Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Няма средства за видеонаблюдение на скулптурата
13 фев 2018 19:18, Василия Пейчева
82
Потрошиха глобуса на Коперник в "Морската" във Варна

Снимка: Булфото

Неизвестни вандали отново потрошиха глобуса в ръката на статуята на Николай Коперник пред Обсерваторията в Морската градина на Варна, пише "Булфото".

Преди години моделът на слънчевата система беше откраднат заради метала и по-късно възстановен, но вече не от бронз, а от дърво и цимент.

Отдавна има решение да се постави охранителна камера към скулптурата, но Обсерваторията не може да отдели средства от бюджета си за видеонаблюдение.


82
Още от Общество
С телефон все сме свързани – чатим, снимаме, даже заспиваме
Напиши коментар Коментари
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нашенската простотия се шири на шир и длъж! Какъв идЕот трябва да си за да рушиш нещо създадено от друг? Спомням си бай Радой Ралин с епиграмата, докога във страната ни бащина, ще вилней таз страшна простащина!! Ако помните книжката "Люти чушки" с илюстрации на Борис Димовски. Мисля, че при Бай Тошо простащината беше много по-малко. Прравещите се на отворковци ядяха здрав тупаник от чичко милиционер. И ги съдеха в тухларните за по 14 дни. Днес е разруха, беззаконие, разпад на морала. И ето резул
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Прегледах 2-3 снимки на статуята преди счупването. Ами че то Коперник е застанал на колене и държи глобуса така, все едно го поднася за спаринг към аудиторията, както държат за каратистите и боксьорите онези дъски и круши в тренировките. А то каратисти в България да искаш. Скулпторът е сбъркал в творческото си въображение и ето го резултатът.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
То това място вечер по принцип е пълни с разни утайки събират се там от години.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пари няма за нищо, но за крадене има . Тази мантра е добре дошла за кметовете.
2
2
 
15
 
! Отговори
АНТИ преди 4 дни
Варна морето морските вълни,
дроги пишлемета с пиянски игри.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В провинцията са изтрещели от мизерия и глупост.