В Северозапада пак протестират – искат магистрала и тунел

Протестиращите съобщават за натиск върху тях
Обновена: 17 фев 2018 15:55 | 17 фев 2018 15:12, Елка Василева
104
В Северозапада пак протестират – искат магистрала и тунел
Снимка: архив, БТА

За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест. Исканията им остават непроменени - хората настояват за изграждането на магистрала между Видин и София и тунел под прохода "Петрохан", предаде БНР.

Десетки жители на града се събраха на пореден протест срещу лошото състояние на пътищата, натоварения трафик и честите катастрофи. Протестиращите направиха автошествие по бул."Панония" и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха автомобилите си и затвориха главния път.

Организаторите на протеста казват, че не вярват на обещания и искат решение на Министерския съвет за незабавно стартиране на процедурите, а строителството да бъде завършено през 2021-ва година. Исканията на протестиращите за магистрала между Видин и София не са се променили. Протести във Видин ще има всяка събота до решаването на проблема, категорични са организаторите.

Още по темата

На протеста във Видин е поканен и министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Протестиращите коментират, че върху тях се оказва натиск. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На голяма част от тях вече са и съставени актове. Данните бяха изнесени на пресконференция на "Движение Единни за промяна".

„На личния ми телефон ми се представиха и ме попитаха за среща и като отидох, вече ми казаха, че трябвало да ми съставят акт. Първо се опитаха откъм колата и като им казах, че нямам никакво нарушение, ми казаха, че тогава ще ми съставят акт като за пешеходец“, разказа един от организаторите на протеста.

Натиск има - твърди и Димитър Николов от организаторите на протестите в Монтанско. „Забелязахме, че на миналия протест минаха и записаха номерата на колите на всички. Това е натиск“, каза той.

До края на 2020 г. ще бъде изградена съществена част от магистралния път между  Видин и Ботевград. Това съобщи агенция "Пътна инфраструктура" и уточни, че строителството ще започне от най-сложните участъци Мездра - Ботевград и Видин - Ружинци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези магистрали и тунел няма да управят северозапада!Много по-добре е милиардите да се инвестират в някакво бизнес начинание в трите областни града и още 7-8 града!И без това там са 90%от хората в активна възраст и с образование!
72
5
 
26
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Не отивайте в РПУ-тата! Не сте им длъжни с нищо. Те са на зор, да си ви търсят. не сте и длъжни да вдигате на непознат номер. Непознат номер ли е, блок и толкова! Особено, когато става въпрос за политическо мокри поръчки, каквито изпълнява полицията в случая. актове, щяла да съставя...;))) Мамини униформени симеоновчета, мислите се за Господ ли?
71
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво хора само така, протестите ще оправят нещата.
70
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставка за герб
69
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно ГЕРБерските фаши.сти да принудят хората от северозападна българия да искат да се присъединят към Сърбия или Румъния. С насилие и изнудване бодигарда и престъпници няма да постигнат нищо свърши комунизма-фаш.изма г-н Бойко. Стига магистрали само по твоя Роден край македънския. Стига СТРУМА ДО КОГА САМО магистрала Струма ще се строй. От десетилетия все Струма. Няма ли България други райони освен Макядонскийя
68
4
 
32
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Северозапада го ликвидираха БКП и дъщерните и организации след промените защото: Първия бунт срещу режима е организиран и избухнал точно тук а повода е бил желанието на БКП да ни направи 16 република. Само ще спомена организатора на преврата Горуня. От 85 г. до 89 г. има няколко бунта срещу изнасянето на храна за София при положение, че във района не имало нищо по магазините. Имало е и протести срещу "дискотеката" 88/89 г. Хората много добре знаят кой ги докара до тук.
67
4
 
33
 
! Отговори
Приятел от югозапада преди 6 години
Хората са прави- те заслужават и магистрали,и тунел и всякаква друга инфраструктура,която ще им помогне да оцелеят!
66
8
 
22
 
! Отговори
до 64 ф.у.ц.к. преди 6 години
От самият израз ,,там са комунисти",ми стана ясно ,че нищо не знаеш за региона!13км.тунел под Петрохан е наглост,но да се копае в София,за метро,си е в реда на нещата!
65
2
 
15
 
! Отговори
Кинти има ли преди 6 години
Пътища без товароносимост, без геомембрана, мантинели, снегозащита и видоотвеждане се изписват на цена за аутобан.Безнаказаността в държавните структури е повсеместна.Пътищата масово са по проекти от времето на втората световна война,без маркировка и обезопасяване.Първокласния път от 60 километра Бургас -Дюлево-Варна се обещава от 60 години.Пътят за за Дунав мост го обещаха преди 10.Дано успеят.
64
20
 
20
 
! Отговори
Ф.У.Ц.К. преди 6 години
Нищо не трябва да им правят. Там са комунисти. А това за тунела е върха на наглостта. Първо да направят под Шипка, Риш и Беклемето и чак тогава може под Петрохан.
63
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Защо???Провери преди да пишеш глупости. 99% от кметовете на общини в Северозапада са от ГЕРБ и присъдружни местни партиики. БСП загуби влияние много отдавна още като погребаха Видахим и Химко преди повече от 20 г. По време на соца, "мързеливите власи" хранеха София. Денонощно вървяха камионите с месо, мляко и др. продукти за София. Първия бунт беше във Видин, магазините празни, глад а камионите със сирене и месо за София. Хората ги спряха и не ги пуснаха. Доста преди Русенските събития ...
62
3
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До МакКонарДа не искаш да кажеш, че младите колежанчета, трябва да са на нивото на отвърдените играчи в NHL? То едно време и за баскетболния турнир на летните игри, американците редовно пращаха уж талантливите колежанчета, но редовно биваха натупвани от СССР!
61
2
 
12
 
! Отговори
@@@ преди 6 години
До Максим 41:Не ви разбирам?Аз съм от близо 42 години шофьор,пътувам из цялата страна,а повече от 5 години редовно и по-направлението Плевен-Враца-Монтана-Видин.Да,наистина последната отсечка е много опасна,но като караш по-бавно и внимателно,проблеми няма!!Отделно това,камионите над 12 тона още от Монтана се отбиват през Доктор Йосифовфо-Дъбова махала-Тополовец-Добри дол-Арчар за Видин и обратно!!А някой,още на Тополовец свиват вляво през Динково-Сталийска махала-Расово за Монтана и другаде?!
60
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами да поискат от румъния да им направи тунел под дунава. нали автономия искаха, към румъния искаха..........
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56 работливия О ,въобще и не се притеснявай,ходиме си в чужбина да бачкаме,даже на някой децата не са стъпвали във Видин десетилетия!След време никой няма да остане да живее тук!Дано останете доволни ,,работливите"българи дрън,дрън!
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23 (ГЕРБерски активист) Чета: "докато сте червени ще е така" . Нито съм червен, нито зелен. Нищо чудно да стана червен като гледам какво нищож.но 'гну-сно' племе е Герберското. Как се опитват да унищожат цял регион само и само да притискат хората да им гласуват. Размножавайте престъпници индийците те да ви гласуват
57
4
 
11
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Защо???Те хората за това протестират. Защото искат магистрала с тунел под Петрохан а не скоростно шосе до средата на БГ и обратно до София-300 км. все едно отиваш до Русе. С тунела под Петрохан, София-Видин през Монтана са по малко от 150 км. Но управниците не ги чуват защото повече лотове, повече комисионни, сещайте се. А тунела под Петрохан ще е около 13 км. нищо работа за съвременната техника но е дамо един и ще се копае еднократно ... а и пътя ще е наполовина по къс ... Нама да стане.
56
26
 
12
 
! Отговори
Работлив българин преди 6 години
Това са най мързеливите тулу пи в Бг и за какво протестират пак,вместо да седнат да работят на две три места тези от северозапада,само вият по кръчмите и правят протести,вас тато ви научи да ручате без пари,ама няма го вече,няммааа,ще си останете бедни ипро сти,това ви е съдбата,готованци от северозапада,пък като не ви отърва одите у влашко да лапате мамалига,то и без това половината от вас са въш ливи власи
55
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми съграждани от Северозапада. Попитайте Орешарски който отказа предложението на Китай да прокопае железопътни, шосейни и сервизни тунели под прохода Петрохан. Погледнете картата: Китайците взеха Пирея, взеха Солун, следващото е Видин където има всичко- летище, ж.п. терминал, пристанище, но тези които получават заплатите си в рубли са за е***не. Русия е враг на България.
54
4
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Не се мъчете. НПО-тата плащат за да не се строи и развива България. Просто да се консумира без реална икономика. Питайте защо е така зелените и веганите.А относо магистралата до Видин... за жалост няма да стане скоро. На дневен ред е Румелия. Първо ще се напрви до Солун. После ще се довърши магистралата до Свиленград. После ще се довърши тази до Ниш. След това ще се направи до Скопие. Всичко само в Румелия :)Севера ще го огрее към 2030-та Хемус и после евентуално до Видин.