Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"

Месечно хващат по 10 водачи-пушачи, които димят на пътниците
13 фев 2018 09:00,
123
Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"
Кадър: YouTube

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде санкциониран със... 7 лева. Той ще получи и административно наказание "забележка", обяви зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души, които пушат в кабините.

Още по темата

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", коментира Василев пред bTV.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства", заяви авторът на видеото Иван Деспов.

"Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията", попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите така най обичаме. Правим каквото си щем, а като стане лошото кършим ръце и се вайкаме. И все другите са ни виновни.
75
4
 
18
 
! Отговори
Пишач преди 6 години
Аз съм пушач. Но това че не се спазват законите в България е ужасно. Показва какъв народ сме и защо сме най - зле. Лошото е че и така ще продължаваме занапред. Някой от протестиращите ватмави по доле да отиде в Лондон и да се качи в градския транспорт да се опита да намери там един лондонски ватман който пуши. НЯМА ТАКЪВ.
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kak 7 lv globa toja *** vatman moje da podpali a i ptoba sa alkohol vseta li mu e tapravo marsch ot rabota i nai malko 100 lv toja *** pak schte puschi taka e v bg saloni nula s govorat sa konvenzia debilite
73
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странна разлика в тарифите. Ако аз се возя без билет - 20 лева. Ако ватманът не спазва правилата и ме трови - 7 лева.
72
10
 
13
 
! Отговори
Do 69 (до66) преди 6 години
Явно пушенето съвсем те е лишило от обоняние щом твърдиш, че когато ватманът пуши, , димът от цигара си оставал при него, а не че се усеща в целия трамвай, както е в действителност.
71
8
 
4
 
! Отговори
xXkiraXx преди 6 години
Пушете. Пушете повече. Тъкмо по-бързо ще ви няма яко дим, нали така?
70
6
 
10
 
! Отговори
мнение на пушач преди 6 години
Значи от утре и аз мога да си пуша в трамвая :-) взимам си едно хубаво кафе и се качвам на 7, а там топличко удобно и с масички даже. Изпивам си кафето с кеф на топло и разглеждам през това време София, като слизам си плащам 7лв. глоба и това е.А МИ ЧЕ ТАКА Е СУПЕР.
69
13
 
23
 
! Отговори
По-католици и от пап преди 6 години
Пич,имаш ли си представа колко много се пуши в западна европа.Например в Австрия и Белгия, там едно че се пуши навсякъде, абсолютно навсякъде, даже в болницата в Брюксел има кафенета ,и то не 1,2 за пушачи.АМА НИЕ НАЛИ ВСЕ СМЕ ПО-КАТОЛИЦИ И ОТ ПАПАТА !!
68
9
 
9
 
! Отговори
До66 преди 6 години
Не спиране на червен светофар няма нищо общо с пушене в отделна кабинка където дима от цигарата си остава при него,така функционира обществото особено при нас че...
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре няма да спорим запалете цигара примерно някъде по Европа в обществения транспорт или на друго обществено място да видим какво ще стане дали ще се разминете със забележка
66
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментарите писани основно от ватмани и се ужасявам на какви хора поверяваме живота си.
65
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Какво ни пречи, че ватмана пуши, след като е отделен в кабина от другите хора!?" Защо да си включвам телефона на самолетен режим в самолета, защо да спирам на червен светофар, след като няма други коли, защо да карам на къси светлини, след като навън е светло, защо да си хвърлям фаса в кошчето, защо да бутам велосипеда на пешеходна пътека...Ами защото такива са правилата! Глупави или не благодарение на тях обществото функционира...
64
14
 
13
 
! Отговори
Стар софиянец преди 6 години
Това пушене от водачите на превозни средства на градският транспорт в София беше една от причините да се откажа да ползвам градкият транспорт. На кого пречел ли? Този, който задава подобен въпрос, дали има нещо освен въздух между ушите?
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега тука приказват едно *** като идете по Европа спазвате законите щото глобите са големи няма да са 7лв и мъмрене а бая евро
62
0
 
9
 
! Отговори
До До 50 преди 6 години
Всеки прави това което може, ти какво искаш сега тоя да се нагърби директно с най-тежките проблеми на държавата? Ако ти можеш да решиш по-важни проблеми направи го.
61
4
 
6
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Снимащият направил ли е забележка на ватмана на място или само го снимал и сега всички само чатим? Второто действие определено би било добра постъпка, а комбинацията и от двете още по-добра.
60
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, защо да не пуши човека. Той си пуши в кабината. Аз не съм пушач, ама не виждам на кого пречи в случая. Ако му е затворена вратата и се опушва сам вътре, какъв е проблема.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кабинка * скапания коректор
58
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво пречи ватмана след като пуши в отделна колонка?
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както тези които обраха КТБ трябва да са с доживотна, така и този ватман трябва да получи справедлива глоба, а не някакви смешни 7 лева. Има виновни и невинни. Като искате си направете протест да се разреши пушенето в заведения и превозни средства.....