Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Няма средства за видеонаблюдение на скулптурата
13 фев 2018 19:18,
82
Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Снимка: Булфото

Неизвестни вандали отново потрошиха глобуса в ръката на статуята на Николай Коперник пред Обсерваторията в Морската градина на Варна, пише "Булфото".

Преди години моделът на слънчевата система беше откраднат заради метала и по-късно възстановен, но вече не от бронз, а от дърво и цимент.

Отдавна има решение да се постави охранителна камера към скулптурата, но Обсерваторията не може да отдели средства от бюджета си за видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си сложа маска и пак ще го открадна.
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земята и без това е плоска и в Антарктика е основата на звездния купол, който държи слунцето, луната и звездите. Коперник е масонски мошеник. Хората се събуждат !
19
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Пак от нашия милет са извършителите.Ние индобългарите имаме неограничени възможности.
18
2
 
7
 
! Отговори
Чичо до К преди 6 години
Абе К ти пътувал ли си някога ,някъде със самолет или корабЯвно не си.Нали освен пилотите и ние виждаме като пътуваме доЩатите или Австралия .Как може в 21век да има такива хора като теб? Ти отричаш и слънчевата системаИ нея ли са я измислили евреите?.Виждал ли си и гледал ли си през телескоп? И луната,Венера и другите планети ли са плоски ?Май мозъка ти е плосък.O,Sancta simplicitas!!!! Ако не е майтап това твойто е връх на г.л.у.п.оста!!!
17
4
 
2
 
! Отговори
к преди 6 години
чакам да ми обясниш защо самолетите от Кейптаун за Перт не летят през океана а минават през Индиа !?от къв зор им е да минават 2 пъти по-дълъг път !?
16
5
 
2
 
! Отговори
к преди 6 години
и накрая *** мозък, аз бях артилерист в казармата ако земятя е сфера с радиус 6000 км то на жсеки 3 км хоризонта трябва да пада с 1 мако земята се върти с 1600 км/ч то трябва да има поне 25 м разлика на 1 км ако стреляш на изток или на запад казвам ти !такива поправки на прицела не се правят и снарядите падат в целта ако земята беше сфера и се въртеше без тези поправки на 10 км снаряда трябваше да бяга поне 150 м от целта това не се случва !
15
1
 
2
 
! Отговори
к преди 6 години
До АнонименNikon p900 - увеличение 83 пъти през обектива, през ясен ден от Кале се вижда Лондон !10-ки хиляди хора могат да потвърдят думите ми !и филмче съм сложил на Ю-тюба - *** търси
14
0
 
0
 
! Отговори
Ни чул - Ни видял... преди 6 години
Те паРашките изпотрошиха и изпобутаха Ленин и Сталин в цяла Русия,вие за на Коперник глобусът се притеснявате.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де кажи поне марката на тоя бинокъл който "фърга" на 350км пък било то и по плоскост
12
0
 
4
 
! Отговори
Учител преди 6 години
До к"офицялната"? ***, марш в първи клас. Като го завършиш, заповядай пак да даваш коментари.
11
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
10Я кажи какво има зад ледената стена че и ние да научим.
10
2
 
1
 
! Отговори
к преди 6 години
До до йот 300 години евреите ти наливат в главата "офицялната" си наука физиката на Нютон-Айнщайн е когломерат от глупости и лъжи !"историята" която ти наливат в главта няма нищо общо с реалността
9
10
 
6
 
! Отговори
й преди 6 години
Коперник е юдо-масон, който разпространява еврейската лъжа че земята е сфера !Паметника на този еврейски мракобесник трябва да се разруши !!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Силата на демокрацията е в разрушаването.
7
1
 
17
 
! Отговори
33 преди 6 години
Не ги винете-те не знаят кой е!Пропуснали са този урок в часа по физика и география,ако изобщо са ходили на училище!А и властта явно не си е на мястото-полицаите се разкарват само в колите и искат високи заплати!А съм сигурен ,че и те на знаят кой е Коперник!
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашенската простотия се шири на шир и длъж! Какъв идЕот трябва да си за да рушиш нещо създадено от друг? Спомням си бай Радой Ралин с епиграмата, докога във страната ни бащина, ще вилней таз страшна простащина!! Ако помните книжката "Люти чушки" с илюстрации на Борис Димовски. Мисля, че при Бай Тошо простащината беше много по-малко. Прравещите се на отворковци ядяха здрав тупаник от чичко милиционер. И ги съдеха в тухларните за по 14 дни. Днес е разруха, беззаконие, разпад на морала. И ето резул
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прегледах 2-3 снимки на статуята преди счупването. Ами че то Коперник е застанал на колене и държи глобуса така, все едно го поднася за спаринг към аудиторията, както държат за каратистите и боксьорите онези дъски и круши в тренировките. А то каратисти в България да искаш. Скулпторът е сбъркал в творческото си въображение и ето го резултатът.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То това място вечер по принцип е пълни с разни *** събират се там от години.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари няма за нищо, но за крадене има . Тази мантра е добре дошла за кметовете.
2
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Варна морето морските вълни,дроги пишлемета с пиянски игри.