С Плевнелиев и с нова цел, Деси се цели в успелите българи

Занимавам се с истинска журналистика, възкликна екс синоптичката
15 фев 2018 15:40,
123
С Плевнелиев и с нова цел, Деси се цели в успелите българи
Снимка: архив "Булфото"

Деси Банова започва да търси успелите българи по света. Всъщност тя вече намери един от тях, Росен Плевнелиев, който често разказва, как е тръгнал със скъсани дънки от паркингите в Германия и е стигнал до президент на България.

Любовта между двамата прикова за дълго погледите на българите, а Деси реши да слезе от екран като водеща на прогнозата за времето. Сега, след като вече са официално заедно, тя се захваща с ново предизвикателство.

Банова е категорична, че е взела сама решението да каже "Сбогом“ на времето, въпреки информациите, че Плевнелиев е настоял приятелката му да прекрати кариерата си заради новото й положение в обществото.

Още по темата

Деси отрича и друга информация, появила се наскоро – че ще оглави Агенцията за закрила на детето. Тя научила за това от журналист, който й се обадил да я попита наистина ли се стяга да поеме шефския пост.

"От журналиста разбрах какво се пише по мой адрес. Нито съм получавала подобно предложение, нито някога бих приела да се занимавам с нещо, в което нямам опит", обясни Банова пред "168 часа" и нарече това поредните спекулации по неин адрес.

Лъжите по неин адрес я направили по-мъдра и тя започнала да да се научава да не обръщам внимание на лъжите, които се пишат за нея и за близките й хора.

"Така определено се живее по-добре", категорична е Деси Банова.

За новото си предизвикателство казва, че след 20 години на екран като синоптичка, решила че й е време за нещо ново.

"На практика постигнах всичко в предишната си работа. Утвърдих се на екран и направих филм за климатичните промени, с който спечелих престижна награда в Ню Йорк. И ето че дойде време за ново предизвикателство. Ще правя своя рубрика за успелите българи", разказа Деси Банова пред "168 часа".

Тя вече е имала няколко много интересни срещи с успели нашенци, които са натрупали ценен опит в чужбина и след това са се върнали, за да го приложат на родна земя.

"Още в първия епизод ще покажа 33-годишния Александър Рангелов, който има куп награди за иновации, а най-ценната му е връчена лично от милиардера Илон Мъск", обясни бившата вече синоптичка.

Първият епизод от рубриката ще бъде 24 часа след рождения й ден.

"Съдбата ми прави подарък. Иначе няма да имам възможност да празнувам. На другия ден ще ставам рано. Ще оставя купона за събота", признава Деси.

Тя преживява известен шок, когато й се налага от едночасов суров материал да направи 10-минутно видео.

"Знаех си, че няма да е никак лесно, но вече започвам да влизам в релси. Хубавите неща са много повече от трудностите. Занимавам се с истинска журналистика, срещам се с интересни хора, провокирам ги да покажат най-доброто от себе си. И не на последно място - вече не ми се налага да ставам в 4:30 сутринта и имам повече свободно време за дъщеря ми", разказва още Деси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари