С Плевнелиев и с нова цел, Деси се цели в успелите българи

Занимавам се с истинска журналистика, възкликна екс синоптичката
15 фев 2018 15:40,
123
С Плевнелиев и с нова цел, Деси се цели в успелите българи
Снимка: архив "Булфото"

Деси Банова започва да търси успелите българи по света. Всъщност тя вече намери един от тях, Росен Плевнелиев, който често разказва, как е тръгнал със скъсани дънки от паркингите в Германия и е стигнал до президент на България.

Любовта между двамата прикова за дълго погледите на българите, а Деси реши да слезе от екран като водеща на прогнозата за времето. Сега, след като вече са официално заедно, тя се захваща с ново предизвикателство.

Банова е категорична, че е взела сама решението да каже "Сбогом“ на времето, въпреки информациите, че Плевнелиев е настоял приятелката му да прекрати кариерата си заради новото й положение в обществото.

Още по темата

Деси отрича и друга информация, появила се наскоро – че ще оглави Агенцията за закрила на детето. Тя научила за това от журналист, който й се обадил да я попита наистина ли се стяга да поеме шефския пост.

"От журналиста разбрах какво се пише по мой адрес. Нито съм получавала подобно предложение, нито някога бих приела да се занимавам с нещо, в което нямам опит", обясни Банова пред "168 часа" и нарече това поредните спекулации по неин адрес.

Лъжите по неин адрес я направили по-мъдра и тя започнала да да се научава да не обръщам внимание на лъжите, които се пишат за нея и за близките й хора.

"Така определено се живее по-добре", категорична е Деси Банова.

За новото си предизвикателство казва, че след 20 години на екран като синоптичка, решила че й е време за нещо ново.

"На практика постигнах всичко в предишната си работа. Утвърдих се на екран и направих филм за климатичните промени, с който спечелих престижна награда в Ню Йорк. И ето че дойде време за ново предизвикателство. Ще правя своя рубрика за успелите българи", разказа Деси Банова пред "168 часа".

Тя вече е имала няколко много интересни срещи с успели нашенци, които са натрупали ценен опит в чужбина и след това са се върнали, за да го приложат на родна земя.

"Още в първия епизод ще покажа 33-годишния Александър Рангелов, който има куп награди за иновации, а най-ценната му е връчена лично от милиардера Илон Мъск", обясни бившата вече синоптичка.

Първият епизод от рубриката ще бъде 24 часа след рождения й ден.

"Съдбата ми прави подарък. Иначе няма да имам възможност да празнувам. На другия ден ще ставам рано. Ще оставя купона за събота", признава Деси.

Тя преживява известен шок, когато й се налага от едночасов суров материал да направи 10-минутно видео.

"Знаех си, че няма да е никак лесно, но вече започвам да влизам в релси. Хубавите неща са много повече от трудностите. Занимавам се с истинска журналистика, срещам се с интересни хора, провокирам ги да покажат най-доброто от себе си. И не на последно място - вече не ми се налага да ставам в 4:30 сутринта и имам повече свободно време за дъщеря ми", разказва още Деси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
17
 
6
 
! Отговори
слабаци преди 6 години
Аз се чудя на Китев. Колкото и да краде *** за да им плаща да пишат коментари, техните тролетарии са толкова гладки че един коментар като хората не могат да напишат. Те затова и работите на социалистите дето се казва:Хубава работа, ама социалистическа.
72
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе от Деси до Деси има разлика. Докато Радева доби известност на която могат само да завиждат чалгаджийките, това Деси се занимава с къде по-достойни дела.
71
8
 
4
 
! Отговори
22 преди 6 години
До Питърпросто момче си Питърчо
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да,не е изгодно да се занимава с деца,макар че има крещяща нужда и демографски проблем,по-лесно е да се върти около "успели",които могат да обслужат златотърсачката.За Плевналиев нищо не казвам,знам че и на него не му е било леко,тежка е царската корона.
69
5
 
15
 
! Отговори
соц реализъм преди 6 години
Писането на коментари в блога е като рисуването по стените на тоалетната.Тъй като не се очаква художествено признание, нито финансова облага, това е най-чиста форма на изкуство.
68
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време комунистите ни занимаваха с успехите на трудовите хора от простолюдието!Сега ни занимават с ,,успелите" ***,бисексуални,tравerси,и др.отврати,съдете кое е по-правилното!
67
7
 
22
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Пишещи тук хора. Чета ви често и постоянно се учудвам колко много разум, култура и интелект е остал у повечето от нас, въпреки опитите на марионетки като гореописаните и кукловодите им - *** да ни превърнат в една безлична, блееща маса. Няма да стане бе, мишоци под чехъл.Обаче едно друго нещо ни е в повече - търпението. Тоя национален предател и плаши-пу-тарник воеводите от ВМРО отдавна щяха да са го провесили от някой мост, а комунистите щяха да са му прочели приказката "В името на народа"
66
5
 
34
 
! Отговори
Леля Божка преди 6 години
Дреме ми с какво се занимава приятелката на някакъв бивш прецедент.
65
6
 
24
 
! Отговори
Питър преди 6 години
На тая калинка й поникнаха копита.Гарантирам ви, че в един момент ще покарат и рога (ама не от тия, валентинските)
64
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оле боже ще търсят нови умни и красиви ***...
63
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо още се цели в успелите българи,един не и ли стига?
62
10
 
17
 
! Отговори
тази конска глава преди 6 години
да прочете коментарите и да види има ли поне един, който да я подкрепя, пък да си седи при Чехларов и да го цица. Такава одървена едвам четеше прогнозата за времето сега предаване, боже господи вземи си вересиите. Но позора осоновно е за НТ, че търпи такива като Викторчо, Лора ,Гала, Милен пък сега и тази.
61
4
 
34
 
! Отговори
Бай Йух преди 6 години
Немаме президенти за всека една синоптичка.
60
25
 
5
 
! Отговори
63 преди 6 години
Ква златотърсачка бе!Тя е златото и удостои президента защото заслужи.
59
23
 
10
 
! Отговори
браво Деси! преди 6 години
Президента спечели принцесата!Сега от Империята на Злото злобеят.Скоро ще се опитат да и подарят отровната ябълка.Трябва да внимава!Доброто е повече от злото, но от злото боли и се помни.
58
9
 
31
 
! Отговори
ined преди 6 години
Мижитурка и златотърсачка - толкова ми са гнисни, че чак ми се повръща от такива "новини"
57
10
 
30
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Докато беше презиедент народа го търпеше и пазеше името на институцията. Стига вече.и с Борисов ще е същото. Две фатални недоразумения в българската политика.
56
2
 
23
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Най-накрая написаха правилното 'успелите' вместо 'успешните'.
55
7
 
38
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Продължават да ни натрапват този безличен...
54
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен пример, как с една гола ... в Бг можеш да се издигнеш.Хубав пример за децата, простите винаги да са над умните.