Общинските болници - дискриминирани от държавата!

Не им давала още пари, не качвала цените на клиничните пътеки
4
Общинските болници - дискриминирани от държавата!
Снимка: Булфото, архив

От Сдружението на общинските болници заявиха, че са дискриминирани от държавата. Те я обвиняват, че отделя повече пари и внимание на болниците с държавно участие и така обрича общинските на фалит.

Още по темата

Председателят на Националното сдружение на общинските болници /НСОБ/ д-р Неделчо Тотев обясни, цитиран от БНР, че това, което изведе лекари и граждани на протест преди месец, не получи никакво разбиране от държавата за решаване на проблемите в общинското здравеопазване.

Сдружението се срещна последователно с представители на НЗОК, на Министерството на здравеопазването и ресорната парламентарна комисия с искания за промяна в цените на клиничните пътеки, по които се работи най-често в общинските болници, за да настоява за 30 милиона лева финансова помощ от държавата за спасяване на общинското здравеопазване.

В последните дни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е обяснил, че до три месеца се готви нов модел на здравеопазване и тогава той ще бъде представен за обществено обсъждане.

Това изключително много притеснява Националното сдружение на общинските болници.

Според тях този срок е твърде кратък, а общинските болници дотогава ще са пред фалит.

Освен това е станало ясно, че промяна в цените на клиничните пътеки няма да има.

Лекарите считат, че общинските болници няма да могат да излязат от този колапс и връщането отново и на Националната здравна карта, и на медицинските стандарти, ще доведе до закриването им.


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Соц приоми. Болници, много каси, изисквания както е в цял НОРМАЛЕН свят.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
общинските болници трябва да разберат,че времената вече са други.просто трябва да станат центрове за ДОболнична помощ.
2
0
 
1
 
! Отговори
Venec преди 10 месеца
Fakenews. Horata si praviat normalni Mestni referendumi za dopalnitelno samooblagane i hubavi bolnici, krematoriumi s manicure, makiage i bijuteria na doktorite s mestni bankovi debeli krediti...
1
0
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 10 месеца
епа като са принципал на държавните болници е нормално . те като са общински да им дават общините . Не може да намалява прогресивно населението в малките общини и да искат да се подържат мега структури от преди 20 години. Първо те нямат лекари които да покриват нивата им и второ това е опасно за хората . най добре е транспорт до някоя МБАЛ . общинския пункт само да окаже първа помощ. И веднага транспорт. а те за да вземат пари от пациенти ги държат и като нямат лекари и оборудване убиват хората.