КЗД ще нищи има ли дискриминация при насилието в Борован

Насилието над деца е недопустимо, категорични са от комисията
1
КЗД ще нищи има ли дискриминация при насилието в Борован
Снимка: Reuters

Насилието над децата от дома в Борован може да се окаже и дискриминация, след като КЗД се самосезира по случая.
 
Тъй като става дума за насилие над деца, лишени от родителски грижи, Комисията ще изследва наличие на неравно третиране по признаци "семейно положение", "обществено положение", "лично положение" и др., поясниха от пресцентъра на иституцията.

Така че учителите, които си позволиха да бият, обиждат и тормозят децата от дома семеен тип в Борован, сега може да се окажат обвинени в дискриминация.

"Насилието над деца е недопустимо. Напоследък виждаме как сякаш насилието се превръща от изключение в норма на поведение. Трябва да се каже ясно и на висок глас, че нито обществото, нито институциите ще толерираме такова ужасяващо поведение. Който посяга над деца, трябва да е готов да си носи последствията", е подчертал Петър Кичашки, вносител на предложението за самосезиране на КЗД.

"Комисията за защита от дискриминация с тревога отбелязва, че случаите на агресия в обществото се увеличават. Не случайно съвсем скоро ние изпратихме един призив за помирение. Езикът на омразата и агресията в публичното говорене се мултиплицират и намират място в обществото и заобикалящото ни ежедневие, а това е недопустимо", е заявил и зам.-председателят на КЗД Баки Хюсеинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
0
 
! Отговори
калибрират камери преди 6 години
Експериментират нови техники за озверяване чрез обемно преоблъчване и декодиране през камери,екрани и холограми..Засечени експерименти з а "джихад" на балканите засега са неуспешни заради яденето на свинско..и други качествени храни от населението..Пили безалкохолни с огромни дози спец наркотик за превръщане на младежи в тип"джихадисти" пропаднаха след като младежите хапнаха свинско ,кебапапчета,кюфтета и кърначета на барбекю/абсорбира наркотика.