Протест с кауза: Да има детска кардиология у нас!

Клиниката е на ръба и може да спре работа много скоро
14 фев 2018 09:50,
2

Родители на деца със сърдечни проблеми излизат тази сутрин на протест пред Министерския съвет в защита на детската кардиологична клиника в Националната кардиологична болница.

Инициаторите на протеста твърдят, че положението е нетърпимо от години, клиниката страда от липса на финансиране и кадри, а сега е изправена пред реалната опасност да спре работа.

Още по темата

Според протестираща наистина клиниката е на ръба и може да спре работа, а в такъв случай няма кой да се грижи за децата със сърдечни проблеми.

"В тази клиника работят едни прекрасни специалисти, но ние ги губим. Не смятам, че директорът е виновен за лошото положение. По-скоро има грешно изчисляване на пътеките", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Жената уточни, че е истински ад да излезеш в чужбина, за да търсиш специалист за малкото ти дете, защото никой не ти обръща внимание, а освен това сумите са непосилни за повечето хора.

От Министерството на здравеопазването са категорични, че проблеми с финансирането няма и клиниката няма да бъде затворена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те започват да затварят болници поради липса на персонал,те протестират да отварят.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е лесно да се протестира ама то няма лекари и медицински сестри. Така че тоя протест е малко на вятъра. Скоро ще протестират и защо няма достатъчно училища и детски градини,защото и учители няма да останат