До Анонимен Хич не ми пука каква е породата на кучетата , щом са агресивни и нападат хора, трябва да бъдат незабавно умъртвявани!
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Адем Хюсеин Как, ако не УБИЕЦ да наречем някой/нещо, който/което убива?!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука половината на вързано куче хляб не може да дадете ,ще ми обсъждате породите
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва дори не е чистокръвно питбулче,а някакъв ***.А и питбулите се едни от най-лоялните и обичливи породи кучета,това че някои хора въобще не трябва да им се позволява да отглеждат кучета е отделен въпрос.На глупавия стопанин и чихуахуа да му дадеш пак може да нахапе дете
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради такива които са се запрехласвали по подобни *** страдат хора.Не виждам с какво толкова се отличава въпросната порода освен с безпределната си тъпота и здравата захапка. Хора с ниско самочувствие обичат да ги водят със себе си за да могат по някакъв начин да се почувстват силни.
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам животните но куче като питбула, забранено за отглеждане в много държави, не трябва и на верига да се държи. У нас се появиха кучефили, умствено и психически увредени индивиди, които го наричат милички, целуват ги в устата, казват им, ела при мама или тате???? По принцип съм въоръжен. Да ми нападне дете или го ухапе, фрасксм му два, и два за собственика. Да ме съди после, дреме ми!!! Разбирам защо на някои хора им писва от кучета и ги тровят. Това заслужават кучефилите.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучешки глутници тероризират много квартали и села в България.Властите обаче не предприемат нищо за да не се разквичат кучелюбците.Хората живеещи там кучета ги яли.
49
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човечеството няма да загуби нищо ако кучето бъде евтаназирано.Загубата на детето е загуба за всички .
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МайкаМда,за жалост в тази държава кучетата са по-важни от хората и децата. Щом държавата не забранява вноса на кучета(особено на кучета убийци),тогава да не мрънка,защо в България има демографска катастрофа. МНого са човешките жертви,които са убити,разкъснани и нахапани от кучета. Стопаните на тази кучета изпитват сатанинско удоволствие,когато видят,че кучето им напада и убива невинен човек. Доказано е ,че кучкарите са човеконенавистници и мизантропи. Ако и да имат деца,обичат повече кучето
47
1
 
6
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Виновна е държавата!Трябва закон,който да забрани отглеждане на такива агресивни породи.Затвор за неспазилите закона.Убито е дете,кучето трябва да бъде евтазирано.Толкова улични песове няма никъде в Европа.Газим кучешки фекалии,на първо място сме по болни от кучешка тения в Европа.Не мразя кучетата,но това ,което е у нас е ненормално.Явно някой има финансов интерес от кучешката популация.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли че кучетата са с повече права и с по-голяма защита дори от децата ни в държавицата ни!Жалко,много жалко!!!