Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Няма средства за видеонаблюдение на скулптурата
13 фев 2018 19:18, Василия Пейчева
82
Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Снимка: Булфото

Неизвестни вандали отново потрошиха глобуса в ръката на статуята на Николай Коперник пред Обсерваторията в Морската градина на Варна, пише "Булфото".

Преди години моделът на слънчевата система беше откраднат заради метала и по-късно възстановен, но вече не от бронз, а от дърво и цимент.

Отдавна има решение да се постави охранителна камера към скулптурата, но Обсерваторията не може да отдели средства от бюджета си за видеонаблюдение.


82
Още от
Напиши коментар Коментари
45
4
 
3
 
! Отговори
варненец преди 5 месеца
Естествено че земята е плоска и има много доказателства за това . Ще ви дам едно , преди месец Русия тества бойна ракета на собствена територия , а САЩ протестира , видялия от територията си , е питам аз ка ще я видят с просто око ,ако земята е кръгла и Америка е от другата страна на глобуса , е..?
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
къв е тоя Копейник да сложат на Корни Нинова паметник
43
0
 
13
 
! Отговори
просто е преди 5 месеца
До Анонимен
Става въпрос за едно "интелигентно и образовано" племе ,което се изхранва като чупи метални паметници и продава "набраното " за скрап. Хан Крум е приложил законите на Шериата -за кражба- отсичане на ръка ,за да се справи с това "бране" ,но ефектът е отшумял във времето и трябва отново да се приложи същото наказание.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Скитник

Не само в България... По целия свят се отглеждат грижливо цели поколения ***, вярващи, че Земята наистина е плоска и рептилите, масоните, илюминатите, извънземните, учените и либералите крият това от хората и пръскат някакви неща от самолетите, за да ги поробват (незнайно как). Тъмните векове се връщат с пълна сила...хората затъпяват в геометрична прогресия...
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ъъъ...моля, феновете на Стойчо Керев с плоската земя да не се обаждат с глупостите си...
40
1
 
10
 
! Отговори
Негър скиор преди 5 месеца
Къ'ф е тоя Куперник дето засенчва Вожда ни с прякор на Зеленчук!?!? Паметник ще му правят!? Сага че се завъртим с бухалката.............Ах, лелеее.............
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
големи селяни тия от Варна да отидат в Бургас да видят как цъфти
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ей, примитивните хора мира нямат бе. Невежеството и простотията извират вече отвсякъде.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

Абе ти учил ли си що е това хоризонт?Разбира се,че е обла(кълбо) земята,макар и не с идеална кълбовидна форма.Останалото са идиотщини.А какво е магнитни полета, магнетизъм или земно ядро учил ли си?
Плоска била земята,хаха,само ви промиват мозъците с глупости,с цел затъпяване!
36
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно така, Куполът, както и земята са създадени от Бог, и това не е суеверие, а забранено познание, което от 1000 години се осмива и се подлага на всевъзможни псевдонаучни атаки. Всеки с малко интерес по темата, може сам да провери всички факти около плоската земя. На някои им звучи старомодно, да то е по старо от баба ви, и от прабаба и, и от нейната прабаба, защото е проектирано преди милиарди векове и е по древно от всичко.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Днес се ограничих с пиенето, само 6 бирички. След като прочетох това се питам:
Аз ли пих много или те?
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има само един полюс и това е северния. Южен няма, това е огромен кръг опасващ земята. Има само една звезда, която не се движи и тя е винаги в средата - Полярната. Компасът сочи винаги към центъра на кръга - това което погрешно наричаме северен полюс. Целият Купол се върти около оста си в центъра. Луната и слънцето са под него и се движат в кръг. Точно както древните са смятали. Или вие мислите, че масончетата са по-умни от тях и пшравят наука? Не, просто правят отлично изпипана измама.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Купола?Може би този с нарисувания господ? Божичко! Не мога да повярвам!
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами по принцип масоните са тези които първи са създали идеята за кълбовидни планети, обикалящи в космоса. В Антарктика има забрана да се ходи, и да се прелита също. Но това не пречи на елита да лети псокойно дотам, дори Путин, патриарх Кирил, Риана и Леонардо ходиха. Но на всички други се забранява. Защо? Защото не сте от посветените масончета. И те не искат да знаете какво се крие там. А това е една огромна стена опасваща целия земен кръг, от която излиза Купола. Звучи налудничево но е така.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Питам се дали наистина жиея в една страна, където някои хора все още спорят за земята кръгла ли е или не? Бог да пази България! Бог да пази малката ми дъщеря от тези хора!
30
2
 
12
 
! Отговори
Скитник преди 5 месеца
През 2018 година, в България се спори дали земята е кръгла!?
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Земята не е планета. Питайте някой пилот на презокеански авиолинии защо не летят над Антарктика и защо от Африка за Австралия се пътува през Индия, а никога напряко, както и от Чили никога напряко към ЮАР. Защото земята не е кълбо, а плосък кръг и това са най-икономичните линии. Повечето ще сложат минуси, но все някой ще се сети да провери тези факти и да се убеди сам.
28
2
 
0
 
! Отговори
моралес преди 5 месеца
това са некви псевдо религиозни и морални съдници с ограничено мислене и възпитание както с облечената склуптора в парка...точно тея дето най стриктно ги държът в едно семейство до 12 клас примерно точно тези първи курс в студентски стават бръмчалки карачки и накрая родителите виакт кво стана еем стана че прекомерната грижа и желания пропаднаха ам вече късно щот дещерята вече или с аборт или с бебе от баткото с биемвету нали разбирати
27
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 месеца
Увеличете заплатите на полицаите,със сигурност няма да помогне,ама евроценностите някак остават на заден план.
26
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен

наистина ли е плоска бих питала. защото тя наистина е плоска и промивката на мозъци, че е кръгла е започнала още в средновековието. хората които се събуждат за истината са хиляди на ден. скоро никой няма да се съмнява в това и древните учения ще се завърнат.