Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Няма средства за видеонаблюдение на скулптурата
13 фев 2018 19:18,
82
Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Снимка: Булфото

Неизвестни вандали отново потрошиха глобуса в ръката на статуята на Николай Коперник пред Обсерваторията в Морската градина на Варна, пише "Булфото".

Преди години моделът на слънчевата система беше откраднат заради метала и по-късно възстановен, но вече не от бронз, а от дърво и цимент.

Отдавна има решение да се постави охранителна камера към скулптурата, но Обсерваторията не може да отдели средства от бюджета си за видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
13
 
! Отговори
просто е преди 6 години
До АнонименСтава въпрос за едно "интелигентно и образовано" племе ,което се изхранва като чупи метални паметници и продава "набраното " за скрап. Хан Крум е приложил законите на Шериата -за кражба- отсичане на ръка ,за да се справи с това "бране" ,но ефектът е отшумял във времето и трябва отново да се приложи същото наказание.
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СкитникНе само в България... По целия свят се отглеждат грижливо цели поколения ***, вярващи, че Земята наистина е плоска и рептилите, масоните, илюминатите, извънземните, учените и либералите крият това от хората и пръскат някакви неща от самолетите, за да ги поробват (незнайно как). Тъмните векове се връщат с пълна сила...хората затъпяват в геометрична прогресия...
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъъъ...моля, феновете на Стойчо Керев с плоската земя да не се обаждат с глупостите си...
38
1
 
10
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
Къ'ф е тоя Куперник дето засенчва Вожда ни с прякор на Зеленчук!?!? Паметник ще му правят!? Сага че се завъртим с бухалката.............Ах, лелеее.............
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
големи селяни тия от Варна да отидат в Бургас да видят как цъфти
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, примитивните хора мира нямат бе. Невежеството и простотията извират вече отвсякъде.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАбе ти учил ли си що е това хоризонт?Разбира се,че е обла(кълбо) земята,макар и не с идеална кълбовидна форма.Останалото са идиотщини.А какво е магнитни полета, магнетизъм или земно ядро учил ли си?Плоска била земята,хаха,само ви промиват мозъците с глупости,с цел затъпяване!
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, Куполът, както и земята са създадени от Бог, и това не е суеверие, а забранено познание, което от 1000 години се осмива и се подлага на всевъзможни псевдонаучни атаки. Всеки с малко интерес по темата, може сам да провери всички факти около плоската земя. На някои им звучи старомодно, да то е по старо от баба ви, и от прабаба и, и от нейната прабаба, защото е проектирано преди милиарди векове и е по древно от всичко.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес се ограничих с пиенето, само 6 бирички. След като прочетох това се питам:Аз ли пих много или те?
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има само един полюс и това е северния. Южен няма, това е огромен кръг опасващ земята. Има само една звезда, която не се движи и тя е винаги в средата - Полярната. Компасът сочи винаги към центъра на кръга - това което погрешно наричаме северен полюс. Целият Купол се върти около оста си в центъра. Луната и слънцето са под него и се движат в кръг. Точно както древните са смятали. Или вие мислите, че масончетата са по-умни от тях и пшравят наука? Не, просто правят отлично изпипана измама.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купола?Може би този с нарисувания господ? Божичко! Не мога да повярвам!
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами по принцип масоните са тези които първи са създали идеята за кълбовидни планети, обикалящи в космоса. В Антарктика има забрана да се ходи, и да се прелита също. Но това не пречи на елита да лети псокойно дотам, дори Путин, патриарх Кирил, Риана и Леонардо ходиха. Но на всички други се забранява. Защо? Защото не сте от посветените масончета. И те не искат да знаете какво се крие там. А това е една огромна стена опасваща целия земен кръг, от която излиза Купола. Звучи налудничево но е така.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се дали наистина жиея в една страна, където някои хора все още спорят за земята кръгла ли е или не? Бог да пази България! Бог да пази малката ми дъщеря от тези хора!
28
2
 
12
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
През 2018 година, в България се спори дали земята е кръгла!?
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земята не е планета. Питайте някой пилот на презокеански авиолинии защо не летят над Антарктика и защо от Африка за Австралия се пътува през Индия, а никога напряко, както и от Чили никога напряко към ЮАР. Защото земята не е кълбо, а плосък кръг и това са най-икономичните линии. Повечето ще сложат минуси, но все някой ще се сети да провери тези факти и да се убеди сам.
26
2
 
0
 
! Отговори
моралес преди 6 години
това са некви псевдо религиозни и морални съдници с ограничено мислене и възпитание както с облечената склуптора в парка...точно тея дето най стриктно ги държът в едно семейство до 12 клас примерно точно тези първи курс в студентски стават бръмчалки карачки и накрая родителите виакт кво стана еем стана че прекомерната грижа и желания пропаднаха ам вече късно щот дещерята вече или с аборт или с бебе от баткото с биемвету нали разбирати
25
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Увеличете заплатите на полицаите,със сигурност няма да помогне,ама евроценностите някак остават на заден план.
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименнаистина ли е плоска бих питала. защото тя наистина е плоска и промивката на мозъци, че е кръгла е започнала още в средновековието. хората които се събуждат за истината са хиляди на ден. скоро никой няма да се съмнява в това и древните учения ще се завърнат.
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божичко! С какви хора споделям тази планета!Наистина ли е кръгла?
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Кориолис чувал си?