Трикольорът на боклука: Да гасим лампите или стига нихилизъм

Снимка на знамето ни, висящо от кофа за смет, провокира нета
12 фев 2018 14:30,
101
Трикольорът на боклука: Да гасим лампите или стига нихилизъм
Снимка: Facebook

Трикольорът, изхвърлен показно в кофа за боклук в София! Тази снимка на българския национален флаг получи Dnes.bg за рубриката си М-репортер. Кадърът се появи и в няколко големи групи във Facebook и за кратко време събра много и противоречиви коментари.

Потребителят, качил снимката, е написал лаконично: "Видяно в жк. Лозенец 10.02.2018...Коментарът е излишен..."

Коментарът обаче не изглежда излишен, на фона на десетките постове пред фотото. Те са от тъжни констатации за липсата на бъдеще пред България, до призиви да се спре публикуването на подобни кадри и обвинения, че снимката е постановка.

"Тъжно, но и реалност", пише един от потребителите. "Последният напуснал България да изгаси лампите", допълва друг. Трети контрира: "Стига вече с тия клишета и глупости за изгасяне на лампи и терминали. Изтъркаха се".

Според някои от потребителите на социалната мрежа изхвърлянето на националния флаг е подсъдимо. Други питат дали снималият е махнал знамето. Има и коментари, които се чудят как точно изхвърлянето на старо и скъсано знаме може да се превърне в проблем.

"Поне е поставено правилно", пише в друг от коментарите.

"Така поставано си е демонстрация :) Някой иска да каже нещо, което всички знаем, а не знаем как да изречем и променим", му отвръщат в някой от следващите коментари.

Чуват се и призиви най-после да се спре с подобни театрални постановки.

"Който го е фотографирал - той е подредил декора!! Не се ли срамувате??!!", пита потребител. Друг допълва: "Тази нещастна снимка вече беше публикувана? Колко пъти допълнително нихилизъм?".

"Не знам кой наби тоя нихилизъм в Българина, но е с чудовищни размери вече!А сме прекрасен, но много объркан народ, удобно за някои структури!", заключава трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари