Бизнес в час – ученици създават собствена фирма

Със спечелените пари помагат на деца в неравностойно положение
Обновена: 13 фев 2018 18:20 | 13 фев 2018 18:20, Василия Пейчева
2

1778 гледания   |  Още видео

Учениците от 11 "В" клас в езиковата гимназия "Пейо Яворов" в Силистра се учат на бизнес умения, като създават своя фирма в училище. Те продават изработени от тях неща, а със спечеленото подпомагат деца в неравностойно положение, разказва Bulgaria ON AIR.

В часа по бизнес и предприемачество децата изработват предмети, предназначени за двата предстоящи празника - Свети Валентин и Трифон Зарезан.

Те трябва да създадат своя учебна компания, да наберат собствен капитал, да генерират бизнес идея и да я реализират, като един от най-трудните етапи е продажбата. Младежите са изградили четири отдела – за маркетинг, човешки ресурси, финанси и производство.

Макар и да усвоят някои бизнес умения, надали всички от младежите ще се занимават с предприемачество в бъдеще. Но вече са напът да научат най-големия си урок – по благородство.

Със средствата от продажбата на коледни и новогодишни предмети младите хора участваха в кампанията за подпомагане на младежи без родителска грижа и на деца с увреждания в Силистра.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глупости. Това не е фирма някви лигли там да се съберат,да направят картички с мечета и сърчица и после да ги пробутват на роднините си. Това няма нищо общо със създаване и управление на фирма. Все едно сме в час по трудово.