12-годишният Явор, който дари косата си: Важното е, че ще помогна!

Момчето призна: Мнозина не ме харесваха!
21

Снимка: ИА "Черно море"

12-годишният Явор Добрев дари косата си в помощ на жена от София. Каузата му е за Пепа Атанасова на 33 години, съобщи ИА "Черно море". Смелото момче направи това публично в ефира на тв "Черно море".

"Като един нормален човек, тя иска да има коса и да води отново нормален живот", сподели в ефир Стоян Бурназов – Бурназа. Той е един от последователите на хуманитарните жестове в полза на онкоболни, започнати от варненеца Пламен Колесниченко.

Явор е чакал 3 години, за да порасне косата му дотолкова, че да послужи за перука. Чул е по телевизията за инициатива, набираща желаещи да дарят коса.

"Хората реагират различно, някои странно", споделя смелият младеж и признава, че мнозина не са харесвали вида му.

"Казваха ми: "Приличаш на момиче. Кога ще си отрежеш косата?“ Вече не им обръщам внимание. Важното е, че ще помогна. Аз се занимавам с роботика и пея в хора на варненските младежи. Обичам да пея и рок", разказва за себе си Явор.

След като дари косата си, детето прикани и други да последват примера му.


21
Още от Общество
Китайски туристи ще празнуват Нова година в Момчиловци
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 19 часа
По дебилна постъпка не бях виждал. Ако НАИСТИНА е искал да помогне ,тоя малък робот щеше да РАБОТИ някъде и със спечелените пари да купи на жената качествена перука . Струват жалките 200-250 лева . Какво ще прави сега жената като и изпратят в кутия тия косми ? Нали преукар трябва да поработи по тях . Кой ще му плати на него за работата?

Декември дарих пари на семейство да не стоят гладни по Коледа. Дали по примера на тоя *** не трябваше да засея пшеница и да отгледам прасе за дарението си
14
0
 
4
 
! Отговори
Чист ариец преди 1 ден
Истанбулската конвенция в действие;)
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Явор, след като дари косата си,прикани и други да последват примера му."

Момчетата на неговата възраст няма да допуснат да се унижат по такъв грозен нечовешки,недостоен начин. Момчетата не са с обърнати резби,нито пък имат такива лоши уклонения,че да стигнат до там да си пускат дълги коси и да приличат на момичета.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
УЖАС! И това "дело"-МОМЧЕ да си пуска дълга коса и да я дарява,се смята за благородно дело? Момче,което на снимката с дългата коса прилича на момиче-ужас и погнуса! Не,не моеж и не трябва да бъде подкрепян за такава глупост! С пълно право му се подиграват децата в училище. Това момче е сбъркало и има сбъркани "ценности".
11
5
 
2
 
! Отговори
Мислител преди 2 дни
Интересно дали самото дете взема решение за такава постъпка / което би било забележително / или по-скоро действа под влияние на възсрастни.? Трудно ще разберем.
10
2
 
15
 
! Отговори
az преди 2 дни
Никой не знаеше до вчера кой е Явор, но всички разбрахме кой е Кулагин и другата куха лейка с патешките джуки. А Явор търпял 3г. да го обиждат, за да направи добро. Респект!
9
7
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 дни
Хм... За 3 години не може да порастне толкова коса, колкото има младежът от снимката!
8
1
 
17
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 дни
БРАВО!
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Прекрасен човек! Адмирации!
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нали това на снимките не е Явор?
5
1
 
30
 
! Отговори
Rock 85 преди 2 дни
А трябва ли да го интересува това дали са го харесвали или не, особено имайкли предвид ценностната система на БГ-то? Да постъпва по съвест!
Сега ако иска пак да пусне такава коса. Неговон право е ако иска после пак да я дари или да я остави. Не живеем в 19 век! Поздравления за постъпката!!!
4
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ей симпатяга, не се занимавай с роботика че след 20 год... много хора ще гладуват и ще останат без работа!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не. Явор дари душата си ...
2
4
 
49
 
! Отговори
Човек преди 2 дни
Браво че има и такива хора !
1
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Браво, златен е! Ако всички имахме по 30% Явор у нас, България щеше да е рай.