Протест пред МС: Колко струва детският живот у нас?

Родители излязоха в защита на Клиниката по детска кардиология
Обновена: 14 фев 2018 12:06 | 14 фев 2018 12:00,
10

Снимка: Булфото

"Колко клинични пътеки струва детският живот в България"! Плакат с този въпрос издигнаха родители, които излязоха на протест пред Министерския съвет в защита на Клиниката по детска кардиология.

Преди дни Националната кардиологична болница обяви, че клиниката е пред фалит.

Още по темата

"Присъда СМЪРТ чрез липса на лечение", "От детската кардиология зависят 13 000 детски живота на година" и "Не обричайте децата ни на гибел", бяха сред другите плакати, които родителите издигнаха докато правителството заседаваше.

Майките и бащите излязоха на улицата да защитят Клиниката по детска кардиологоия, защото за много от тях и децата им други варианти за лечебни заведения в близост няма, съобщи "Булфото".

Основните искания на хората са да се уреди проблемът на болницата с липсата на медицински сестри, както и държавата да дофинансира лечебното заведение.

Здравното министерство е на позиция, че няма проблеми с финансирането, а в разпределението на ресурсите и на човешкия потенциал. Вчера заместник-здравният министър Жени Начева коментира пред БНТ, че клиниката е уникална за страната и Министерството няма да допусне затварянето ѝ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО БОКО ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ, ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ ПРОТЕСТИ ЩЕ ИМА. АМА ТЕ ПЛАЩАХА ПО 50ЛВ. НА ДЕН
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една четвърт от парите на Здравната каса отиват за заплати на чиновниците там. По пет бюра в стая, прескачят се като ***.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От както Нинова стана шеф на БКП-БСП само провали и глупави действия . Явно тази женица наложена от Руското КГБ и др. Решетников не е добре с главата .
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче оня шкембелията ДС доносник агент Иван отделя 82 000 000 лева за ремонт на съветските 38 годишни таралясници!SICаджиите преведоха на Росатом милиард и половина левчета за едни руски атомни самовари, дето никой не ги е виждал още! Да ви ***, долни кадесарски от репки проклети!
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо на БКП-БСП не им се получават протестите. На всеки протест има по 10-20 души и то платени. Явно не става само с мерак , а и с акъл, който на др. Нинова липсва .
1
1
 
4
 
! Отговори
т2 преди 6 години
От човешка гледна точка живота на едно дете е безценно, от гледна точка на държавата 35 40 лв там колко беха не знам раждане 1000 екипи доктори трето пето а за семейството което чака дете 5 бона най малко при наличие на 2 заплати Х 800 лв (щот сме софията) 1600 общ доход чисто и кой може да се оправа (баба дедо ако има ) ако не фърга парите за *** и бмв умира сам като куче или рашава най добре да си фане метрото до термина 2 ...