Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
19
 
! Отговори
да преди 6 години
следващата платена пиеска ще бъде на изнасилена от печенези през XI в,..защото ако я имаше "Конвенцията" варварите на коне щяха по-малко да я е.ат:)))))))))
103
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой хора са готови на всичко само и само да получават лесни пари! Те се включват във всички ПЛАТЕНИ протести, инициативи, подписки...Не, това не е мечтаното гражданско общество, а платения слугинаж!
102
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако и разгледате снимките във фейса ще видите, де що има протести спонсорирани от неправетелствени организации и нашата Галина и тя е там. Това луков марш, пирин, лъвчетата, джендърите, веганите... всичко каквото се сетите. Е как да се вярва на подобно лице?
101
6
 
39
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тая беше на протеста против луков марш , сега иска истанбулската конвенция - била изнасилена преди 25 години! ! Какво става!?? От америка за българия плащат яко , евреите няма да мирнат докато не стане тяхното!
100
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвличането е престъпление, което се наказва от Наказателният кодекс.Така че никаква конвенция не играе роля тук.Това е поредният опит на НПО и *** да прокарат античовешки практики.Ама народа се противопостави и номера ви не мина.
99
3
 
37
 
! Отговори
история преди 6 години
10-12 години бях подложена от мъж на домашно насилие което включваше бой, унижения, подигравки, извращения, ограбване, психически системен тормоз и какво ли не, закона не можа да ми помогне заради парите му, но пък Господ чу молитвите ми и до ден днешен свидетелствам за Неговото възмездие по начин който никой закон не можа да ме защити от подобен агресор.Бог възвръща достойнството ми по всякакъв начин до ден днешен и с благодарност към делото Му казвам....НЕ НА РАТИФИКАЦИЯТА НА ИК!
98
3
 
42
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 години
Ей докато не я вкарат тая простотия няма да мирясат управляващите.В НК ясно са си описани престъпленията и за всяко си има добро наказание.Тъжни разкази с глупости само и само да приемаме бежанци хванати ръка за ръка и да им дадем всичко от социалната политика без да са внесли и един лев .
97
3
 
49
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Mалиии, пропадагната не спира! България ясно каза НЕ на Джендер идеологията! Има два пола-мъжки и женски, които се определят при зачеването и се записват при раждане. Един мъжки ректyм никога не може да стане родилен канал на жена! Който има друго мнение по въпроса е за психиатър! Но не би-Илюминатите в напъните си за контрол над популацията не спряха да хвърлят купища пари за налагане на сатанинските си идеи, като тази за Джендерството- и още повече АБСУРДНОТО му обвързване c правата на жените!
96
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** играе театър за пари.
95
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, тая я отвлекли мутри, а тя баш на Бойко пуисала да се оплаква ;)))))Много неадекватни същества са се навъдили ;)))
94
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора са ставали жертви на насилие. Аз навремето карах 2 седмици само на супи - връщах се от втора смяна и група роми ми разказаха играта. Но не съм писал на премиера...
93
9
 
38
 
! Отговори
с-в преди 6 години
Ииз Архивите на Соц-милицията: Възрастна жена се оплакала в Районното за изнасилване в Парка на свободата. С джипка я откарали на местопрестъплението за оглед. В гората зад телевизионната кула показала мястото м/у 2 дървета. -Тук на тази пейка ли ви изнасилиха? -Ааа, направо на земята.Тогава я нямаше пейката. -И кога стана това? -Ами преди 20 години. -А защо чак сега се оплаквате? -Ами приятно ми е да си спомня...
92
6
 
30
 
! Отговори
Борисов преди 6 години
Хей маскари, вие народ ли сте или какво. Аз съм си продал онова отзад, а вие ми въртите номера. Веднага да почнете да харесвате ИК, че ще назнача Бъчварова, Цецка, Захариева за прокурор, главен съдия и полицай и тогава да ви видя. Аз съм обещал на всички обратни да ги узоконя и няма връщане назад. А тази жена да ми се беше обадила, щом станах примиер да я спася. Аз толкова други ги спасих. Да не мисли, че ако приемем ИК нещо с насилието ще се промени? Та ние не я приемаме затова, а заради дечица
91
8
 
43
 
! Отговори
българина преди 6 години
а защо е дрямала до сега да каже!?! бб е от трети мандат? а сетих се, сега е време българите да се натиснат за ИК, щото евреите така искат! пожелавам и още случки
90
3
 
53
 
! Отговори
коки преди 6 години
В случая щеше да помогне работеща съдебна система и полиция, то и в случая няма давност и да се оплаче ще има разследване. Истанбулската конвенция нямаше да помогне с нищо.
89
7
 
37
 
! Отговори
българина преди 6 години
кажете къде работи, сигурен съм че е долен соросогад!
88
6
 
55
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Много ми е интересно как щеше да ти помогне инстанбулската конвенция ****ати проста?Трябват Крумови закони и воля да се изпълняват.
87
11
 
28
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 6 години
фак офф *** к.у.рвоош.иб.ан тра.н.сдже.ндър
86
7
 
61
 
! Отговори
Стоу преди 6 години
Тази я даваха днес на "протеста" против луков марш, и на този "протест" се развяваха само знаменца с цветовете на дъгата!Може да си направите сметката какво защитава!
85
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиераРатификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието...Колко са плоски Гербаджиите!... Борба с насилието?!? поредното изтъркаано клише, насадено от задокеанския хегемон. Възпитаниците на Сорос имат специфичен език, който дори не е български а политкоректна измишльотина.И какво сега - почнаха да ни вадят подставени лица за да подменят нещата. Вадят тази, за да я съжалим и да не мислим за третия пол.