Родната и доброволна казарма... Ще я бъде или не?

Ще реши ли проблема с недостатъчния брой военни?
12 фев 2018 22:52, Екип на Bloomberg
93
Родната и доброволна казарма... Ще я бъде или не?
Снимка: Министерство на отбраната

Още в мирно време формированията са ни небоеспособни. Тъй като отделенията са съкратени до минимум, отсъствието и на един човек в даден екипаж води до небоеспособност на тази единица. Има проблем, който трябва да бъде решен. Така коментира предложението за въвеждане на доброволна военна подготовка ген. Кирил Цветков от Асоциацията на Сухопътните войски в България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„И правителството, и целият народ трябва да се обърнат с лице към възможните начини да се реши този некомплект и да се формират достатъчно резерви за попълване на армията. В международен план не се знае за какво и кога ще ни потрябва тази армия. Тя не се готви за ден, два или месец“.

Според него ако това не сработи, пак няма да е по вина на хората и на Министерството на отбраната или на командирите, а на правителството, което управлява.

„Защото трябва да се намерят средства за решаване на този въпрос. Не може да остане държавата без своята въоръжена защита. Всичко в една държава се прави в името на сигурността. Ще дойде време, в което самите граждани ще поискат по-голяма сигурност“.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всичко друго може да се спори, само не и за необходимостта да се възстановят Строителните войски за онези, които ги е мързяло да завършат средно образование. Проблемите, създавани от тези хора са огромни. Длъжни сме да намерим изход, за да защитим нацията.Иначе подкрепям Застава (67).
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аззаледи тази казарма ни заграбиха териториите по всичките посоки на света!!!!!няма вече за какво да се борим.
64
1
 
2
 
! Отговори
застава преди 6 години
Вместо да се връща класическа казарма което ще е огромен ресурс който държавата няма ,,да има военно обучение които да бъде насочен към спомагане на пожарна безопасност гражданска защита първа помощ лична физическа подготовка което да бъде в отговор на настоящата свеотовна обстановка а не танкове боб студена война щото нещата са се променили технически и геополитически...
63
0
 
2
 
! Отговори
"...Според него преди 6 години
това не сработи, пак няма да е по вина на хората и на МО или на командирите, а на правителството, което управлява..."---Нали никой не си въобразява как някак си тя ще възкръсне като Феникс до довечера. И ако трябва да сме обективни, вината е във и на всички правителства от прехода. Най-вече зааради липсата на държавническо мислене.И какво полезно следва от нечие публично заявление за цялата политическа отговорност, след като на следващите избори пак го виждаме водач в някоя партийна листа
62
0
 
4
 
! Отговори
не преди 6 години
Не и ако е останала и капчица здрав разум у тоя народ.
61
0
 
3
 
! Отговори
истинска случка преди 6 години
До комунистическа отживШумкарски командир облича само куртката на убит царски генерал и става ГЕНЕРАЛ!!!!!
60
0
 
6
 
! Отговори
Charli преди 6 години
Нищо не става изтървахте питомното сега ще гоните дивото. Нямате нито средства нито бази да вкарате войници. Тъй че мислите му с какво и къде ще правите наборна служба.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОбявяваме война на 100-пъти по-големи държави!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Безсмислени споровеОт ръцете на родителите ни взимаха и в ковчези не връщаха!Водим отечествени войни в унгария
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до набор 1984Комунистите *** и казармата! Обсебиха я да служи на БКП!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АбеИмали сме храбри бойци а *** генерали-предатели!
55
0
 
5
 
! Отговори
с празна раница преди 6 години
До СержантОт нищото нящо не се прави!ПАРИ НЯМА! - ДЕЙСТВАЙ!!!!!!!!
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2 катуна редници с прашки няма да решат проблема. Садам имаше над 3500 танка преди първата война в залива. Видя се какво стана с тях когато страната му не можеше да защити въздушното си пространство.
53
7
 
8
 
! Отговори
комунистическа отжив преди 6 години
Това е комунистическа отживелица и българина никога няма да я приеме отново.
52
0
 
14
 
! Отговори
за6то преди 6 години
На Каракачанов не му разбра главата, че работата на военните е непривлекателна, набора на войници няма да му помогне. Ако направи казармата задължителна, най-много да мотивира хората масово да бягат в чужбина преди още да имат деца или докато децата им са малки. Те ще знаят, че освен глада, отзад зад тях е Каракачанов с пръчката и задълженията. Това е още по-силен мотив да нямаш нищо общо с България. И сега нищо не пречи който иска, да служи доброволно. Защо никой не иска, Каракачанов?
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако стане ще имаме първата джендърска армия в света
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се запишат 10 души ще е голямо събитие!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи,нека да работим с жените българки, за разрешаване на демографската катастрофа у нас! До края на годината,българите трябва да станат родители на още едно бяло българче( може и близнаци!)
48
5
 
17
 
! Отговори
BG преди 6 години
Фуражките се загрижили за сигурноста ?! Ами да вземат да си понамалят дебелите шкембета и ***, тогава не да ми говорят глупости !При условие че сме най - бързо изчезващата и застаряваща нация в света, основен и главен приоритет на държавата е демографската криза, не .... армия !Простотиите на Каракачанов - всичките пари на държавата спешно трябва да бъдат насочени към лечение на стерилитет и образование ! Иначе и с и без армия - game overКакво ще пази армията - пустеещи села и градове ?!
47
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
То и сега всеки може да стане войник. Защо ни е нужна доброволна казарма?