Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
31
 
! Отговори
с-в преди 6 години
защо НЕ ВЯРВАТЕ на девойчето? 20 год. вече СТРАДА ОТ БЕЗСЪНИЕ - ясно личат тъмните кръгове около очите й...
83
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе я се скрий в някоя дупка и мълчи бе, точно ти се намери да говориш за достойнство...Всички е-бани скочиха за достойнство да говорят...Трябвало е да скочиш от малко по-високо
82
7
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтупали от нафталина някаква дърта джендърка с предполагаема лична драма, дали и стотина лева и я изтипосали пред камерите да пропагандира ИК. Смешни сте вече!
81
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 83НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ! НИЕ РАЗБИРАМЕ БОЛКАТА И! СЛЕД ТОВА КОЕТО Е ПРЕЖИВЯЛА СЕ Е ОПИТАЛА ДА СЕ НАПРАВИ ПО-НЕПРИВЛЕКАТЕЛНА ЗА ДА НЕ И СЕ СЛУЧИ ПАК!РАЗБИРАМЕ Я И, И СЪЧУВСТВАМЕ НО НЕ И ДА НИ БУТА ТАЯ КОНВЕНЦИЯ ИЗВРАТЕНА :D
80
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендъра на снимката изнасилен от мъже??? Трудно ми е да повярвам! Прилича на ярък представител на породата, наречена dyke
79
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗБЕРЕ САМО ЕДНО НАЙ-ТЕЖКОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЗА ЕДНО ДЕЯНИЕ А НЕ МНОЖЕСТВО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КАКТО ТРЯБВА ДА Е!НЯМА ДА Я ПОДКРЕПЯ В ТОВА ДА НИ НАТРАПВА ТАЯ КОНВЕНЦИЯ!НАКАЗАТЕЛНИЯ НИ КОДЕКС Е ЗА ОПРАВЯНЕ!! И ДА СЕ ПРИЕМЕ КОНВЕНЦИЯТА ПАК ОСТАВА ПРОБЛЕМА С НАКАЗАТЕЛНИЯ НИ КОДЕКС!
78
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв подпис д достойнство ***, в теб няма нищо достойно
77
3
 
40
 
! Отговори
12 преди 6 години
Къде ми скрихте коментара? Нещо опасно ли написах като казах, че в германия която е подписала конвенцията брадатите пребъркаха немкините пред катедралата в кьолн и конвенцията не можа да ги опази от гаврата? Много ли е страшна истината? П...дерастията и простотията по ли са страшни от това да направите децата си уро...ди?
76
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да използва нещастието си за да буди съпричастност към ИК е жалко и унизително.
75
1
 
16
 
! Отговори
Е па тъпо си преди 6 години
Като това недоразумение което неуспешно ...... защитаваш..... и....диотче
74
15
 
15
 
! Отговори
е па на преди 6 години
Всеки,който се радва,че една жена е била групово изнасилена,заслужава кастрация.И.....зроди!
73
3
 
37
 
! Отговори
Браво преди 6 години
С историята си настрои хората против конвенцията.
72
7
 
22
 
! Отговори
Ади преди 6 години
Не вярвам няколко мъже да са толкова зле че да допират до тази третополовата. Сигурно са очаквали да им плати сметката, така или иначе на платени и купени *** не вярвам
71
27
 
8
 
! Отговори
Елза преди 6 години
Жената е преживяла кошмар и не е редно да злорадствате,б.....оклуци такива.Но вие *** сте си такива-алкохолици,о......трепки и б......оклуци.
70
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това платено лесби да не е от джеминитУ случайно? То си му личи, че не е в час, а от фейсбука му се вижда, че е профешънъл протестър както викат зад океана.
69
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ!!!МОЖЕ ДА СЕ ПИПНАТ ЗАКОНИ НИ НА БАЗАТА НА КОНВЕНЦИЯТА А НЕ ДА СЕ ПРИЕМА САМАТА КОНВЕНЦИЯ СЪС 40-ТЕ ВИДА *** :D
68
0
 
35
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Едно време в книжарниците практикуваха следното-продаваха търсените книги задължително заедно с такива,които не са желани.С истанбулската конвенция-същото,че и по-лошо!Покрай добрите неща ни се пробутват ненужни,че и опасни!Какво пречи полезното да се вкара в законодателството,,а излишното-не?Няма нужда да се подписва всичко,което ни представят,щото ставаме като пенсионери измамени от ало-мошеници!Леле,колко съм глупав,че не се сетих-Началниците са заповядали нещо и не търпят отказ!
67
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тая лелка трябва да й се набие в кyфаpицата, че Ик няма нищо общо с криминалния случай. Тези четиримата можеха да отвлекат и мъж. Вижте и профила във фейса на тая пaтka - само *** и пропаганда.
66
1
 
34
 
! Отговори
ГРЕВИО преди 6 години
ЩЕ ДОЙДАТ И ЩЕ СПАСЯВАТ СОБСТВЕНОРЪЧНО ВСЕКИ, КОЙТО Е ЗАСТРАШЕН ОТ НАСИЛИЕ?! ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ?! НИКОЙ В ТАЗИ СТРАНА НЕ Е ЗА ОПРАВДАВАНЕ НА НАСИЛИЕТО НО СМЕ УБЕДЕНИ ЧЕ КОНВЕНЦИЯТА ПО СЪЩЕСТВО НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ А ЕДИНСТВЕНО ЩЕ НАРУШИ СУВЕРИНИТЕТА НИ. КОНВЕНЦИЯТА ЕВРЕДНА НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ ОГРОМНАТА ЛЪЖА, КОЯТО Е ВКАРАНА В НЕЯ. ЕДНО ЗЛО НЕ СЕ ПОПРАВЯ С ДРУГО ЗЛО. ДА ДОПУСНЕШ ИЗВРАТЕНЯЦИ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
65
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СмешникЧовеко,може би редактора иска да те спаси,защото ГЕРБ си направиха закон,с който могат да те преследват или осъдят или Бог знае какво,не им се сърди,че трият!