Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"

Месечно хващат по 10 водачи-пушачи, които димят на пътниците
13 фев 2018 09:00,
123
Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"
Кадър: YouTube

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде санкциониран със... 7 лева. Той ще получи и административно наказание "забележка", обяви зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души, които пушат в кабините.

Още по темата

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", коментира Василев пред bTV.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства", заяви авторът на видеото Иван Деспов.

"Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията", попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
22
 
! Отговори
редовен пътник преди 6 години
днес около 9 часа в тролейбус 2 1662, шоьора дънеше сръбска музика, както в Белград не пускат. Освен това на два пъти слезе от тролея да си купи закусчица като остави тролейбуса включен и всеки *** би могъл да го подкара. Мислех да се оплача, но като гледам как наказаха пушача, тоя днес може и да го наградят -- Градсия транспорт в София се е превърнал в Сръбски Бардак, а ние плащаме скъпи билети за това удоволствие!
55
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщерята на Боко арестувана с кола за 3 милиона долара в Щатите, но всичко е точно!Ватмънът да се обеси за една цигара!
54
4
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 6 години
Това което прави е жалко и не е дорасъл да го прави,а и не това са проблемите на държавата и решението не е със заяждане на дребно
53
14
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Този същият дето снима е едно дребно човече,,което освен пушач е и разпространител на марихуана,човече,за което се казва ,че не вижда треската в собственото си око ,а все гледа сламката в чуждото,страда от големите си нериализирани амбиции и не за първи път е в полизрението на медиите!
52
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накажете го солидно и утре тоя с телефончето сяда да кара тамвая за 450 евро месечно!Хайде да помислите малко защо така се получава?
51
18
 
18
 
! Отговори
Fen преди 6 години
Ако този ***, който е снимал с телефона беше преминал през казарма, или академия, вече щеше да знае колко точно клечки е плаца, както и да знае как се играят народни танци, с помощта на останалите патрони от стрелкова подготовка.....
50
10
 
15
 
! Отговори
sport преди 6 години
на правила! На второ място, проблемът е, че работодателят не го е наказал, а е намерил вариант да го пожали. Нали се стремим към ред, къде ще видите в цивилизования свят такова проявление на неуважение към съграждани, пасажери и закони? Ние си заслужаваме мизерията, *** и помията. Всеки ден се убеждавам в това, даже по-лошо, всеки ден ми се ще да се бях махнал от тази ТЕРИТОРИЯ, която деградира с всяка изминала секунда! Знам, знам, знам, всички *** сега ще цъкат минуси до полуда.!.
49
6
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 6 години
Човека това може, това прави, ти като искаш ходи да питаш дилърите и научи децата си че да се пуши и да не се спазват правилата е хубаво нещо и благодарение на него ще трябва да ходят на гурбет.
48
4
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Шоп!
47
5
 
14
 
! Отговори
sport преди 6 години
Аз съм "за" тези недъзи да се документират! Не ме интересува дали е с диалект, козар, или ***. Дори нямам представа защо последното се използва в негативна конотация. Може би е модерно, чуждиците да се използват от простите хора като обиди. Както казах, не разбирам. Проблемът тук е социален. Винаги има 2 страни, но не виждам аргументите на тези, които защитават пушача. Защото ако глобата е 7 лева, то тогава всеки може да си запали цигара в градския транспорт. Проблемът е НЕЗАЧИТАНЕТО на прав
46
7
 
14
 
! Отговори
Геле ватмано преди 6 години
Тука е така. Кой сака по-кутлтурно да бега на запад. Не ми дреме.
45
5
 
2
 
! Отговори
Ох мале преди 6 години
До 41 - звучиш ми като потомствен Софийски аристократ.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде измислиха тази глоба 7 лева. На какво провинение е реципрочна. Цитирайте основанието.
43
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деспов жалко дребно човече,защо не се прави на отворен на някоя мутра а пред ватмана,великия снимач ,до пушачи опряхме,всичко друго е точно,що не ходи да пита дилърите що продават,жалък ***
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне да му бяха издърпали ушите. Все пак не е убийство, за да заслужава плесник па вратът...
41
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя третополовият, къде е снимал ватмана, да му изсъхне ръчичката, с която си е държал розовото телефонче, козар потомствен, първо поколение с обувки, закупил си модна чик-чирик техника на дългосрочен кредит, тръгнал да проявява гражданска съвест, палячор най - ужасен! Вън от София тоя провинционален скакалец!
40
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на това клипче пуснато по медийте ,не е да се покаже нарушението на ватмана,а момчето с диалекта от село,да стане известен!Абсолютно съм сигурен ,че въпросния стожер на морала,не се съобразява с никого!Това го зная от опит!Можеше ,да предупреди началниците на ватмана,а и има телефон за такива нарушения!
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Закона за здравето всеки българин, който пуши на закрито, се наказва с глоба от 300 до 500 лв., а при повторно нарушение - от 500 до 1000 лв. При едноличните търговци тарифата е от 1000 до 1500 лв., при "рецидив" - от 1500 до 3000 лв. А при юридическите лица наказанието започва от 3000 лв. и стига до 10 000 лв.
38
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че по-нагъл човек от пушачът няма.
37
10
 
12
 
! Отговори
Иван Деспов преди 6 години
Аз съм *** и се гордея с това. По друг начин не мога да си покажа женственоста и затова искам цяла България да ме научи, че съм мека китка. Ватмана отказа да му дуxaм и затова го снимах. Трябва да приемате нас различните и да ни задоволявате.С уважение, джендърчо: Иван Деспов