Трикольорът на боклука: Да гасим лампите или стига нихилизъм

Снимка на знамето ни, висящо от кофа за смет, провокира нета
12 фев 2018 14:30,
101
Трикольорът на боклука: Да гасим лампите или стига нихилизъм
Снимка: Facebook

Трикольорът, изхвърлен показно в кофа за боклук в София! Тази снимка на българския национален флаг получи Dnes.bg за рубриката си М-репортер. Кадърът се появи и в няколко големи групи във Facebook и за кратко време събра много и противоречиви коментари.

Потребителят, качил снимката, е написал лаконично: "Видяно в жк. Лозенец 10.02.2018...Коментарът е излишен..."

Коментарът обаче не изглежда излишен, на фона на десетките постове пред фотото. Те са от тъжни констатации за липсата на бъдеще пред България, до призиви да се спре публикуването на подобни кадри и обвинения, че снимката е постановка.

"Тъжно, но и реалност", пише един от потребителите. "Последният напуснал България да изгаси лампите", допълва друг. Трети контрира: "Стига вече с тия клишета и глупости за изгасяне на лампи и терминали. Изтъркаха се".

Според някои от потребителите на социалната мрежа изхвърлянето на националния флаг е подсъдимо. Други питат дали снималият е махнал знамето. Има и коментари, които се чудят как точно изхвърлянето на старо и скъсано знаме може да се превърне в проблем.

"Поне е поставено правилно", пише в друг от коментарите.

"Така поставано си е демонстрация :) Някой иска да каже нещо, което всички знаем, а не знаем как да изречем и променим", му отвръщат в някой от следващите коментари.

Чуват се и призиви най-после да се спре с подобни театрални постановки.

"Който го е фотографирал - той е подредил декора!! Не се ли срамувате??!!", пита потребител. Друг допълва: "Тази нещастна снимка вече беше публикувана? Колко пъти допълнително нихилизъм?".

"Не знам кой наби тоя нихилизъм в Българина, но е с чудовищни размери вече!А сме прекрасен, но много объркан народ, удобно за някои структури!", заключава трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
30
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Тъжно но поне ми давате идея, следващата снимка ще е едно синьо знаме с жълти звездички в кръг.. Специално за Юнкер и Меркел ще ги тагна
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ПСЕВДОснобар който се има за нещо повече а тоя тип българи е много разпространен "българите са скап..ци с изключение на мен,е евентуално и майка му"!Постановка,за да се кефи на комлексарските коментари на патриотари и нихилисти които са еднакво зомбирани но в различни"направляния"!Патриотарите ще възстановяват България на три морета и пет океана а нихилистите непрекъснато гасят лампи и се изнасят през терминал 2!Въобще не ме вълнуват полюциите и на едните,и на другите,май...та им!!!
50
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат :България на прага на оцеляване. Ще ни има ли след 10 години?
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам са пълзнали дижурните пишман патрЕоти да ми се правят на много възвишени :) смешници :)
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 50И кой е виновен за това кой ги управлява?
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49И? Не мога да изхвърля знаме ли? Я да ми се махате.
46
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български флаг никога не е попадал в чужди вражески ръце! През цялата хилядолетна история на България. А днес разложението и деградацията на нацията на съвременното поколение водят до това че съвременните младежи не познаващи историята на страната си се срамуват от нея. Деградацията, пошлостта, нихилизма , оплюването на традиционните български ценности и морал са заложени още от детските градини, през училищата до университетите! Крайният продукт се вижда!
45
7
 
12
 
! Отговори
хан Крум преди 6 години
Аз такива ги наказвах подобаващо. Повече нямaше как да изхвърлят знaме с ръце, може да се пробват с крака другия път.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46Щом знаеш, значи трябва да знаеш, че я ползваш без да има какъвто и да е смисъл... а Англия си я виждал само на картата.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен до 30 преди 6 години
Да речем че знам значението тази дума, мнооооооооого преди преди ти да си предполагал чи съществува, живея в UK близо 20 години.Ама нали трябва да се пишат глупости.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми не им трябва вече нормално да го хвърлят... не разбирам проблема и аз да го имам и да ми събира прах и аз ще го хвърля
41
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в битка не сме губили знаме никога в истopията но някой антибългapин -руcнак, съpбин, гpък или мaкедонец решил да направи провокация, моментално да се издири въпросния индивид и да се приложат Крумови закони върху него! Това е гaвpa със всички които са си дали живота за да нямаме загубeно знаме в битка!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бееее....ами изцапало се - хвърлили го....старите знамена какво да ги правим, под дюшеците ли да ги събираме!? Фандъкова да направи един казан специално за знамена...ама на кой да му доде на акъла!?
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знамето, а партиите и политиците трябва на ***.
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цоциалистите избиха родолюбците, останаха само сребролюбците
37
3
 
2
 
! Отговори
Един от вас преди 6 години
Бееееее
36
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ?!?Пет пари не давам за знамето ти. То държава няма вие за знамето са хванахте.
35
5
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Много сполучливо ...и аз така я виждам България...
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МалеОф вие пък като почнете да ми се правите на големите патриоти нямате грешка. Ама като гледам все по коментарите.
33
10
 
6
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Това знаме е изхвърлено съвсем умишлено и преднамерено,за да бъдат направени снимки и да се оплюе България. Кой има интерес от това? Много просто- Русия,Гърция и руско-сръбските агенти,известни под името македонисти: те са най-злобните врагове на България,понеже са еничари. Никой не купува Българско знаме,за да го хвърля на ***- това е купено специално за тази цел! У нас има доста Български знамена,стари и нови- нито едно не сме изхвърлили,няма и да изхвърлим без значение колко е старо!