Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера

Ратификацията на Конвенцията е знак за ангажимент в борбата срещу насилието
Обновена: 17 фев 2018 19:31 | 17 фев 2018 19:30,
247
Подписано с достойнство: Жертва на насилие с писмо до премиера
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена, станалa жертва на насилие преди години, написа писмо до премиера Бойко Борисов във връзка с оттеглянето на Истанбулската конвенция.

Още по темата
Писмото е подписано от "едва оцеляла от насилие жена". Едно писмо, подписано с достойнство от Галина Лачева.

"Бях отвлечена, изнасилвана, правиха се планове да бъда използвана като проститутка. Това се случи точно преди да навърша 20 години. Насилниците бяха четирима. Те ме завлякоха от улицата в едно такси, а шофьорът не ми повярва, че това е отвличане. В отчаянието си да се освободя скочих от много високо. Претърпях множество операции на крака след това", разказа Галина пред Нова тв.

"За мен ратификацията на Истанбулската конвенция би била знак за това, че българското общество поема сериозен ангажимент в борбата с насилието", смята Галина.

Тя изрази надежда повече хора да осъзнаят, че неподписването на конкретен документ не може да бъде решение на един социален проблем.

"Подписването на този документ би могло да бъде една заявка, че българското общество е съгласно, че насилието е недопустимо, а борбата с него трябва да се осъществява без никаква дискриминация", заяви Галина Лачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
62
 
! Отговори
дидката преди 6 години
Спрете с лъжите, всички сме чели Обяснителния доклад приложен към ИК,за това какво иска да ни докара тя... Е!...не разбрахте ли,че ДЖЕНЪРСТВОТО няма място в България, може да си пишетееее... колкото искате, но няма да ви се получи, точка по въпроса!!!...
3
35
 
8
 
! Отговори
полит. наблюдател преди 6 години
На патриотите толкова им е крехко половото осъзнаване, че само с подписването на една конвенция ще минат под дъгата.
2
6
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До луд с Калашник Никой не защитава изнасилвачите и престъпниците за тях има съд . Използват нещастието на хората за да ни пробутват извратените си виждания.
1
6
 
88
 
! Отговори
Не! преди 6 години
В България има закони против насилието и те трябва да се спазват! Никой не е против забраната на всякакъв вид насилие ,но целта на тази "конвенция" е съвсем друга - въвеждането на третия пол, което противоречи не само на конституцията, но и на разума и природата!