Книжка след 10-ти клас: Добра идея или врата за корупция?

Според бизнеса образователният ценз е напълно излишен
13 фев 2018 16:00,
27

Към момента желаещите да започнат шофьорските курсове трябва да имат най-малко основно образование. До преди 2 години трябваше да си завършил 8-ми клас, но според сега действащата образователна наредба това е завършен 7 клас.

Още по темата

С готвените промени това ще се промени - завършващите основно образование по образователния закон вече няма да могат да вземат шофьорска книжка, а трябва да останат в училище и да завършат 10 клас.

Според някои това ще затегне ситото при взимането на книжки, но според бизнеса образователният ценз е напълно излишен. Според експертите в областта, изискването на диплома за 10 клас ще отвори широко вратата за корупция, пише Bulgaria ON AIR.

Със свидетелството за управление на МПС в България са ангажирани 4 министерства - Министерство на вътрешните работи, Министерство на образованието, Министерство на транспорта и Министерство на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Се една полза единия си прави офис в гаража другия на апартамента ми корупция има ядене и пиене не спира де по вили де по басеини ударят бият цени сомразяват приятели е това е в ловеч и не само там такава ние държавата пък борете корупциаъа йонко спи
3
7
 
50
 
! Отговори
Ефир 2 преди 6 години
Книжка - след средно образование! И без това нивото е толкова ниско...
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцияте е страшна. Но това не от вчера. В ДАИ лапат парички и дават книжки, сега пък даскалите ще вземат пари да дават дипломи. Абе с една дума - няма оправия в Бул.гаристан
1
2
 
25
 
! Отговори
77877 преди 6 години
Образователният ценз според нашенския бицзнес изобщо е излишен. По-важното е, че в 10 клас още не са формирани психически и това само ще умеличи катастрофите и смъртността сред младите българи. поне веднъж погледнете нещата не през изкривявващата призма на своята капиталистическа алчност.