Родната и доброволна казарма... Ще я бъде или не?

Ще реши ли проблема с недостатъчния брой военни?
12 фев 2018 22:52, Екип на Bloomberg
93
Родната и доброволна казарма... Ще я бъде или не?
Снимка: Министерство на отбраната

Още в мирно време формированията са ни небоеспособни. Тъй като отделенията са съкратени до минимум, отсъствието и на един човек в даден екипаж води до небоеспособност на тази единица. Има проблем, който трябва да бъде решен. Така коментира предложението за въвеждане на доброволна военна подготовка ген. Кирил Цветков от Асоциацията на Сухопътните войски в България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„И правителството, и целият народ трябва да се обърнат с лице към възможните начини да се реши този некомплект и да се формират достатъчно резерви за попълване на армията. В международен план не се знае за какво и кога ще ни потрябва тази армия. Тя не се готви за ден, два или месец“.

Според него ако това не сработи, пак няма да е по вина на хората и на Министерството на отбраната или на командирите, а на правителството, което управлява.

„Защото трябва да се намерят средства за решаване на този въпрос. Не може да остане държавата без своята въоръжена защита. Всичко в една държава се прави в името на сигурността. Ще дойде време, в което самите граждани ще поискат по-голяма сигурност“.

Вижте целия разговор във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли ще е следващия "освободител",дето ще го срещаме с хляб и сол!?
25
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подчинете се киртаци!Само казармата ще ви направи българи!
24
6
 
8
 
! Отговори
Млад джендър преди 6 години
Аз съм 16годишен *** и искам да служа в един взвод със децата или внуците на Сашо Нереза,на Пастирката, на Коньот, на катъря Бакъра и разни други другаре,за да се науча чрез тях на патреотизъм и как да се бия с враговете на народа,а после искам да работя в джендърмерията, създадена от госин на Ушеф.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Това че рАботиш меРИНджей ми е ясно.А тоя тиквар който ти дава 2500 е някой селски бек като Вълчо и МаринкЪ.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички под 55г които не са били в казармата трябва да бъдат пратени ТАМ!!
21
6
 
6
 
! Отговори
набор 1984 преди 6 години
Казармата преди да е закрият беше 9 месеца....само по това се познава че си над 50 години...спора ми приключва с теб ТУК...С комунистическа *** няма смисъл да се спори
20
2
 
9
 
! Отговори
до набор 1984 преди 6 години
"ЗНаеш ли къде е поделение 100 в Плевен...От къде да знаеш..еее аз имам горчивия опит да знам"Момче, намали алкохола. Военните поделения са с по 5 цифри. Като ти казвам, че не си ходил в казарма, значи не си правя майтап.
19
6
 
5
 
! Отговори
набор 1984 преди 6 години
ЗНаеш ли къде е поделение 100 в Плевен...От къде да знаеш..еее аз имам горчивия опит да знам
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз съм носил на рамото такъва ръждавейка 240 дни и съм спал с тази ръждавейка"Казармата преди да я закрият беше година и половина.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз съм носил на рамото такъва ръждавейка 240 дни и съм спал с тази ръждавейка"Спал си 240 дни. Изобщо не си стъпвал в казарма.
16
2
 
21
 
! Отговори
набор 1984 преди 6 години
Каква Армия като нямаш държава бе пикльо ? Ти нямаш ресурс да нахраниш 20 пенсионера, лекуваме децата ни с СМС - и .Всеки ден някое българско дете си отива защото няма пари за лечение,болниците са ни като след война,мафията управлява държавата,,Кого ще пазиш в Казармата ? Олигархията,Киро Гела,Шкембе войвода,Ветко Арабаджиев ??? Кого бе ? Като си голям герой ,ходи в някое село в Северна България например в с.Мечка и пази пенсионерите от кафявата чума ..Нали си за казармата,,давай ходи и пази
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ОБРАЗОВАНИЕТО и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО--това са приоритетите на всяко висшо общество"Трите стълба на обществото са армията, образованието и здравеопазването и това го знае всеки с поне малко мозък в главата.
14
11
 
10
 
! Отговори
набор 1984 преди 6 години
Ще ми опукаш долната глава.Аз съм носил на рамото такъва ръждавейка 240 дни и съм спал с тази ръждавейка,имам 120 караула през ден,за всикото това съм стрелял само 2 пъти за цялата служба защото ми казваха че НЯМА ПАРИ за повече и за повече патрони.А тези 2 пъти стрелба патроните бяха нефункциониращи с изхабен барут и патроните летях по 20 метра и падаха..Така че ни ми дрънкай глупости бе ашлак
13
0
 
8
 
! Отговори
Безсмислени спорове преди 6 години
Винаги има хора, които искат да станат професионални войници, ако заплащането е добро. Това трябва да се осигури, а после да се прецени какви точно родове войски да имаме, но да са наистина високотехнологични, на съвременно ниво.За останалата част от младежите:1. Строителните войски за малограмотните.2. За всички останали шестмесечно обучение с цел създаване на стабилна и полезна Гражданска гвардия. Това може да е част от средното образование, за да даде и на момичетата някои полезни знания.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е да разпуснат българската армия и с парите да си направят детска градина (каракачанска казарма). Да се учат на дисциплина и подчинение.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И какво ще направиш с тоя ръждясал автомат и с нефункциониращите патрони от 1978 г ? ммм? Ще пукаш по гълъбите ли ? Ще ти изстрелят една ядрена глава и ще се чудиш на къде да бягаш бе момче."С тоя ръждясал автомат с нефункциониращите патрони ще ти отнеса главата без да разбереш какво се е случило. Вземи да прекратиш маллко видеоигрите, че с тези ядрени сценарии ставаш смешен.
10
2
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ще я бъде във формат "НАТО-вска армия, съставена от третополови" :-D
9
0
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
За да имаш казарма (читава), трябва да е налице работеща и просперираща държава. Не става да вкараш танк в преносимия бетонен гараж пред блока, не става. Трябва инфраструктура, оръжия на ниво, тренировъчни бази... Абе въобще няма смисъл от армия, щом няма държава и ред.
8
1
 
10
 
! Отговори
И ЗОРНОволна служба преди 6 години
в Строителни войски за неграмотните и малограмотните!350 000 нито учат, нито работят. Половина от тях са мъже. Разчитат да се издържат от надбавките за неограничения брой деца, които правят и възпитават като себеподобни.След като отслужат в Строителни войски и излязат оттам с професия, или започват работа доброволно, или отиват на принудителен труд още щом се роди първото им дете. За да не се крият зад полите на самотните майки - тестове за бащинство, които после татковците ще платят!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казармата е доброволна. Защо е целият този рев срещу нея?