От Пекин през Балканите – ЕС на флирт с китайските туристи

150 милиона китайци са на път, много от тях - в Европа
13 фев 2018 19:48,
6
От Пекин през Балканите – ЕС на флирт с китайските туристи
Снимка: Reuters

Европа се прицели в китайските туристи и ще обсъди създаването на комбинирани пакети за Далечния изток. Идеята е в офертите да бъде включен и "Балканският маршрут".

Това е една от темите, които ще обсъдят министрите на туризма от Европейския съюз на неформална среща в НДК. Форумът ще бъде последван от среща на високо равнище "Туризъм и икономически растеж" като част от програмата на българското председателство на ЕС.

Още по темата

"Китай е сред основните пазари за Европа. Повече от 150 милиона китайски граждани пътуват, голяма част от тях - в Европа", каза българският министър на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че сред другите теми, които ще обсъждат с колегите й, ще е възможността за представянето на ЕС като единна дестинация на китайския пазар.

"Свързаността между Европа и Балканите и особено западната им част и възможностите за откриване на директни авиолинии също ще са във фокуса на днешните дискусии", допълни министър Ангелкова.

На форума ще се обсъди и как туризмът да е двигател за икономиките в Европа и региона.

Министрите на туризма ще обсъдят последователно три теми: политиките на Съюза в туризма, сигурността и възможностите за сътрудничество в сектора между Европа и Китай. Те ще дебатират ролята на туризма като фактор за икономически растеж и регионална интеграция.

Предмет на обсъжданията ще бъдат споделената икономика и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма. Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация ще е в центъра на втората дискусия. Инициативата "2018 г. - Година на туризма ЕС-Китай" ще е третата основна тема на срещата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
80% преди 6 години
Навремето японците като изумиха света с техниак и коли беха икономически силни и щракаха из цел свет с фотоапартчета йената беше сила а сега жълтурковците с техната двойна система и робски труд до смърт те ше обикалят света за ръчичка а в наш интерес е да им земеме парите тъй като имаме природни дадености но не и умствени до голяма степен
4
1
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Нещо венчавали се в градчето ни,но една китайска сватбена двойка не съм видял, за разлика от други.
3
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Те китайците скъсани като българските 2 лева бе кво ми трябва.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази хич я няма....Туристи от Китай и Индия ще водим.Преди 2 г. дадохме 2 млн.$ за реклама на България в Китай и Индия и....???Колко Индийски и китайски туристи дойдоха?!НУЛА!!!!!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелкова пак ли ще се намери на приказка и пак ли ще доказва колко е некомпетентна? Колкото е оправила нашия туризъм,толкова ще докара и китайци в България