Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната гербераска манипулацияимаме закони които са достатъчни да се борим не само срещу насилието върху жени ами и срещу мошениците дето обират народаама мошениците командват и резултата е на лицемазното банкянче постоянно пада все по-ниско в очите на нормалните хора/изключваме гербоджендерската клика/ с пускането на подобни пасквилчета
143
3
 
37
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Насилниците няма да четат никоя конвенция. Те и не могат да четат. Ако някой иска да спаси отвлечена жена и да осъди похитителите може да го направи АКО ИСКА. Законите ги има.
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Мишопо твойто логика аз мога да плувам, следователно съм риба.
141
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко и НПО-та сериозно изостават с обещанията към ЕС и глобалната олигархия за ратификация...за това ще се налага да раздават безплатни билети за "Лили рибката" в супермаркетите за покупка над 20 лева...само от рекл. по бТВ,племенницата ми каза че филма е много страшен...тоест дори като опит за внушения е доста несъстоятелен...НПО-ТА да си искат парите обратно.Кога ОП ще поискат оставката на зам министър. на образ. Деница Сачева...служител на НПО.
140
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена я насилват втори път с лобирането за ИК тя или не се усеща или й харесва.
139
17
 
6
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Аз пък съм за насилието срещу жени и деца и следователно съм против ИК. Те па на!
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да гласуваш по-малко да ит вреди...отврат ит казвам.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До scottОБЕДИНЯВАТ СРЕЩУ ТЕБ И ТЕ УБИВАТ НА МЕСТО И НА ЧАСЪ! Ей тва ти е целото "задължително" гласуване. Замаш страна и се надяваш на победа, или умираш от скука, безразличие, различност.....Посуе, у модерната модификацион на демокрационът е имало секви експерименти. имотен ценз, един човек неколко гласа по тежест и т.н. От гласа на масите никой, ама никой не се интересува.....Днешното "задължително" гласуване у БГ-то е най-извратеното нещо! Се едно, да мразиш некой и вместо да го убиеш, да
136
2
 
25
 
! Отговори
възмУтен преди 6 години
Аз пък не вярвам на подобни "лостове" за въздействие на общественото мнение. От достойнство не вярвам. Една жена, няколко мъже, преди 20 и кусур години, б..ти ефтините манипулации. Усещате ли как се сремят да отклонят дебата от същината. Били сме неандарталци, а? Че аз и чистя, и готвя, и чинии мия, и с деца се занимавам, и пари нося повече!А жената още не е ремонтирала колата и цепила дърЧе у дома направо си е матриархат! Който политик, партия и т.н. пробута ИК, ПРОСТО ДА МЕ ЗАБРАВИ КАТО БРОЙКА
135
0
 
4
 
! Отговори
scott преди 6 години
До Я, па ЯшЕ ВЕ ЗАМОЛЪ ДА НЕ ДЕМОНСТРИРАТЕ КОЛКО НЕ СТЕ НАЯСНО.Ако примем, че първата демокрасион е била у древна Гърция: гласувало се е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ДА! ОБАЧЕ: гласували са ссамо 1-2% свободни граждани, елит, управници, военни командири. робите - ***! Та, тез, гласуващите са били ЗАДЪЛЖЕНИ, щото и тогава противоборството е било между 2-3 силни лагера, личности, позиции във властта. И! АКО НЕ ГЛАСУВАШ, ПРАВИШ СЕ НА БЕЗРАЗЛИЧЕН, ИНТЕРЕСЕН, НЕЩО ПО-ТАКА, ТЕЗ ЗА КОИТО ТРЕБВА ДА СЕ ВОТИРА СЕ
134
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена няма никакво достойнство след като подкрепя джендърите.
133
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насилници стават предимно хора, лишени семейни грижи-бащини и майчини.ИК се противопоставя точно на семейните ценности и възпитание, представайки това като "решение на проблема"
132
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена защо не напише писмо да се спазва закона, това е напълно достатъчно. В закона и конституцията ни си има наказателни точки и параграфи срещу насилието. Ако полицията и държавата не си вършат работата това си е друг проблем. Може ли тя да обясни какво точно е дефицита в законите ни за да се допълнят ако нещо липсва?
131
4
 
30
 
! Отговори
валери преди 6 години
ПЛАТЕНА безсрамница !
130
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ратифицирането *** ИК нема да подобри по никакъв начин борбата с насилието срещу жени и деца! Не е и това целта! Целта е едни "хора" да се обявяват винаги за жертви, когато им е необходимо. И сега имаме законодателство пазещо жените и децата от насилие. Това, че нямаме органи налагащи това законодателство не се решава с конвенция!
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AaAНяма такава.Медия и пропаганда са синоними. Филмите на Холивуд също.Всеки мислещ самостоятелно човек е враг, винаги е било така, но напоследък са се озлобили, май бързат за някъде или нещо...
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AaAДано някой отговори! И аз бих искал да знам такава медия!
127
2
 
27
 
! Отговори
AaA преди 6 години
Хора ,кажете ми една българска медия ,която мога спокойно да преглеждам ежедневно, в която ще липсват нагласени, манипулативни и скалъпени новини, повлияни и платени отчужди и извратени пропаганди. Медия, в която хората са все още българи и нормални хора и не са продали душата си. Медия , в която професионално и адекватно ще се правят политически анализи на случващото се и ще се избягват всякакъв род платени пропаганди.Коя е тази медия ? Аз знам коя не е!...Дали пак ще ми изтрият коментара?:)
126
2
 
37
 
! Отговори
@ преди 6 години
Православната и Католическа църкви в България публикуваха декларации и обясниха защо този документ е ОПАСЕН и абсолютно неприемлив за българското общество. Същото направи и Мюфтийството.Направих си труда да прочета тези 32 страници лично на английски.Документа де факто въвежда понятието 'социален пол', отрича физическата и божествена определеност по рождение като 'мъж'/'жена'.Ако този документ бъде ратифициран, последствията ще катастрофални.Каката да чете преди да пише писма.
125
3
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До до 132Това е много точно. За това задължителното гласуване е измислено и въведено заедно с демокрацията. Защото освен права има и задължения. Доброволното гласуване води до олигархия и до това което ти си обяснил много точно. За това политиците скачат най много и като един срещу задължителния вот и мажоритарната система. Целта е да гласуват по малко хора и с контролирания вот да си крепят системата, далаверите и богатството. Това е диктатура на малцинството-фашизъм и всички партии участват.