Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"

Месечно хващат по 10 водачи-пушачи, които димят на пътниците
13 фев 2018 09:00,
123
Пушещият ватман – късметлия! 7 лева глоба и "забележка"
Кадър: YouTube

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде санкциониран със... 7 лева. Той ще получи и административно наказание "забележка", обяви зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души, които пушат в кабините.

Още по темата

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", коментира Василев пред bTV.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства", заяви авторът на видеото Иван Деспов.

"Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията", попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
14
 
! Отговори
??? преди 6 години
Всъщност този уж незначителен случай показва една страшна картина в България. Пълно незачитане на правилата, първо от ватмана, после и от този, който уж го наказва. По-страшното е, че в България пушачът вместо да се навре в миша дупка, се мисли за цар и че всички трябва да търпят пушенето му. Този ватман щеше ли да пуши в трамвая, ако от малък не беше свикнал да си пуши, където си иска и колкото си иска? Някой помогна ли му да не пропушва или да се откаже от пушенето, ако вече е бил пропушил?
35
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разчекнем ватмана за 1 цигара!Важното е, че Цв.Цв. е получил 6 апартамента от тъщата си, но всичко е точно!Мaлoyмно племе!
34
9
 
20
 
! Отговори
Лигави пубери преди 6 години
Сега глоба от 1000 лв за пречене на ватмана докато управлява. Но може пътник да се заяжда с ватмана. Така застрашава безопасноста на всички. Освен това публикуване на видеото е престъпление. Не можеш да публикуваш видео заснето в територия на Столичен Електротранспорт без писмено съгласие на фирмата и водача. Снимал е - снимал. Защо трябва да се заяжда и да публикува? Сега граждански иск за 10 000 лв от ватмана. Така тоя ке-леш ще се научи на уважение. Затова и глобата е 7 лв.Не застрашава никой
33
7
 
13
 
! Отговори
7 лева !!!! преди 6 години
Поредният пример за липса на контрол. В България има закони, има правила, но няма кой да следи за спазването им. Типичен пример е КАТ, който успява да санкционира за 1 на 50 хиляди нарушения и се хвалят с това. В случая с ватмана е пак същото - няма контрол. Оказва се, че ако сами не се опитаме да наложим правилата, което е противозаконно, няма кой друг да го направи. Затова няма да се изненадам, ако следващият път някой ватман се окаже бит с бухалка, заради пушене в превозното средство. 7 лева!
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9 ако си с този номерАйде да гледаме и в двете посоки. Ватмана пуши в нарушение от "личното му пространство", а снимащия нито показва билета нито снима целия правилник на градския транспорт, който може да бъде съден по чл.19 т.3 и т.7. Снимащия може да бъде съден , че го снима без негово разрешение по Конституция!Мойто лично пространство е неприкосновено, така не ми се прави на "***" No.9!
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият престъпник е заловен!Веднага да го обесят!!!!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тормозът е срещу работещия, бял, средностатистически.
29
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От край време ватманите в София са все от селата, а се знае, че селяните пушат най-много. 7 лева е смешно малко и за тези 7 лева някой също трябва да бъде наказан, примерно от министъра.
28
4
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 6 години
Аз не оправдавам водача или това че се пуши по дискотеки.Но предполагам че има телефони за оплакване,за това че се пуши или се извършва някакво нарушение.Кой е той да прави забележка и да снима без разрешение.Айде *** на запад от Сърбия,и направи забележка на водача
27
4
 
19
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Абе вие хубаво сте се хванали да режете главата на ватмана, обаче аз ще използвам случая да ви напомня, че след няколко месеца, всичките таратайки, с които пушлявите и тровите въздуха, ще минат на нов режим и с ще трябва да си ги връщате по родните села, уважаеми тарикати-моралисти.
26
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глоба от няколко хиляди лева за този, който се е подиграл с пътниците в София с тези смешни 7 лева, и коригиране на глобата за ватмана на примерно 510 лева, колкото е МРЗ в България.
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На американци ни направиха,ей. На "будно общество" - да се клепаме един друг, да следим зорко какво прави съседа, дали си изхвърля *** разделно.....Не различаваме наистина важните от псевдоновините.
24
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така е било и при комунизма,повечето хора са клепали комшии,колеги,съученици!Долно племе сме!
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да оправдават ватмана могат само някакви младежи, които все още не са понесли никакви отговорности в живота. за тях животът все още е игра - ами пафкал си човека, защо не - това е образец за мислене на голяма част от младото поколение и затова май никога няма да се оправим. за тях по-възрастните са мрънкалници, искащи правилата да се спазват.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактТи също не осъзнаваш колко много пречиш на хората и даже имаш наглостта да се появяваш, където ти падне, да дразниш хората и дори смяташ, че си някакъв морален ментор и можеш да даваш указания кой, как да живее. А просто трябва да се стараеш да се появяваш пред хора, колкото се може по- рядко.
21
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо са го глобили 7 лева, а не с 700 лева, както е нормално?
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки му е кеф като отиде на Запад от Сърбия да види шофьори на автобуси и на други обществени превозни средства с костюм и вратовръзки! И се възмущаваме,че при нас не е така! Тези,които пращат младежа да снима в дискотеките или оправдават ватмана сигурно са най-възмутени! Вместо да се поощряват такива хора,те се усмиват! И още едно доказателство,че младите ще движат държавата напред,въпреки дъртите мрънкалници!
19
15
 
8
 
! Отговори
Как трябва да бъде преди 6 години
Принципно трябва да се забрани всякакво пушене на всякакво обществено място, а глобите да започват от 10000 лева, а при следващи нарушения да растат нагоре.
18
3
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоз ватман много корав български чук ...не е като Южени......
17
12
 
11
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Ако те проверяват 2 пъти годишно, по 7 лева си е чиста оферта да си пушиш на работното място..., пък това, че тровиш още 100 човека е отделен въпрос.